Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us: Κορυφαίος μυκητολόγος παραθέτει την αλήθεια για τα cordyceps

*
Ο κορυφαίος μυκητολόγος Paul Stamets σπεύδει να καθησυχάσει το κοινό του The Last of Us, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι μύκητες προσφέρουν μια καλή θεματολογία, στην πράξη δεν είναι ο εχθρός.

Ο Stamets υποσηρίζει ότι είναι fan της επιστημονικής φατασίας, όμως πάνω απ' όλα επιστήμονας, που γνωρίζει το αντικείμενό του. Οπότε θα πρέπει να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη όταν λέει: "Ας είμαστε ρεαλιστές. Τα cordyceps δεν είναι δυνατό να μολύνουν τους ανθρώπους".


"Στην πραγματικότητα, οι μύκητες μας προσφέρουν σήμερα μερικές από τις καλύτερες λύσεις που χρειάζονται για την επίλυση πολλών από τις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζουμε", έγραψε ο Stamets.

"Οι μύκητες που μοιάζουν με το cordyceps θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την πλειοψηφία των χημικών φυτοφαρμάκων με μια οικολογικά ορθολογική και οικονομικά βιώσιμη λύση".

Ο Stamets σημείωσε επίσης ότι οι μύκητες είναι παντού, "ζούμε μαζί τους 24/7", και μέχρι στιγμής τα πάμε καλά.

«Αυτοί οι μύκητες υπάρχουν κάτω από κάθε βήμα που κάνουμε», συμπλήρωσε.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*