Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Halo (Paramount+): Ένας αλλιώτικος Master Chief

*
Είδαμε τα πρώτα δύο επεισόδια της νέας τηλεοπτικής σειράς Halo και οι εντυπώσεις που μας άφησε είναι θετικότατες!

Η τηλεοπτική σειρά Halo είναι μια ανάσα μακριά, μιάμιση δεκαετία μετά από τα πρώτα βήματα για τη μεταφορά του διάσημου gaming franchise σε τηλεοπτικό – κινηματογραφικό μέσο. Μεταξύ των producers είναι η 343 Industries, υπεύθυνη για την gaming σειρά από το Halo: Combat Evolved Anniversary του 2011 κι ύστερα, ενώ executive producer είναι και ο Steven Spielberg. Με την ανάμειξη σημαντικών ονομάτων και στην πτέρυγα του καστ, όπως του Pablo Schreiber (American Gods, The Wire) ως Master Chief και της Jen Taylor που, όπως και στα παιχνίδια, υποδύεται την Cortana, η Paramount στηρίζει το project έχοντας ήδη ανακοινώσει δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Η πρώτη σεζόν της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο Paramount+ στις 24 Μαρτίου και θα προβληθεί στη χώρα μας μία μέρα μετά αποκλειστικά από την COSMOTE TV.




Έφτασε λοιπόν η στιγμή να απαντηθούν τα αναρίθμητα ερωτηματικά σχετικά με το πόσο πιστή στη μυθολογία των παιχνιδιών είναι τελικά η σειρά των Kyle Killen και Steven Krane. Η αλήθεια είναι σχεδόν βέβαιο πως θα απογοητεύσει τους hardcore fans του franchise, καθώς οι δύο showrunners επέλεξαν να δουλέψουν πάνω σε ένα διαφορετικό timeline, εκμεταλλευόμενοι μόνο τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ιστορίας, τους χαρακτήρες και το setting. Μετά από ενοχλητικά πολλές αποτυχημένες απόπειρες μεταφοράς ενός gaming IP στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, ίσως τελικά προκύψει πως είναι καλή η δημιουργική ελευθερία ως προς την προσέγγιση του  εκάστοτε σύμπαντος και ολόκληρης της δομής του. Όπως σημειώνουν και οι δύο προαναφερθέντες άλλωστε, η gaming σειρά θα συνεχίσει τη δική της πορεία ώστε να εξυπηρετήσει το μέσο του gaming και η τηλεοπτική σειρά θα αποκτήσει μια ολόδική της ταυτότητα που θα εξυπηρετεί καλύτερα το τηλεοπτικό μέσο.



Αφού λοιπόν αφήσαμε στην άκρη τα ζητήματα περί ακριβούς μεταφοράς γεγονότων στις οθόνες μας, παρακολουθήσαμε τα πρώτα δύο επεισόδια του καινούργιου show του Paramount+. Η παραγωγή ξεκινά όπως ακριβώς της αρμόζει. Με άπλετη δράση. Μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά παρακολουθούμε μια επίθεση των εξωγήινων Covenants σε ανθρώπους και από τον πρώτο κιολας άτυχο που εκρήγνυται από πυρομαχικά τους, πιάνουμε απευθείας τον παλμό της σειράς. Η αναμενόμενα εντυπωσιακή είσοδος του Master Chief δεν αργεί καθόλου και πολύ σύντομα βλέπουμε μια ομάδα από Spartans με ηγέτη τη διάσημη μασκότ του Xbox να αντιμετωπίζουν τη φαινομενικά ανίκητη απειλή με αυτοπεποίθηση και ελάχιστο κόπο. Εδώ αντιλαμβανόμαστε για πρώτη φορά το πόσο ψυχρές προσωπικότητες είναι οι Spartans. Ο σκοπός τους είναι η αντιμετώπιση των Covenants και η εκτέλεση των εντολών της UNSC (United Nations Space Command). Εκεί αρχίζει και τελειώνει η χρησιμότητά τους. Το κεφάλι τους είναι άδειο από μνήμες της ζωής τους πριν μετατραπούν σε σούπερ στρατιώτες, εξαιτίας φυσικά του ίδιου του εξοπλισμού που φοράνε. Κάτι που σίγουρα αναμένεται να δοκιμάσει το μεγάλο χαρτί του show. Τον ίδιο τον Master Chief και το πόσο πραγματικά ευαίσθητος μπορεί να είναι ένας τέτοιος... υπερ-ανεπτυγμένος άνθρωπος.



