Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Pope’s Exorcist: Σε αληθινά γεγονότα βασίζεται η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Russell Crowe

*
H ταινία The Pope’s Exorcist πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Απριλίου 2023. Ο Russell Crowe θα έχει τον ρόλο του πατέρα Gabriele Amorth, που είναι ο επικεφαλής εξορκιστής του Βατικανού. Μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που θα αναλάβει έχει να κάνει με ένα νεαρό αγόρι, που καταλαμβάνεται από έναν αρχαίο δαίμονα, ο οποίος έχει δεσμούς με την εκκλησία.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο πατέρας Amorth γεννήθηκε ως Gabriele Amorth στη Μόντενα της Ιταλίας το 1925. Χειροτονήθηκε Ρωμαιοκαθολικός ιερέας το 1954 και διορίστηκε εξορκιστής της Επισκοπής της Ρώμης το 1986.


Το 2000, δήλωσε στη The Sunday Telegraph: "Έχω κάνει πάνω από 50.000 εξορκισμούς. Μερικές φορές χρειάζονται λίγα λεπτά, μερικές φορές πολλές ώρες. Είναι σκληρή δουλειά… Υπάρχουν πολλοί βαθμοί δαιμονισμού. Στον Διάβολο δεν αρέσει να τον βλέπουν, γι' αυτό υπάρχουν άνθρωποι δαιμονισμένοι που καταφέρνουν να το κρύψουν. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου ο δαιμονισμένος νιώθει τόσο οξύ σωματικό πόνο που δεν μπορεί να κινηθεί".

"Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται σε μένα που δεν είναι καθόλου δαιμονισμένοι. Υποφέρουν από επιληψία ή σχιζοφρένεια ή άλλα ψυχικά προβλήματα. Από τους χιλιάδες ασθενείς που έχω δει, μόνο εκατό περίπου ήταν πραγματικά δαιμονισμένοι".

Ο Amorth ίδρυσε τη Διεθνή Ένωση Εξορκιστών το 1990 και ήταν ο πρόεδρός της μέχρι το 2000. Υποστήριζε ότι ως το 2013 ο αριθμός των εξορκισμών που έκανε είχε αυξηθεί σε 160.000.

Το The Pope’s Exorcist έχει σκηνοθετήσει ο Julius Avery και το σενάριο, βάση για το οποίο αποτελούν τα δύο βιβλία του Amorth, An Exorcist Tells His Story και An Exorcist: More Stories, έγραψαν ο Michael Petroni και ο Evan Spiliotopoulos.

Στο πλευρό του Crowe βρίσκονται οι Daniel Zovatto (Don’t Breathe), Alex Essoe (Starry Eyes) και Franco Nero (Django). Η ομάδα των παραγωγών αποτελείται από τους Doug Belgrad, Michael Patrick Kaczmarek, Jeff Katz, Jo Homewood, Sophie Cassidy και Edward J. Siebert, SJ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*