Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 20 αναμενόμενες ταινίες του 2022

*
Είμαστε στο 2022 και φυσικά συνεχίζουμε την ετήσια λίστα με τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς που ξεκίνησε! Φέτος υπάρχουν ορισμένες δυνατές προτάσεις παραγωγών που περιμέναμε για χρόνια, όπως το The Batman με τον Robert Pattinson, το sequel του Spider-Man: Into the Spider-Verse, τη συνέχεια του υπερβολικά επιτυχημένου Avatar του 2009 και την ολοκαίνουργια ταινία του Super Mario (μπας και ξεχάσουμε το φιλμ – λάθος των early ‘90s). Και βέβαια κάθε, μα κάθε ταινία του MCU.

Moonfall – 4 Φεβρουαρίου
Με τους: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu.


Για τους fans των disaster movies έρχεται μια νέα παραγωγή από έναν μάστερ του είδους, τον Roland Emmerich των Independence Day, The Day After Tomorrow και 2012. Αυτήν τη φορά η ανθρωπότητα απειλείται από το ίδιο το φεγγάρι, το οποίο ξεφεύγει από τη συνηθισμένη τροχιά του γύρω από τη Γη και στη συνέχεια κατευθύνεται ακριβώς προς τα πάνω της. Η επιχείρηση της διάσωσης ολόκληρου του κόσμου καταλήγει στα χέρια δύο αστροναυτών και ενός… συνωμοσιολόγου που σύντομα θα αντιληφθούν πως το φεγγάρι δεν είναι αυτό που δείχνει.



Death on the Nile – 11 Φεβρουαρίου
Με τους: Kenneth Branagh, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Lesile, Letitia Wright.

Η δεύτερη περιπέτεια του Hercule Poirot από τον Kenneth Branagh (μετά το Murder on the Orient Express του 2019) καθυστέρησε αρκετές φορές προτού οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας της (την είχαμε και στην αντίστοιχη λίστα του 2020). Αυτήν τη φορά ο διάσημος Βέλγος ντεντέκτιβ θα πρέπει να ανακαλύψει ποιος είναι ο δολοφόνος ενός επιβάτη του ατμόπλοιου S. S. Karnak καθώς ταξιδεύει στα νερά του Νείλου.



Uncharted – 18 Φεβρουαρίου
Με τους: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Taylor Ali, Tati Gabrielle.

Μετά το Spider-Man: No Way Home ο Tom Holland εισχωρεί σε ένα ακόμα franchise της Sony για τη live-action ταινία Uncharted. Η κινηματογραφική παραγωγή θα μας γνωρίσει τον - νεότερο σε σχέση με τα video games -  Nathan Drake καθώς αναζητά τον “σπουδαιότερο θησαυρό που βρέθηκε ποτέ” ενόσω ερευνά στοιχεία που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στον χαμένο του αδελφό. Σκηνοθέτης και executive producer της ταινίας είναι ο Ruben Fleischer (Zombieland: Double Tap, Venom).


The Batman – 4 Μαρτίου
Με τους: Robert Pattinson, Jeffrey Wright, Zoë Kravitz, Paul Dano, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell.

Ο σκηνοθέτης Matt Reeves του Planet of the Apes ετοίμασε μια ακόμα πιο σκοτεινή εκδοχή του ανθρώπου - νυχτερίδα. Σύμφωνα με τον Pattinson, ο δικός του Batman έχει ακραίες διαταραχές ύπνου και δυσκολεύεται στο να διαχωρίσει τη superhero περσόνα του με το πολυτελές lifestyle του Bruce Wayne. Η ταινία φαίνεται πως θα εξερευνήσει τη φύση του ηρωισμού γύρω από έναν χαρακτήρα με περισσότερα ελαττώματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς superheroes, ο οποίος πολλές φορές δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και αποδίδει μια δική του μορφή δικαιοσύνης ξεσπώντας την οργή του. Στο The Batman ο βασικός κακός είναι ο Riddler / Edward Nashton του Paul Dano.



Morbius – 1 Απριλίου
Με τους: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal, Tyrese Gibson, Michael Keaton.

