Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ιστορία του Πειραιά μέσα από το COSMOTE History HD

*
Η εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου» θα παρουσιάσει σήμερα στις 21.00 στο COSMOTE History HD το πρώτο μέρος ενός μεγάλου αφιερώματος για την ιστορία του Πειραιά. Συγκεκριμένα, σήμερα θα μεταδοθεί το πρώτο από τα δύο μέρη του αφιερώματος που έχει γίνει από την ομάδα του Χρήστου Βασιλόπουλου και ξεκινάει την έρευνα από την περίοδο του Θεμιστοκλή και ρίχνει φως και στα κρίσιμα χρόνια της επανάστασης του 1821, καθώς και στο άγαλμα του Λέοντα, που είναι το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει για την πορεία του Πειραιά από την αρχαιότητα μέχρι και την απελευθέρωση της Ελλάδας. Στην εκπομπή μιλούν οι:  Ευαγγελία Μπαφούνη - Ιστορικός, Γιώργος Λεκάκης - Δημοσιογράφος, Στέφανος Μίλεσης - Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, Γιώργος Σταϊνχάουερ - Αρχαιολόγος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Νότης Ανανιάδης - Δημοσιογράφος, ερευνητής,Δημήτρης Κρασονικολάκης - Αντιπρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, Γιάννης Γιαννιτσιώτης - Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Πολυχρονόπουλος - Πρώην Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, Θεόδωρος Τσόντος - Πρόεδρος Αδελφότητος Κρητών «Ομόνοια» Πειραιά, Μαριάνθη Κοτέα - Ιστορικός των Πόλεων Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Βουγιουκλάκης - Μανιάτης, κάτοικος Πειραιά, Λήδα Παπαστεφανάκη - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Σπύρος Φασούλας - Δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής.



Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*