Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

What Jennifer Did: Υποψίες για εικόνες δημιουργημένες με AI στο ντοκιμαντέρ του Netflix

*
Το ντοκιμαντέρ του Netflix "What Jennifer Did" έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής, λόγω των εικόνων που έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι κριτικοί και οι θεατές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την αυθεντικότητα των εικόνων που χρησιμοποιήθηκαν, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από AI, λόγω ορατών ανωμαλιών. Αυτές οι ανησυχίες ενισχύθηκαν από την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για χρήση τεχνητής νοημοσύνης στους τίτλους της ταινίας, οδηγώντας σε κατηγορίες για πιθανή χρήση της σε ένα ντοκιμαντέρ που υποτίθεται ότι αποτελεί αναπαράσταση γεγονότων της πραγματικής ζωής. Ωστόσο, ο Jeremy Grimaldi, εκτελεστικός παραγωγός του ντοκιμαντέρ και ο δημοσιογράφος που έγραψε ένα βιβλίο για την υπόθεση, διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι οι εικόνες δεν δημιουργήθηκαν από AI. Διευκρίνισε ότι ενώ κάποιες εικόνες επεξεργάστηκαν, αυτό έγινε για να προστατευθεί η ταυτότητα των πηγών της εικόνας, όχι για να διαστρεβλωθεί η αλήθεια. Αυτή η δήλωση στοχεύει να διαβεβαιώσει ότι την ακεραιότητα του ντοκιμαντέρ, παρά τα εργαλεία επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται.

Ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης και των δημιουργικών μέσων είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο, που χαρακτηρίζεται τόσο από καινοτομία όσο και από διαμάχες. Καθώς κινηματογραφιστές όπως ο Grimaldi χρησιμοποιούν εργαλεία για την επεξεργασία εικόνων για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των πηγών, η αυθεντικότητα της οπτικής αναπαράστασης στα ντοκιμαντέρ γίνεται πολύπλοκο ζήτημα. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας αποτελεί απόδειξη της τεχνολογικής προόδου, αλλά εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με την πιστότητα της αναπαράστασης.


Οι ανησυχίες υπογραμμίζουν μια ευρύτερη συζήτηση εντός του κλάδου σχετικά με τις ηθικές προεκτάσεις της χρήσης AI σε ντοκιμαντέρ, όπου η προσδοκία είναι να παρουσιαστεί μια αναλλοίωτη πραγματικότητα. Η διαμάχη δεν περιορίζεται μόνο στα ντοκιμαντέρ. η ευρύτερη βιομηχανία της ψυχαγωγίας αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, από το σενάριο μέχρι την εικαστική τέχνη. Η έλλειψη ανταπόκρισης από εταιρείες παραγωγής και πλατφόρμες ροής όπως το Netflix υποδηλώνει δισταγμό να συμμετάσχουν δημόσια σε αυτή τη συζήτηση, αφήνοντας χώρο για εικασίες και διαφορετικές ερμηνείες μεταξύ του κοινού και των κριτικών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*