Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έτερος Εγώ - Κάθαρσις: Πρώτες εντυπώσεις

*
Το Έτερος Εγώ - Κάθαρσις κάνει πρεμιέρα σήμερα το απόγευμα στην COSMOTE TV και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα τρία πρώτα επεισόσια. Τι περιμένει τους θεατές και ποιες οι εντυπώσεις μας;

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας Έτερος Εγώ κι έναν χρόνο μετά την επιστροφή των ηρώων στην τηλεόραση με το Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές, η δημιουργία του Σωτήρη Τσαφούλια επιστρέφει στους ψηφιακούς δέκτες της COSMOTE TV για τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων που έχει την επωνυμία Έτερος Εγώ: Κάθαρσις, η οποία αναμένεται να κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου.




Διαβάστε ακόμη: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μιλάει για την προσθήκη του "Έτερος Εγώ" στο Netflix


Η ιστορία των νέων επεισοδίων είναι απευθείας συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν στον προηγούμενο κύκλο, βρίσκει τους πρωταγωνιστές σε εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Ο ταξίαρχος Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) έχει τεθεί σε αποστρατεία κι αποχωρεί από την αστυνομία, ενώ ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη που θα συνταράξει την ζωή του με την . Παράλληλα, στο πανεπιστήμιο του καθηγητή επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας των επερχόμενων πρυτανικών εκλογών και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν ο υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη και φίλος του Λαΐνη, Ηλίας Βελισσαράτος (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) μπλέκεται σε μία άγρια δολοφονία φοιτήτριάς του.



Την υπόθεση αναλαμβάνει το τμήμα ανθρωποκτονιών, το οποίο κατευθύνεται πλέον από τον διοικητή Νίκο Βανόρτα (Τάσος Νούσιας), ο οποίος έχει πλέον υπό τις οδηγίες του, τον αστυνόμο Παντελή Σκλαβή (Πέτρο Λαγούτη) αλλά και τη νέα προσθήκη στην ομάδα, την υπαστυνόμο Μάρθα Καρρά (Άννα Μενενάκου). Φυσικά, όπως και στην προηγούμενη σεζόν γρήγορα γίνεται αντιληπτό πως η εύρεση του δράστη είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ό,τι αρχικά φαινόταν και μάλιστα φαίνεται να έχει και απρόβλεπτες προεκτάσεις. Ταυτόχρονα, η δράση του δολοφόνου Θησέα, όπως την είδαμε στην περασμένη σεζόν, έχει αποκεφαλίσει τον μαφιόζικο κόσμο της νύχτας, με αποτέλεσμα νέοι διεκδικητές να εμφανίζονται στην υπόθεση, προσπαθώντας να μπλέξουν τους παλιούς με τους νέους. Την πρώτη τους εμφάνιση στη σειρά κάνει ο έμπορος ναρκωτικών Μελέτης Κροκίδης (Ορφέας Αυγουστίδης), αλλά κι ο Γεράσιμος Γεννατάς στον ρόλο του Γρύπα, που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.



Με την COSMOTE να μας παραχωρεί τα τρία πρώτα επεισόδια της νέας σεζόν, μπορούμε πλέον να πούμε πως είναι εμφανές ότι τα βασικά στοιχεία της σειράς που κράτησε τους περισσότερους προσηλωμένους στους δέκτες τους μετά το περσινό καλοκαίρι, επιστρέφουν. Το κάπως υπερβολικό περιβάλλον της Αθήνας που έχει διαμορφώσει ο Σωτήρης Τσαφούλιας, συνεχίζει να δίνει μία ιδιαίτερη και σίγουρα πετυχημένη ατμόσφαιρα, την οποία οι φαν αυτού του σύμπαντος θα αναγνωρίσουν σχεδόν αυτόματα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο αργός ρυθμός της αφήγησης που υπάρχει σε μία τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων βοηθά, όπως και στην πρώτη σεζόν, στην καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης κι επιτρέπει στους δημιουργούς της σειράς να απλώσουν καλύτερα την εξέλιξη των νέων χαρακτήρων που προσπαθούν να εισαγάγουν.



Το πιο σημαντικό όμως είναι πως το Έτερος Εγώ: Κάθαρσις φαίνεται να έχει την ικανότητα να επιστρέψει χωρίς καμία απώλεια ποιότητας στον κόσμο που έχει δημιουργήσει, δημιουργώντας ένα νέο μυστήριο με πολλαπλές ανατροπές, ήδη από τα πρώτα επεισόδια του. Μπορεί μερικές φορές η ωμότητα και η ατμόσφαιρά του να είναι υπερβολικές, όπως για παράδειγμα στα υπερμοντέρνα κτήρια κι εργαστήρια της αστυνομίας ή τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, όμως είναι σίγουρο πως η πλοκή του σε συνδυασμό με ένα πληρέστατο σύνολο ηθοποιών και την υψηλού επιπέδου παραγωγή του, παράγουν ένα καθηλωτικό αποτέλεσμα που δύσκολα θα βρούμε στην ελληνική τηλεόραση και θα καταφέρει να κρατήσει και πάλι προσηλωμένους τους θεατές στις θέσεις τους.



Και τα 8 επεισόδια της σειράς θα κάνουν πρεμιέρα back-2-back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD από τις 18.00 το απόγευμα, την Παρασκευή 11/12. Την ίδια ώρα, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV Plus. Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, το «Έτερος Εγώ - Κάθαρσις» θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23.00 και στο COSMOTE SERIES HD.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*