Η επίδοση ενισχύθηκε μετά την έναρξη προβολών στην Κίνα, στην Ιαπωνία και σε άλλες αγορές. Το πιο πρόσφατο Σαββατοκύριακο πρόσθεσε 62,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του franchise. Η ταινία είχε ήδη ξεκινήσει δυναμικά τον Σεπτέμβριο, με εισπράξεις 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο της Σαββατοκύριακο στη βορειοαμερικανική αγορά, το καλύτερο άνοιγμα που έχει καταγράψει ποτέ ταινία Resident Evil.
Το reboot αποτελεί πλέον και την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Zach Cregger. Ξεπέρασε το Weapons, το οποίο είχε συγκεντρώσει 270 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το 2025. Με τις προβολές να συνεχίζονται και την περίοδο του Halloween να πλησιάζει, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εισπράξεις μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω. Η εμπορική πορεία συνοδεύεται από ιδιαίτερα θετική κριτική υποδοχή. Η ταινία έκανε την εμφάνισή της στο Rotten Tomatoes με σχεδόν τέλεια βαθμολογία, κατακτώντας την υψηλότερη αξιολόγηση ανάμεσα στις κινηματογραφικές μεταφορές video games.
Παρά τα ρεκόρ, πάντως, δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημα το πράσινο φως για συνέχεια. Ο Cregger έχει δηλώσει ότι διαθέτει ήδη ιδέες για το πού θα μπορούσε να οδηγηθεί η ιστορία, αλλά η επόμενη ταινία του έχει ουσιαστικά προγραμματιστεί και δεν θα είναι Resident Evil. Μιλώντας στο Polygon τον Σεπτέμβριο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής αργότερα, χωρίς να δεσμευτεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ποιος μπορεί να ξέρει; Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί».



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity