Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Station Eleven Preview

*
Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της σειράς Station Eleven που προβάλλεται μέσω της COSMOTE TV και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

Το νέο post-apocalyptic drama του Patrick Somerville που βρέθηκε στο τιμόνι του υπερφυσικού – drama show The Leftovers μεταξύ 2015 και 2017 έκανε πρεμιέρα στο HBO Max στις 16 Δεκεμβρίου και δύο μέρες αργότερα, στις 18 Δεκεμβρίου στη χώρα μας μέσω Cosmote TV. Το Station Eleven χτυπά απευθείας νεύρο με την πλοκή του που αφιερώνεται στην εξέλιξη μιας πανδημίας που έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του 99,9% του πληθυσμού του πλανήτη. Η ιστορία του βασίζεται στο μυθιστόρημα του ίδιου ονόματος της Emily St. John Mandel, η οποία έγραψε και ένα από τα αγαπημένα βιβλία του Barack Obama για το 2020, το The Glass Hotel. Εμείς παρακολουθήσαμε τα πρώτα τρία επεισόδιά της (θα αποτελείται από 10) και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.


Η συγκεκριμένη μίνι σειρά δεν αποσκοπεί στο να προκαλέσει αλλεπάλληλα σοκ στον θεατή (όπως πολλές άλλες του είδους της), αλλά στο να τον κάνει να σκεφτεί και να τον συγκινήσει με πολλές διαφορετικές ιστορίες των χαρακτήρων της, ανθρώπων με διαφορετικές ζωές, διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της νέας τάξης πραγμάτων. Ενός νέου καθεστώτος που επιβλήθηκε στους λιγοστούς επιζήσαντες μιας άκρως θανατηφόρας γρίπης των χοίρων με ακραία ταχύτητα μετάδοσης. Αυτό το κάνει με απανωτά χρονικά άλματα που ξεκινούν από τις τελευταίες μέρες πριν από την έξαρση της πανδημίας και φτάνουν έως και δύο δεκαετίες μετά από το τέλος της ανθρωπότητας όπως τη γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Δημιουργεί έτσι εσκεμμένα κενά στην πλοκή της που σπεύδει να τα καλύψει την κατάλληλη στιγμή, όταν θα έχουν περισσότερη σημασία για τον θεατή με βάση τα όσα ήδη γνωρίζει για τον κάθε χαρακτήρα – πριν και μετά τη διάλυση της κοινωνίας.

Κάποιες φορές, αν όχι τις περισσότερες, ο ρυθμός μεταβάλλεται κάπως απότομα. Το πρώτο - δυνατό - χτύπημα έρχεται αμέσως μετά την πρεμιέρα, όταν το ύφος της σειράς αλλάζει άρδην σε κάτι πολύ διαφορετικό από τον πιλότο της. Ένας πιλότος που μας γνωρίζει δύο βασικούς χαρακτήρες, το πώς έρχονται κοντά λίγο πριν από την εμφάνιση του ιού και το πώς καταλήγουν να μοιράζονται καταφύγιο μόλις αυτός πάρει τις πρώτες (πολλές) ανθρώπινες ζωές. Αμέσως μετά προχωράμε 20 ολόκληρα χρόνια αργότερα, στο σήμερα της κεντρικής υπόθεσης από το οποίο θα παρεκκλίνουμε κάθε 10 με 20 λεπτά. Όπως προείπαμε, όταν συμβαίνει αυτό συμπληρώνονται σιγά σιγά κομμάτια του παζλ που, ομολογουμένως, ξεκινά με ελάχιστα φανερά χαρτιά στο τραπέζι.

Κάθε φορά όμως η ζυγαριά του ενδιαφέροντος θα γέρνει είτε στο “σήμερα” της σειράς, είτε σε κάποιον παρελθοντικό χρόνο και δε θα ισομοιράζεται. Το καλό της περίπτωσης αυτής είναι το γεγονός ότι από όλο αυτό προκύπτει όντως μια ελκυστική ανάπτυξη χαρακτήρων που δείχνει να μας λέει πολλά για κάθε ένα από τα άτομα που εμφανίζονται ξεχωριστά σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, στο παρών, ξεκινούν δειλά δειλά να εμφανίζονται άνθρωποι – απειλές για την πρωταγωνίστρια ομάδα επιζώντων, οι οποίοι κρύβουν τα δικά τους κίνητρα για να υπονομεύσουν τον κατά τα φαινόμενα καλά προσαρμοσμένο τρόπο ζωής σε έναν τεχνολογικά ρημαγμένο τόπο ενός πλανήτη που αφήνεται ξανά ολοκληρωτικά στα χέρια της φύσης. Το ότι υπάρχει σοβαρή ανάπτυξη χαρακτήρα ενισχύει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι ανταποκρίσεις των κεντρικών χαρακτήρων σε οτιδήποτε παρουσιάζεται κακόβουλο, ενώ τα αντανακλαστικά που παρουσιάζουν ανταποκρίνονται (και εκμεταλλεύονται με θετικό τρόπο) σε όλα όσα έχουμε μάθει για αυτούς.



Το βασικό καστ αποτελείται από τους Mackenzie Davis (Terminator: Dark Fate, The Martian), Himesh Patel (Yesterday, Don’t Look Up), David Wilmot (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Anna Karenina), Nabhaan Rizwan (1917), Daniel Zovatto (Lady Bird, Don’t Breathe), Philippine Velge (Summer of 85, Doctors) και Lori Petty (Gotham, Orange is the New Black). Οι ερμηνείες της σειράς είναι καλές και οι ηθοποιοί εμφανίζουν μια σταθερή χημεία μεταξύ τους, όμως, για την ώρα τουλάχιστον, κανείς δεν ξεχωρίζει και δεν εντυπωσιάζει. Μένει βέβαια να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία του Station Eleven στη συνέχεια, το κατά πόσο θα συνεχίσει το έντονο παιχνίδι με τον χρόνο και τι θα αποφέρει ο εμπλουτισμός των… παρασκηνίων του κάθε χαρακτήρα καθώς θα φτάνουμε στην κλιμάκωσή του. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*