Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Top 10: Οι καλύτερες σκηνές της τριλογίας The Lord of the Rings

*
Με το The Lord of the Rings: The Rings of Power του Amazon Prime Video να έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο της, θυμόμαστε 10 κορυφαίες σκηνές από την τριλογία του Peter Jackson. Η κινηματογραφική εποποιία του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του J. R. R. Tolkien έκανε πρεμιέρα σε τρία μέρη: Το The Fellowship of the Ring (2001), το The Two Towers (2002) και το The Return of the King (2003). Στο σύνολό της απέσπασε 16 βραβεία Όσκαρ (11 το The Return of the King από μόνο του) και άφησε εποχή στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Δύο δεκαετίες μετά λοιπόν εμείς διαλέξαμε 10 από τις αγαπημένες μας σκηνές από την τριλογία The Lord of the Rings του Peter Jackson.

Ο θάνατος του Boromir – The Fellowship of the Ring
Ο Sean Bean είναι διάσημος για τους θανάτους των χαρακτήρων του, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεχωριστή. Εδώ υποδύεται τον Boromir, ο οποίος, αφού επιχειρήσει να κλέψει το One Ring από τον Frodo, έρχεται αντιμέτωπος με τους Uruk-hai για να σώσει τον Pippin και τον Merry σε μια προσπάθεια εξιλέωσης.




Gandalf εναντίον Saruman – The Fellowship of the Ring
Αφού αποκαλυφθεί ότι ο Saruman χρησιμοποιεί το Palantir του (τη μαγική του σφαίρα) για να ενωθεί με τον Sauron, συγκρούεται με τον Gandalf σε μια στιγμή που καθόρισε πολλά από τα σεναριακά μονοπάτια που ακολουθήθηκαν στη συνέχεια.


Gandalf εναντίον Balrog – The Fellowship of the Ring
Ύστερα από τις μάχες της με Orcs και με ένα Troll, η παρέα του δαχτυλιδιού ήρθε αντιμέτωπη με τον δαίμονα Balrog στη γέφυρα του Khazad-dûm. Ο Gandalf ανέλαβε τον Balrog ολομόναχος, θυσιάζοντας τον εαυτό του στην πορεία. Όχι όμως προτού φωνάξει μια από τις πιο διάσημες ατάκες ολόκληρης της τριλογίας.



Η εισβολή των Ents στο Isengard – The Two Towers
Η σκηνή με την εισβολή των Ents στο Isengard είναι μια από τις κλασικότερες της δεύτερης ταινίας της τριλογίας. Το CGI δείχνει μεν την ηλικία του, εξακολουθεί όμως να είναι πανέμορφο. Τα Ents είναι αρχαία πλάσματα της Μέσης Γης που μοιάζουν με ανθρωπόμορφα δέντρα.


Ο μονόλογος του Sam – The Two Towers
Μετά από έναν διαπληκτισμό με τον Frodo, στον οποίο κόντεψε να πεθάνει, ο Sam επιδίδεται σε έναν από τους πιο δυνατούς μονόλογους της τριλογίας. Αντιλαμβανόμενος το βαρύ φορτίο του Frodo, ο Sam του υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η γενναιότητα και η ανιδιοτέλεια των ηρώων που ξέρουν από τα παραμύθια. Το theme του Shire που παίζει παράλληλα κάνει τη σκηνή ακόμα καλύτερη.



Η μάχη του Helm’s Deep – The Two Towers
Μια από τις πιο εντυπωσιακές και ανατριχιαστικές σκηνές της δεύτερης ταινίας. Από την εισαγωγή της μάχης του Helm’s Deep, μέχρι και το αποκορύφωμά της με τα διάσημα λόγια του Théoden και το theme της μάχης του Hornburg, η σκηνοθεσία έκανε θαύματα.


Forth Éorlingas – The Two Towers
Ακόμα μια τρομερή σκηνή μάχης. Στο τέλος της μάχης του Helm’s Deep ο Théoden ξεκινάει την επίθεση εναντίον των Uruk-hai, ενώ ο Gandalf εμφανίζεται με τον Éomer και το Rohirrim. Η δράση ανεβάζει ρυθμούς, με το theme song Forth Éorlingas να φτιάχνει την τέλεια ατμόσφαιρα. Οι σκηνές του Rohirrim σε αργή κίνηση είναι ότι καλύτερο.



Η μάχη στο Pelennor Fields – The Return of the King
Άλλη μια περίπτωση όπου βλέπουμε την ικανότητα του Peter Jackson να στήνει καταπληκτικές σκηνές μάχης. Στην προκειμένη περίπτωση διακυβεύεται η μοίρα της πόλης Minas Tirith και, κατ’ επέκταση του βασιλείου της Gondor. που πολιορκείται από τον στρατό του Sauron. Η συγκεκριμένη μάχη είναι η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Τρίτη Περίοδο της Μέσης Γης.


Λίγο πριν τη μάχη του Black Gate στη Mordor – The Return of the King
Ο διασημότερος μονόλογος της τριλογίας, πριν από την τελική μάχη του έπους του Peter Jackson. Ο Aragorn οδηγεί τους εναπομείναντες στρατιώτες των Gondor και Rohan ενάντια στη Mordor. Την ίδια ώρα ο Frodo είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει την αποστολή του.



Η υπόκλιση του Aragorn στα Hobbits – The Return of the King
Δε θα μπορούσε να λείπει η συγκεκριμένη σκηνή από το τέλος της τριλογίας, στην οποία ο Aragorn – ως ο νέος βασιλιάς της Gondor, υποκλίνεται στα Hobbits (Frodo, Sam, Pippin και Merry). Μια από τις ομορφότερες σκηνές ολόκληρης της παραγωγής.



Στην τριλογία The Lord of the Rings του Peter Jackson εμφανίστηκαν οι: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Sean Bean, Dominic Monaghan, Sean Astin, Ian McKellen, John Rhys-Davies, Orlando Bloom, Billy Boyd, Ian Holm, Lori Dungey, David Weatherley, Sarah McLeod, Martyn Saanderson, Cameron Rhodes, Bill Johnson, Liv Tyler, Marton Csokas, Hugo Weaving, Bret McKenzie, Cate Blanchett, Craig Parker, Andy Serkis, Stephen Ure, Lawrence Makoare, Brad Dourif, Christopher Lee, Alan Howard, Jed Brophy, Nathianiel Lees, Alistair Browning, John Noble, Karl Urban, Sam Comery, Miranda Otto, David Wenham, Olivia Tennet, Bruce Hopkins, Bruce Phillips, John Leigh, Calum Gittins, John Bach, Robyn Malcolm, Mark Ferguson και Harry Sinclair.

Και κάτι τελευταίο, για έναν αποχαιρετισμό όπως ταιριάζει στους ήρωες της τριλογίας

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*