Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Shogun Preview (Disney Plus)

*
Η πρώτη μεγάλη παραγωγή της Disney για το 2024 είναι το remake της κλασικής σειράς Shogun. Εκείνο το εντυπωσιακό ιστορικό δράμα της Paramount που έκανε πρεμιέρα το 1980 και, τουλάχιστον για την πλειοψηφία εκείνης της δεκαετίας, έπαιζε κατ’ επανάληψη κι ας αποτελούταν από μόλις 5 μέρη. Το ομώνυμο μυθιστόρημα του James Clavell, που εκδόθηκε μόλις 5 χρόνια νωρίτερα (το 1975), διηγείται την ιστορία του Βρετανού ναύτη John Blackthorne, καθώς καταλήγει ναυαγός στην Ιαπωνία στις αρχές του 17ου αιώνα. Τα γεγονότα του διαδραματίζονται στην εποχή Sengoku, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από εμφύλιους και εξεγέρσεις, με έναν Blackthorne στην προσπάθεια προσαρμογής σε αυτό το άγνωστο και επικίνδυνο περιβάλλον, προκειμένου να διατηρήσει την ελπίδα επιστροφής στο σπίτι του ζωντανή. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου με δύο επεισόδια και στη συνέχεια θα προβάλλεται ένα νέο ανά εβδομάδα. Από τα 10 επεισόδια που θα την απαρτίζουν, εμείς μπορέσαμε και είδαμε τα πρώτα 8 και στη συνέχεια μοιραζόμαστε κάποιες πρώτες σκέψεις.



Το δράμα εποχής των Rachel Kondo και Justin Marks επιχειρεί μια πιο σύνθετη παρουσίαση του επιτυχημένου μυθιστορήματος, κλέβοντας λίγο από το μονοπώλιο του πρωταγωνιστή στο κομμάτι της αφήγησης, ώστε να δώσει επιπλέον χώρο και σε άλλους χαρακτήρες για να αναπτυχθούν. Μεγαλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό αποτελούν οι Lord Yoshii Toranaga και Toda Mariko, τα δύο βασικότερα άτομα που θα πλαισιώσουν τον Blackthorne στο ταξίδι ενσωμάτωσής του στη ζωή στην Ιαπωνία, οι οποίοι χαίρουν μεγαλύτερου υπόβαθρου σε σύγκριση με το παλιό show του Eric Bercovici. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζονται και τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες σε μια ιστορία που ταλαντεύεται μεταξύ έντονων και με ωμή βία σκηνών, και με στιγμές όπου υπερτερεί το δράμα ή η τρυφερότητα. Η αφήγηση είναι ανθρωποκεντρική, εστιάζει περισσότερο στα συναισθήματα των χαρακτήρων της ιστορίας της και δεν αναλώνεται αποκλειστικά και μόνο στις αγωνιώδεις κορυφώσεις και στις περίτεχνες χορογραφίες των μαχών. Παρόλα αυτά, υπερτερεί και σε αυτό το κομμάτι έναντι του προκατόχου της, με μια καθηλωτική ατμόσφαιρα που ζωντανεύει εύστοχα μια νεκρή πια εποχή, αλλά και αντιπαραθέσεις σώμα με σώμα που εκτελούνται με όμορφο και καθόλου φλύαρο τρόπο.



Παρά τα εντυπωσιακά εφέ, το εξαιρετικό μακιγιάζ, τις παραδοσιακές ενδυμασίες και το soundtrack που δένει τα πάντα μεταξύ τους σε ένα επικό πολεμικό δράμα, το καστ του Shōgun επιδεικνύει μια σπάνια χημεία που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο. Ο Cosmo Jarvis (Persuasion, Lady Macbeth) είναι απολαυστικός ως John Blackthorne και με αρκετά διαφορετική προσέγγιση στον ρόλο από τον Richard Chamberlain στο original. Ο Lord Yoshii Toranaga είναι ο Hiroyuki Sanada, τον οποίο έχουμε δει σε τεράστιες παραγωγές όπως Avengers: Endgame, Army of the Dead, Westworld, Lost και Mortal Kombat (του ’21), όπου υποδυόταν τον Scorpion. Μαζί με την Anna Sawai (Pachinko, F9) στον ρόλο της Toda Mariko, εμβαθύνουν περισσότερο τους δύο βασικούς “δεύτερους” χαρακτήρες, συνεισφέροντας σε μια πλουσιότερη απόδοση του έργου του Clavell.



Το Shogun του Disney Plus είναι ένα πολύ πιστό remake – αλλά όχι στο original show, μα στο μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκαν αμφότερα. Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει την απόδοση μιας σημαντικά ομορφότερης και πιο εντυπωσιακής Οσάκα, συμπεριλαμβάνοντας μια σειρά από εντυπωσιακές επικές σκηνές που προκαλούν εύκολα το δέος στους fans του είδους. Εννοείται πως συμπεριλαμβάνει κι ορισμένα πολύ κλασικά χαρακτηριστικά της Disney (βλέπε τους τρόπους απόδοσης χιούμορ ή αγάπης), όμως το γενικότερο αίσθημα που αφήνεται είναι ικανοποίηση από μια αναμενόμενα ακριβή διασκευή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*