Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Netflix μειώνει κατά 25% το bitrate για να αποφευχθεί υπερφόρτωση στο διαδίκτυο

*
Μετά από την προτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Netflix ανακοίνωσε ότι προχωρά στη μείωση του bitrate για τις επόμενες 30 ημέρες, με απώτερο σκοπό να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του δικτύου. Το αίτημα έγινε από την αρμόδια επιτροπή προς την πλατφόρμα, καθώς ο περιορισμός αρκετών χρηστών στο σπίτι, οδήγησε αναπόφευκτα και στην τεράστια άνοδο της χρήσης του διαδικτύου. Κάτι τέτοιο είναι σε θέση να δημιουργήσει πρόβλημα σε όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα, την ώρα που αρκετοί προσπαθούν να εργαστούν από το σπίτι τους. Είναι δε χαρακτηριστικό πως η Nielsen σημειώνει πως η αύξηση στον όγκο περιεχομένου που παρακολουθούν οι χρήστες έχει αυξηθεί κατά 60% τις τελευταίες μέρες. Το Netflix σημειώνει πως οι θεατές θα συνεχίσουν να βλέπουν σε «καλή ποιότητα» το περιεχόμενο. Σε αντίστοιχη κίνηση πάντως αναμένεται να προχωρήσουν και άλλες πλατφόρμες video streaming.


Photo: Engadget.com 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*