Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Fear Street Trilogy Review

*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Fear Street Trilogy του Netflix; Διαβάστε την απάντηση στο αναλυτικό review του Παναγιώτη Πετρόπουλου.

Η σειρά εφηβικών μυθιστορημάτων τρόμου του Robert Lawrence Stine μετρά περισσότερα από 50 βιβλία, έχοντας παράλληλα διάφορα spin-offs και μια ξέχωρη σειρά που εμπνέεται από αυτή και ακούει στο όνομα Ghosts of Fear Street και χτίζεται από νεαρούς συγγραφείς. Διόλου παράξενο δηλαδή που το Netflix αποφάσισε να φτιάξει το δικό του movie universe βασιζόμενο στο franchise του Αμερικανού συγγραφέα, κάτι που ξεκίνησε με μια τριλογία που έκανε πρεμιέρα σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες του Ιουλίου. Τα Fear Street Part One: 1994, Fear Street Part Two: 1978 και Fear Street Part Three: 1666 είναι διαθέσιμα για streaming μέσα από τη μεγάλη πλατφόρμα και μας ανοίγουν δειλά δειλά την πόρτα σε κάτι που αναμενόμενα θα γίνει πολύ μεγάλο στο μέλλον.




Οι τρεις ταινίες εστιάζουν στην ιστορία μιας παρέας από το Shadyside, την πρωτεύουσα των δολοφονιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά. Ένας νεαρός τρελαίνεται από το πουθενά και ξεκινά μια ασύστολη σφαγή μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο και τα vibes του Stranger Things χτυπούν κατοστάρι. Όταν οι πρωταγωνιστές, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τι πραγματικά συμβαίνει, πέφτουν πάνω στον αστικό μύθο μιας μάγισσας με το όνομα Sarah Fier, αποφασίζουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα από οποιονδήποτε έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους περιστατικά και έτσι οδηγούνται σε μια γυναίκα που έχασε την αδερφή της από υποτιθέμενο “δαιμονισμό” ανθρώπου από το πνεύμα της εν λόγω μάγισσας. Στη διάρκεια της τριλογίας βλέπουμε τρεις διαφορετικές εποχές (όπως μαρτυρούν και τα ονόματα των ταινιών) και έτσι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε την πραγματική προέλευση της Sarah Fier, αλλά και των ύποπτων ανθρώπων που ζούσαν γύρω της.



Όπως συνηθίζουν τα βιβλία του Stine, οι ταινίες έχουν μπόλικες ανατροπές που θα μπορούσαν όμως να προβλεφθούν πολύ εύκολα αφού η αλήθεια ξεδιπλώνεται σχετικά αργά (ενίοτε βασανιστικά), παρέχοντάς μας όλο και περισσότερες γνώσεις για όλους τους χαρακτήρες που εμπλέκονται σε κάθε εποχή. Τρόμος δεν υφίσταται με την κυριολεκτική του έννοια, αλλά υπάρχει αρκετά συχνά το στοιχείο του splatter και της ανατριχίλας, χαρακτηριστικό που οδεύει χεράκι χεράκι με το Fear Street. Ακόμα και σε στιγμές που υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα και ένα κάποιο χτίσιμο κορύφωσης που μας έκανε να  υποψιαστούμε ότι πλησιάζει ένα jumpscare, οι ταινίες προτίμησαν να σοκάρουν παρά να τρομάξουν. Σκηνοθετικά η Leigh Janiak (Honeymoon) ακολούθησε τα μοτίβα των Stranger Things και Chilling Adventures of Sabrina γεμίζοντας τις οθόνες μας με χρώματα, pop culture παλαιότερων περιόδων, old-school μουσικές και με διαλόγους που εστιάζουν στο να εξυπηρετήσουν την πρόοδο της πλοκής περισσότερο από το να περιοριστούν στο πλαίσιο της λογικής (που δεν μας χάλασε κιόλας).



Κανείς δε θα πρέπει να περιμένει υψηλά επίπεδα ηθοποιίας από τις συγκεκριμένες ταινίες -είπαμε άλλωστε, είναι εφηβικές “τρόμου”- αν και οι Kiana Madeira (She Never Died) και Sadie Sink (Stranger Things) ξεχωρίζουν μόνο και μόνο χάρη στο γεγονός ότι πρωταγωνιστούν στις πιο νευρωτικές σκηνές. Από την άλλη δεν μπορεί να καταλογιστεί και κακή ερμηνεία σε κάποιον μια και οι χαρακτήρες παρουσιάζονται ηθελημένα γελοιογραφημένοι (τις στιγμές που το κάνουν τουλάχιστον). Είπαμε, δεν περιμένουμε και μεγαλεπήβολα πράγματα από τέτοιου είδους παραγωγές παρά μόνο την όποια διασκέδαση μπορούν να μας προσφέρουν όταν εξαπολύουν το χάος. Αυτό το κάνουν και το κάνουν αρκετές φορές και μάλιστα καλά.



Αυτό που απομένει να δούμε είναι το πώς σκοπεύει το Netflix να συνεχίσει το Fear Street. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια σειρά ή να συνεχίσει με τριλογίες καθώς από μεριάς βιβλίων το υλικό είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα μας απασχολήσει ξανά στο άμεσο κιολας μέλλον. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*