Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το YouTube TV έφτασε τους 5 εκ. ενεργούς χρήστες και μοιάζει με το μέλλον της καλωδιακής τηλεόρασης

*
Το YouTube ανακοίνωσε πως το YouTube TV, η υπηρεσία streaming με πολλαπλά τηλεοπτικά δίκτυα και video on demand, μετρά 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το 2014 το YouTube αποφάσισε να χτίσει μια καλύτερη σχέση με το Hollywood και η ιδέα ενός προϊόντος εφάμιλλου της καλωδιακής τηλεόρασης ήταν ένα από τα concepts που εξέτασε. Το ίδιο έτος ολοκληρώθηκε και η 7-χρονη δικαστική διαμάχη του YouTube με τη Viacom σχετικά με παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων του, κάτι που έκανε την εταιρεία να επιθυμεί συνεργασία με τηλεοπτικά δίκτυα και στούντιο και όχι αντιπαραθέσεις μαζί τους. Ύστερα από υπόδειξη της CEO του YouTube, Susan Wojcicki, ο Christian Oestlien (τωρινός VP of product management του YouTube) ανέλαβε να ερευνήσει το πεδίο της τηλεόρασης και το πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες διαφόρων media.

Σήμερα το YouTube TV, το πακέτο καλωδιακής τηλεόρασης και streaming του YouTube, διαγράφει τη δική του επιτυχία. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως 5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ενεργοί συνδρομητές, ή δοκιμαστές της υπηρεσίας. Υπήρξε μάλιστα αύξηση 2 εκατομμυρίων χρηστών από τα μέσα του 2020 μέχρι και σήμερα (έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2017). Το συγκεκριμένο νούμερο είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό για το YouTube, αφού σύμφωνα με το Variety οι συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης στις Η.Π.Α. μειώνονται συνεχώς, πέφτοντας στους 46,2 εκατομμύρια στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι περισσότεροι από αυτούς (17,6 εκατομμύρια) είναι συνδρομητές της Comcast (μητρική της NBCUniversal).

Το Live TV του Hulu βλέπει τους δικούς του χρήστες να αυξάνονται, φτάνοντας τους 4,1 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές. Άλλες υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης όπως Fubo και Sling ακολουθούν με δυσκολία. Συμπερασματικά, τα 5 εκατομμύρια ενεργών χρηστών του YouTube TV είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο που τοποθετεί την υπηρεσία σε περίοπτη θέση της συγκεκριμένης βιομηχανίας.


Όλα τα παραπάνω νούμερα εννοείται πως ωχριούν μπροστά σε υπηρεσίες streaming ή on demand όπως το Netflix (με περισσότερους από 220 εκ. συνδρομητές) και το Disney+ (με 130 εκ. συνδρομητές). Καθώς όμως βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο εν λόγω τομέας ανθίζει (έχοντας ανέβει κατακόρυφα εν μέσω lockdowns λόγω κορωνοϊού), μένει να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για το YouTube TV.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*