Ο Daniel Espinosa (Safe House, Life) σκηνοθετεί το origin story του Morbius. Πρόκειται για τον επιστήμονα Dr. Michael Morbius που στην προσπάθειά του να βρει τη θεραπεία για την σπάνια αιματολογική του ασθένεια μετατρέπεται σε ένα πλάσμα – βαμπίρ. Αυτή θα είναι η τρίτη ταινία του Spider-Man Universe της Sony και το γεγονός ότι θα υπάρχει ο Michael Keaton ως Vulture (όπως και στο Spider-Man: Homecoming του MCU) μας προϊδεάζει για διάφορες crossover εκπλήξεις. Ειδικά αν αναλογιστούμε το τι είδαμε στο Spider-Man: No Way Home, ο διαχωρισμός μεταξύ MCU και SMU της Sony αρχίζει και γίνεται όλο και πιο… αχνός;



Sonic the Hedgehog 2 – 8 Απριλίου
Με τους: Ben Schwartz, Colleen O’Shaughnessey, Idris Elba, James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter.

Στη δεύτερη live-action ταινία του Sonic, ο μπλε σκαντζόχοιρος θα πρέπει να σταματήσει τον Dr. Robotnik με την κόκκινη έχιδνα Knuckles από το να καταλάβουν ολόκληρο τον κόσμο με τη βοήθεια των Chaos Emeralds. Στο πλευρό του θα έχει τον καινούργιο του φίλο Tails. Αυτή η ταινία απέχει πολύ από το να είναι η τελευταία του franchise καθώς πριν από δύο χρόνια ο James Marsden (ο Tom Wachowski των δύο πρώτων ταινιών) επιβεβαίωσε πως έχει υπογράψει συμβόλαιο για πολλά sequels.


Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore – 15 Απριλίου
Με τους: Eddie Redmayne, Jude Law, Katherine Waterston, Ezra Miller, Mads Mikkelsen, Dan Fogler, Alison Sudol.

Η τρίτη ταινία της σειράς – prequel των ταινιών Harry Potter καθυστέρησε επειδή το σενάριο χρειαζόταν αλλαγές (ειδικά μετά τα λάθη της προηγούμενης), ο Johnny Depp απομακρύνθηκε και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Mads Mikkelsen, ενώ υπήρξαν και μερικές παύσεις στα γυρίσματα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στο σετ. Η ιστορία της μας πηγαίνει μερικά χρόνια μετά τα γεγονότα της προηγούμενης, όπου και θα δούμε την ανάμειξη της μαγικής κοινότητας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο μεταξύ ο Dumbledore στέλνει τον Newt Scamander και την παρέα του στα βάθη του στρατού του Gindelwald για λόγους που δεν τους φανερώνει εξ’ αρχής, ακριβώς επειδή είναι ο Dumbledore.



The Northman – 22 Απριλίου
Με τους: Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Björk.

Η καινούργια ταινία του Robert Eggers μετά το The Witch του 2015 και το The Lighthouse του 2019 διαδραματίζεται τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Ιρλανδία. Πρωταγωνιστής είναι ο πρίγκιπας Amleth, ένας Βίκινγκ που αποζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του από τον θείο του, ενώ παράλληλα θέλει να σώσει τη μητέρα του. Η παραγωγή σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία του Eggers με την Anya Taylor-Joy από το The Witch και με τον Willem Dafoe από το The Lighthouse. Το σενάριο το έγραψε μαζί με τον Ισλανδό συγγραφέα Sjón.



Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 6 Μαΐου
Με τους: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Xochitl Gomez.

Όσα συνέβησαν στα Spider-Man: No Way Home, Loki (1η σεζόν στο Disney+) και WandaVision (μίνι σειρά στο Disney+) έρχονται να συνθέσουν τη δεύτερη solo ταινία του Stephen Strange. Ο Doctor Strange έχει πλέον ξεκλειδώσει το multiverse και σπεύδει να διορθώσει το λάθος του (εφόσον αυτό είναι εφικτό) με την βοήθεια των Wong και Wanda Maximoff / Scarlet Witch. Sτα διαφορετικά σύμπαντα που θα ταξιδέψει θα βρει και μια εναλλακτική εκδοχή του ίδιου (ίσως δούμε και άλλες τέτοιες εμφανίσεις τύπου What If…? – ακόμα μια σειρά του Disney+), η οποία μάλλον θα είναι μια από τις πιο απειλητικές φιγούρες της ταινίας. Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε για άλλη μια φορά με σωρεία φημών για το ποιοι χαρακτήρες του MCU θα κάνουν την εμφάνισή τους.


Jurassic World Dominion – 10 Ιουνίου
Με τους: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum, Justice Smith, Daniella Pineda, Omar Sy, BD Wong.

