Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hypnotic Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Matt Angel, Suzanne Coote

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Kate Siegel, Jason O'Mara, Dulé Hill

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η κριτική μας για την ταινία Hypnotic που κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Netflix. Αξίζει να ασχοληθείτε;

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix, που ουδεμία σχέση έχει με την ομότιτλη επερχόμενη ταινία του Robert Rodriguez, βλέπει το πρωταγωνιστικό δίδυμο Kate Siegel (The Haunting of Hill House, Midnight Mass) και Jason O’Mara (Agents of S.H.I.E.L.D., The Man in the High Castle) να αλληλεπιδρούν ως μια γυναίκα που έχει φτάσει στο ψυχολογικό της αδιέξοδο και ως ψυχοθεραπευτής – υπνωτιστής με ένα ύποπτο μυστήριο να τον περιβάλλει αδιάκριτα από την αρχή. Το σενάριο είναι δουλειά του Richard D’Ovidio, ο οποίος πέρα από κάποια επεισόδια για τη σειρά Blacklist έχει στο βιογραφικό του την τραγωδία The Forger (με πρωταγωνιστή τον John Travolta) και η σκηνοθεσία έγινε από τους Matt Angel και Suzanne Coote που σε αυτό το πόστο έχουν δοκιμαστεί μόνο άλλη μια φορά, με μια άλλη τραγωδία, το The Open House (ξανά του Netflix) του 2018.




Στο Hypnotic βλέπουμε την Jenn (Siegel) σαν μια εσωστρεφή γυναίκα με άπειρους προβληματισμούς και πολλά άλυτα θέματα με τον πρώην της που δεν ξέρει καν αν θέλει να λύσει. Ένα βράδυ, στο πάρτι μιας φίλης της γνωρίζει τον Dr. Collin Meade, έναν γιατρό με ειδικότητα τις ευρύτερες έννοιες του ψυχολόγου, του θεραπευτή, του υπνωτιστή και του stalker. Η ταινία μας κάνει να νιώθουμε άβολα σχετικά γρήγορα όταν η Jenn, η οποία δε θέλει με τίποτα να ανοιχτεί στον οποιονδήποτε, ξαφνικά αποφασίζει να ενδώσει στον υπνωτισμό έχοντας πειστεί από το γεγονός ότι, απλά, “θα της δώσει τη λύση στα πάντα”. Η εμπειρία την μπερδεύει, όμως επιστρέφει κατά καιρούς στον Dr. Collin για περαιτέρω αναζητήσεις του υποσυνειδήτου (και για να μάθουμε εμείς τι ΔΕΝ συμβαίνει ΠΟΤΕ σε συνεδρίες με γιατρούς του είδους του).



Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ένα βράδυ φτάνει σχεδόν στο σημείο να διαπράξει δολοφονία δίχως να έχει τον έλεγχο των κινήσεών της. Μια γρήγορη αναζήτηση της φανερώνει το σκοτεινό παρελθόν του Dr. Collin (διότι όλα είναι τόσο εύκολα) και ζητά βοήθεια από τη φίλη της που της τον σύστησε. Η φίλη της όμως δεν είναι αρκετή και στην “ομάδα” προστίθεται αστυνομικός που γνωρίζει την περίπτωση του εν λόγω γιατρού, όμως μέχρι και τη στιγμή που η Jenn στρέφεται σε αυτόν για βοήθεια δε νοιάζεται κι ολας. Στη συνέχεια, όταν ο γιατρός αρνηθεί στον αστυνομικό την ενοχή του για θανάτους που σχετίζονται με προηγούμενους πελάτες του, η αστυνομία επιστρατεύει δική της θεραπεύτρια – υπνωτίστρια ώστε να εισχωρήσει κι αυτή με τη σειρά της στο μυαλό της Jenn και να βάλει δύο διαφορετικά κομμάτια του υποσυνείδητού της να παίξουν ξύλο (μεταφορικά πάντα).



Ο τρόπος με τον οποίο έρχεται η οποιαδήποτε εξέλιξη στην πλοκή της ταινίας δημιουργεί μια τρύπα περισσότερη καθώς σχεδόν καμία απόφαση χαρακτήρα και σχεδόν καμία συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων από αυτούς δεν βασίζεται στη λογική. Οι κινήσεις και τα κίνητρα του γιατρού – υπνωτιστή είναι τόσο έκδηλα σχεδόν από την αρχή που ο θεατής αισθάνεται τουλάχιστον χαζός καθώς παρακολουθεί την ταινία να προσπαθεί να του εξηγήσει τι συμβαίνει στο μεσοδιάστημα. Το καστ δείχνει ανήμπορο να ελέγξει την ξέφρενη πορεία προς τον κατήφορο και καταλήγει μια συλλογή από ανδρείκελα που λένε φράσεις που θα ακούγονταν σε ένα μέτριο δράμα στο θέατρο. Έντονα συναισθήματα και εκρήξεις που μεταφράζονται από κραυγές και παρανοϊκούς μορφασμούς προσφέρουν ένα μικρό γελάκι τη στιγμή που προσπαθούν να δημιουργήσουν άγχος και αγωνία.



Δεν μπορεί να μην υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξερευνηθεί η δύναμη ενός υπνωτιστή πάνω στο άτομο που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Αυτό και μόνο αρκεί για να δημιουργήσει δεκάδες ερωτηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Hypnotic. Ένα ψυχολογικό θρίλερ με την πιο λάθος σημασία που θα μπορούσε να έχει. Ταυτόχρονα, η ταινία που θα πρέπει να αποφύγετε το φετινό Halloween. 

3

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*