Έχοντας πια στο πλευρό του (άθελά του) την Kwan Ha, τη νεαρή - μοναδική - επιζήσαντα από την επίθεση των Covenants, ο Master Chief βρίσκει στον πλανήτη Madrigal ένα μυστήριο αντικείμενο που του ξυπνά θολές αναμνήσεις. Η σύντομη αυτή εμπειρία του είναι αρκετή για να αρχίσει να αμφισβητεί τα πάντα γύρω από την ύπαρξη του, έως και την ίδια του τη δημιουργό, την Dr. Halsey. Έτσι αποφασίζει να ερευνήσει το περιστατικό αποφεύγοντας τους υπόλοιπους Spartans, προστατεύοντας παράλληλα την Kwan Ha που κινδυνεύει η ζωή της από τους ίδιους του τους συμμάχους, και ξεκινά την αναζήτηση για την αλήθεια. Πολύ γρήγορα βλέπουμε κάτι που δεν περιμέναμε πως θα δούμε ποτέ – τουλάχιστον όχι στα video games του Halo. Ο Master Chief λυγίζει συναισθηματικά κάτω από το βάρος των θαμμένων αναμνήσεων που αντιλαμβάνεται πως έχει, παρέα φυσικά με μια ζωή που έχασε και αγνοεί, και αποχωρίζεται το κράνος του φανερώνοντάς μας το πρόσωπό του για πρώτη φορά. Τον Schreiber που τον υποδύεται τον ξέραμε προφανώς, όμως μια τέτοια κίνηση δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του franchise.



Στα πρώτα δύο επεισόδια είμαστε θεατές ενός συναισθηματικού ταξιδιού με έναν χαρακτήρα που δεν περιμέναμε ποτέ πως θα πορευτούμε παρέα σε μια τέτοια περιπέτεια.  Μπορεί οι ρυθμοί να χάνουν το τέμπο τους εδώ κι εκεί και οι διάλογοι να προκύπτουν αστείοι εκεί που δε θα έπρεπε να το κάνουν, όμως αυτή η μεριά του Master Chief προσφέρει ένα πολύ διαφορετικό ενδιαφέρον απ’ αυτό που προκαλεί η πλοκή των παιχνιδιών, κι αυτό είναι κάτι που πετυχαίνει τον στόχο που έχει θέσει εξ’ αρχής η σειρά. Οι προθέσεις για εξερεύνηση των προσωπικών ιστοριών των χαρακτήρων δηλώνουν αμέσως το παρόν και μας παρουσιάζουν πράγματα που είναι εντελώς καινούργια. Οι γνώριμοι χαρακτήρες είναι εκεί, όπως και ο κόσμος του, όπως και η αγαπημένη δράση sci-fi που συνδυάζει κομμάτια των παιχνιδιών με κινηματογραφικές παραγωγές του είδους. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που αλλάζουν, και αλλάζουν ολοκληρωτικά συνθέτοντας ένα πολύ διαφορετικό Halo.



Τα πρώτα δύο επεισόδια μαρτυρούν μια πολλά υποσχόμενη παραγωγή. Μπορεί ο δρόμος στην αρχή να φαίνεται ολίγον τι ανώμαλος, όμως μόλις η σειρά βρει τα πατήματά της θα μπορέσει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, αλλά  κατά κάποιον τρόπο αντάξιο των προσδοκιών των fans. Σε περίπτωση φυσικά που παραβλέψουν αυτήν τη διαφορετικότητα. Το σίγουρο είναι πως το Halo του Paramount+ είναι μια σκέτη απόλαυση για τα μάτια (είχε το budget και αυτό βγαίνει προς τα έξω). Τα εφέ είναι εντυπωσιακά και το CGI εξαιρετικά προσεγμένο. Όσο για τη μουσική... αυτή είναι που ίσως μηλίσει στην καρδιά των fans περισσότερο.

Σημείωση 1: Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία με την Cortana, την οποία είδαμε ελάχιστα, όμως στα επόμενα επεισόδια αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.  
Σημείωση 2: Στη μάχη του Madrigal βλέπουμε για λίγο μέσα από το κράνος του Master Chief και νιώθουμε πως παίζουμε Halo Infinite. Πανέμορφη πινελιά.
Σημείωση 3: Το video της εισαγωγής θυμίζει αρκετά Marvel. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*