Η τρίτη ταινία Jurassic World και συνολικά έκτη του Jurassic Park franchise. Για το κλείσιμο της δεύτερης τριλογίας επιστρέφουν οι Sam Neil, Laura Dern και Jeff Goldblum ενώ για άλλη μια φορά σκηνοθέτης είναι ο Colin Trevorrow. Στοιχεία για την πλοκή της δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, όμως δεδομένων των όσων συνέβησαν στο τέλος του Fallen Kingdom του 2018 θα δούμε επιτέλους το αν ο μοντέρνος κόσμος είναι έτοιμος να συνυπάρξει με τους δεινόσαυρους. Σύμφωνα πάντως με τον producer Frank Marshall, η ταινία θα σηματοδοτήσει μια ολοκαίνουργια εποχή για τη σειρά, οπότε και αναμένουμε ακόμα περισσότερα sequels.



Lightyear – 17 Ιουνίου
Με τους: Chris Evans, Taika Waititi.

Μια και η animated σειρά ταινιών Toy Story δείχνει να τελείωσε, η Pixar θα κυκλοφορήσει φέτος το πρώτο full-length spinoff Lightyear. Το Lightyear είναι το origin story του Buzz, μόνο που αυτήν τη φορά θα δούμε τον πραγματικό αστροναύτη σε ένα prequel που θα μας διδάξει τις τρανές περιπέτειες που έζησε για να γίνει τόσο διάσημος ώστε να υπάρχουν παιχνίδια επηρεασμένα από αυτόν. Γενικότερα όμως γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για την εν λόγω παραγωγή καθώς πέρα από τη συμμέτοχή των Chris Evans (Buzz Lightyear) και Taika Waititi (σε άγνωστο ρόλο), το καστ παραμένει μυστήριο.



Thor: Love and Thunder – 8 Ιουλίου
Με τους: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale, Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff.

Η δεύτερη ταινία της Marvel για το 2022 είναι το sequel του Thor: Ragnarok του Taika Waititi. Στην τέταρτη solo ταινία του Thor θα έχουμε crossover με τους Guardians of the Galaxy, την επιστροφή της Natalie Portman ως Jane Foster (που λέγεται πως θα σηκώσει το σφυρί του Thor) και την εμφάνιση του Christian Bale ως Gorr the God Butcher. Σύμφωνα με τον Waititi πάντως η ταινία θα έχει περισσότερο ρομάντζο απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.
Nope – 22 Ιουλίου
Με τους: Keke Palmer, Daniel Kaluuya, Steven Yeun, Barbara Ferrera, Brandon Perea, Michael Wincott.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jordan Peele των Get Out και Us επιστρέφει με την τρίτη ταινία τρόμου του. Εκτός από μερικές συμμετοχές στο καστ της παραγωγής, τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) – 7 Οκτωβρίου
Με τους: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Issa Rae.

Μετά  την επιτυχία της βραβευμένης με Όσκαρ animated παραγωγής Spider-Man: Into the Spider-Verse ετοιμαζόμαστε για ακόμα περισσότερους Spider-Men στο πρώτο από τα δύο μέρη του Across the Spider-Verse. Αυτήν τη φορά ο Miles Morales ξεκινά μια περιπέτεια με την Gwen Stacy και μια καινούργια ομάδα σούπερ… αραχνο-ηρώων για να αντιμετωπίσουν έναν νέο παντοδύναμο κακό. Κάθε εναλλακτικό σύμπαν που θα δούμε στην ταινία θα έχει το δικό του μοναδικό art style.



The Flash – 4 Νοεμβρίου
Με τους: Ezra Miller, Ben Affleck, Sasha Calle, Billy Crudup, Michael Keaton.

Η νέα κινηματογραφική του DC Extended Universe θα υποδεχτεί το δικό της multiverse με τον Flash του Ezra Miller στην πρώτη solo ταινία του. Το The Flash αναμένεται να μας παρουσιάσει διάφορες εκδοχές σημαντικών ηρώων, όπως του Batman, τόσο με τον Ben Affleck (στην τελευταία του εμφάνιση για αυτόν τον ρόλο), όσο και με τον Michael Keaton. Στο μεταξύ ο Flash ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να αποτρέψει τη δολοφονία της μητέρας του.


Canterbury Glass – 4 Δεκεμβρίου
Με τους: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Rami Malek, Zoe Saldana, Robert De Niro, Mike Myers, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Sean Avery.

