Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Monster Hunter: Legends of the Guild Review

*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Monster Hunter: Legends of the Guild του Netflix; Η απάντησή μας στο review του Παναγιώτη Πετρόπουλου.

Ο Steve Yamamoto σκηνοθετεί το σενάριο του Joshua Fine σε αυτήν την τρίτη συνεργασία μεταξύ Netflix και Capcom για να φέρει στις οθόνες μας μια animated περιπέτεια που βασίζεται στο σύμπαν του Monster Hunter. Πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό από την ομώνυμη ταινία του 2020, στην οποία πρωταγωνίστησε η Milla Jovovich και, αναπόφευκτα, το χρυσό βατόμουρο. Το Monster Hunter: Legends of the Guild μας παρουσιάζει εν συντομία την ιστορία ενός ανερχόμενου κυνηγού καθώς μαθαίνει τη σημασία της ύπαρξης συγκεκριμένων τεράτων για την ομαλή λειτουργία του οικοσυστήματος που χαρακτηρίζει το μικρό χωριό του, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Δύσκολα θα προσελκύσει κοινό που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με το franchise, όμως όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και έναν τίτλο της σειράς θα εκτιμήσουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του.




Η ταινία ξεκινά με μια ομάδα κυνηγών καθώς οδεύουν προς το Zorah Magdaros, ένα elder dragon που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις δίχως, σχεδόν, καμία απολύτως προσπάθεια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται γρήγορα μεγάλο hype, ιδιαίτερα αν έχει αντιμετωπίσει κανείς το συγκεκριμένο τέρας στο Monster Hunter: World. Παρόλα αυτά η πλοκή κάνει στροφή οδηγώντας μας στο παρελθόν για μια ιστορία ενός άλλου elder dragon ο οποίος απειλεί το χωριό του νεαρού Aiden. Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Geralt (The Witcher) του Legends of the Guild που ακούει στο όνομα Julius. Ο Julius είναι ένας πολύπειρος κυνηγός που έχει δει, έχει ζήσει και έχει σκοτώσει πολλά τέρατα στη ζωή του. Είναι επίσης αυτός που θα βοηθήσει τον μικρό Aiden στο να σώσει το χωριό του από το τέρας που πλησιάζει αργά, αλλά σταθερά, απειλώντας να κάνει το μέρος που αποκαλεί σπίτι του στάχτη.



Η ταινία αναλώνεται στο να παρουσιάσει τις βασικές αρχές ενός κυνηγού, την ανωριμότητα και την επιπολαιότητα που δίνουν τη θέση τους στην ωριμότητα και την πυγμή, μερικά μόνο από τα τέρατα που έχουμε γνωρίσει από το franchise της Capcom και… κακό, μα πολύ κακό editing. Αν και υπάρχουν σκηνές που προκαλούν την επιθυμία να παίξουμε ένα παιχνίδι Monster Hunter που να μοιάζει με την ταινία, σκηνοθετικά ατοπήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο μας αφήνουν με μια τουλάχιστον γλυκόπικρη γεύση. Το CG των χαρακτήρων είναι, πολλές φορές, κάτω του μετρίου και η κάμερα κάνει απότομα και αλλόκοτα fade-outs που στην περίπτωση που δεν μπερδεύουν απλά τον θεατή, τον κάνουν σίγουρα να γελάσει. Υπάρχουν παρόλα αυτά πλάνα που δείχνουν προοπτικές, όμως το συνολικό αποτέλεσμα είναι ανομοιογενές και εμποδίζει την ταινία από το να εντυπωσιάσει.
Η κλιμάκωση της ιστορίας επηρεάζεται από αυτό. Όμως το γράψιμο είναι, ευτυχώς, ικανοποιητικά καλό και δε χάνεται το ενδιαφέρον παρά τα εικαστικά λάθη και τις σκηνοθετικές κωλοτούμπες. Πριν από την εμφάνιση των end credits υπάρχει μια κάποια ικανοποίηση για τους οπαδούς της σειράς Monster Hunter μιας και σε λιγότερο από μια ώρα έχει δοθεί μπόλικο και καλοστρωμένο backstory για έναν από τους δευτερεύoντες χαρακτήρες των video games του franchise, ενώ ορισμένες από τις μάχες που έχουν προηγηθεί έχουν εξελιχθεί πολύ όμορφα παραμένοντας παράλληλα πιστές στο σύστημα μάχης των παιχνιδιών. Το setting με το οποίο ξεκινά η ταινία (το πλοίο με τους κυνηγούς που κατευθύνονται στο Zorah Magdaros) επιστρέφει λίγες στιγμές πριν από το φινάλε, οπότε θα ποντάραμε με άνεση στην εμφάνιση ενός sequel.


 
Ένα sequel που σίγουρα θα θέλαμε κρατώντας τα θετικά της original ταινίας, αλλά με μια λίστα χαρακτηριστικών που θα πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν ή να βελτιωθούν. Γιατί, όπως προείπαμε, προοπτικές υπάρχουν. Το βέβαιο είναι πως ο κόσμος του Monster Hunter έχει ένα τεράστιο lore να επιδείξει και θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε να ξετυλίγεται με μια σειρά από animated παραγωγές. Έως τότε, το Monster Hunter: Legends of the Guild είναι διαθέσιμο για streaming από το Netflix.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*