Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us S01E02: Infected Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Neil Druckmann

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Last of Us S01E02: Infected
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.hbo.com/the-last-of-us FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Τι εντυπώσεις μας άφησε το The Last of Us S01E02: Infected του HBO; Συνεχίζει στο ίδιο καλό επίπεδο;

Το δεύτερο επεισόδιο του The Last of Us ξεκίνησε με ένα ακόμα flashback στις μέρες πριν από την πανδημία. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το μεγάλο ξέσπασμα, στην Jakarta της Ινδονησίας, μια μυκητολόγος προτείνει στην κυβέρνηση να βομβαρδίσει την πόλη, μια και οι πρώτοι μολυσμένοι έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Μάλιστα, τους προτρέπει να το κάνουν σκοτώνοντας μαζί και όλους τους κατοίκους της περιοχής. Ακόμα και την Ίδια. Τους προτείνει τον πλήρη εξαγνισμό.




Χρόνια αργότερα, στο “παρόν” της σειράς, παρατηρούμε κρατήρες από αντίστοιχους βομβαρδισμούς στη Βοστόνη, καθώς ο Joel, η Tess και η Ellie προσπαθούν να διασχίσουν τους ρημαγμένους δρόμους της Αμερικής. Το σχέδιο εξαγνισμού προφανώς και απέτυχε, όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να υπάρχουν και να προσαρμόζονται στο ισχύον καθεστώς. Την ίδια ώρα, η φύση έχει ήδη πάρει πίσω ότι της ανήκει, με την πρώτη εξόρμηση της τριάδας εκτός ζώνης καραντίνας να μας χαρίζει σκηνικά 100% The Last of Us.



Το Infected ακολουθεί την τριάδα στο ξεκίνημα της περιπέτειάς της, με τον Joel και την Tess να ζυγίζουν την κάθε επόμενη κίνησή τους και την Ellie να εξακολουθεί να είναι αντιδραστική και να έρχεται σε μικρο-συγκρούσεις με τον Joel. Στο επεισόδιο βλέπουμε τους τρεις χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να αντιδρούν ο ένας στον άλλο και να συνεργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες. Η πρώτη τους επαφή με τους Clickers μας έδωσε ένα σύντομο Déjà vu από το A Quit Place, αλλά και αυξημένη πίεση. Το πρώτο επεισόδιο που σκηνοθέτησε ο Neil Druckmann τα είχε όλα: χιούμορ, δράμα, δράση και εντυπωσιακά σκηνικά που μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παιχνιδιών από την πρώτη κιόλας ματιά. Οι μολυσμένοι και οι Clickers έχουν δημιουργηθεί με βάση (ή και με αφοσίωση) τις original εμφανίσεις τους – ακόμα και οι voice actors τους επιστρέφουν από τα videogames για τη σειρά του HBO. Βλέποντάς τους εν δράσει, ξέρουμε ήδη πως έχουμε να ζήσουμε ακόμα πολλές σκηνές απόλυτης αγωνίας, που θα μας κόψουν την ανάσα.



Το γλυκό μεταξύ Pedro Pascal (Joel) και Bella Ramsey (Ellie) δείχνει να δένει με γοργούς ρυθμούς. Οι δυο τους έχουν μια υποφαινόμενη χημεία που, μπορεί μεν να υφίσταται λόγω της γνώσης μας σχετικά με την ιστορία των παιχνιδιών, όμως φαίνεται ήδη πως είναι οι ιδανικοί άνθρωποι για τους συγκεκριμένους ρόλους. Όμως, μας αρέσει και η Anna Torv (Tess), που, δυστυχώς, αφήνει τη σειρά από νωρίς. Το τρίτο επεισόδιο με τίτλο Long Long Time θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου 2023.



To The Last of Us προβάλλεται επίσημα στη χώρα μας από τη Vodafone TV.

Διαβάστε την κριτική μας για το The Last of Us S01E01: When You’re Lost in the Darkness

Διαβάστε την κριτική μας για το The Last of Us S01E03: Long, Long Time

 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*