Το reunion του Christian Bale με τον σκηνοθέτη David O. Russell μετά το The Fighter είναι γεγονός, και μάλιστα συνοδεία ενός εντυπωσιακού καστ. Cinematographer της νέας ταινίας εποχής είναι ο Emmanuel Lubezki (Song to Song). Η υπόθεση παραμένει μυστήριο καθώς το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα αφορά στην ταραχώδη συνεργασία μεταξύ ενός γιατρού και ενός δικηγόρου. Σε κάθε περίπτωση το επιτελείο του Canterbury Glass δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Black Panther: Wakanda Forever – 11 Νοεμβρίου
Με τους: Letitia Wright, Danai Gurira, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Winston Duke, Martin Freeman.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Chadwick Boseman έρχεται το sequel του Black Panther σε σκηνοθεσία Ryan Coogler. Η ταινία δε θα μας παρουσιάσει νέο ηθοποιό στον ρόλο του T’Challa, αλλά αντίθετα θα εστιάσει στην αδελφή του, τη Shuri (Letitia Wright). Πέρα από αυτό δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία της ταινίας, ούτε το αν θα υπάρχει έκδηλη επιρροή του multiverse στην έκβασή της. Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη νέα κατεύθυνση του franchise.

Aquaman and the Lost Kingdom – 16 Δεκεμβρίου
Με τους: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison.

Η δέκατη τρίτη ταινία του DCEU είναι η δεύτερη solo παραγωγή του Aquaman. Ο James Wan επιστρέφει στη σκηνοθεσία του sequel, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Χαβάη και Los Angeles και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022. Κάπως έτσι θα δούμε τον Jason Momoa για άλλη μια φορά ως τον βασιλιά της Ατλαντίδος – ή αλλιώς ως Arthur Curry / Aquaman. Έπεται επίσης και η επιστροφή της Amber Heard ως Mera παρά την online καμπάνια οπαδών για την απομάκρυνσή της ύστερα από τη δικαστική της διαμάχη με τον Johnny Depp (ο οποίος απομακρύνθηκε από τα επόμενα sequels της σειράς Fantastic Beasts).
Avatar 2 – 16 Δεκεμβρίου
Με τους: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Kate Winslet, Vin Diesel, Michelle Yeoh, Giovanni Ribisi, Stephen Lang.

Ο James Cameron εξέφρασε την επιθυμία για sequels του Avatar χρόνια πριν την πρεμιέρα του (η ταινία παραμένει από το 2009 ως η πιο επιτυχημένη του Box Office). Το πρώτο sequel είχε ως πιθανή ημερομηνία πρεμιέρας ολόκληρο το 2014, όμως η προσθήκη περισσότερων sequels που προέκυψε στην πορεία (4 στο σύνολο) και η ανάγκη ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για τα γυρίσματά τους καθυστέρησαν κατά πολύ την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Avatar 2. Φέτος λοιπόν θα ξαναδούμε τους Jake Sully και Neytiri, οι οποίοι έχουν πλέον τη δική τους οικογένεια στην Pandora. Εκεί μια νέα απειλή θα διαταράξει την αρμονική ζωή τους και θα τους αναγκάσει να φύγουν μακριά και να αναζητήσουν ένα καινούργιο σπίτι.

Super Mario Movie (μη επίσημο όνομα) – 21 Δεκεμβρίου
Με τους: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black, Seth Rogen, Fred Armisen, Keegan-Michael Key.

Η Nintendo μας αποκάλυψε κοντά στο τέλος του 2021 ότι η CGI ταινία του διασημότερου υδραυλικού του κόσμου θα κάνει πρεμιέρα πριν από τα Χριστούγεννα του 2022. Ταινία της οποίας τα δικαιώματα παραλίγο να καταλήξουν στα χέρια της Sony Pictures (με την Amy Pascal να θέλει τον Genndy Tartakovsky του Hotel Transylvania για σκηνοθέτη). Εντέλει τα δικαιώματα της διανομής κατέληξαν στη Universal Pictures και producers είναι οι Chris Meledandri (CEO της Illumination) και Shigeru Miyamoto (ο δημιουργός του Mario, αλλά και άλλων σημαντικών franchises της Nintendo). Μάλιστα αυτή φαίνεται πως θα είναι η αρχή για μια μεγάλη κινηματογραφική σειρά μια και ήδη υπάρχουν αναφορές για ταινία του Donkey Kong στα σκαριά με τον Seth Rogen να επιστρέφει στον ρόλο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*