Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι (κανονικές) ταινίες του 2017

*
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η κινηματογραφική είναι έτοιμος να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στο πάνθεον του Hollywood. Με αρκετά sequels και reboots, αλλά και μπόλικες νέες “ιδέες” και πολύ σημαντικές παραγωγές, ετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά. Από τη λίστα που θα ακολουθήσει απουσιάζουν τα superhero movies, αλλά και κάποιες αξιόλογες ταινίες τρόμου που θα μας απασχολήσουν σε επόμενο άρθρο.

Και λίγο πριν τις δέκα επιλογές μας, ορίστε μερικά runner up: Mute με Alexander Skarsgård, T2: Trainspotting με Ewan MacGregor, Song to Song με Ryan Gosling, The Florida Project με Willem Dafoe, The Beguiled με Nicole Kidman, Mother με Jennifer Lawrence, Good Time με Robert Pattinson, The Glass Castle με Woody Harrelson και Wildlife με Jake Gyllenhaal.

John Wick: Chapter 2

Πρεμιέρα: 10 Φεβρουαρίου


Ο John Wick είναι ο νέος δραματικός “ήρωας” (;) που γεννήθηκε από τον Keanu Reeves, απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και πήρε πίσω το budget του στο τετραπλάσιο, οπότε το sequel δεν αποτελεί έκπληξη. Για τους λάτρεις του neo-noir, του Jack Reacher και του Equalizer, το φιλμ ταξιδεύει στην Ρώμη (εκτός από Νέα Υόρκη και Καναδά) για χάρη ενός από τους πιο μανιασμένους – μεταξύ άλλων που θα παρελάσουν – εκτελεστές. Οι σκηνοθέτες τα ‘χαν καλά με τον Reeves από την εποχή του The Matrix, τα νούμερα χαμογελάνε και η τρίτη ταινία ετοιμάζεται ήδη.


Kong: Skull Island
Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου

Μετά το reboot του Godzilla, η Warner Bros. προχωρά στο reboot ενός ακόμη μυθικού τέρατος που είτε αγαπάμε, είτε βαριόμαστε: του King Kong. Το σενάριο είναι λίγο πολύ το ίδιο με αυτό της από Peter Jackson εκδοχής, μόνο που αντί για σκηνοθέτες και ηθοποιούς στην εξερεύνηση του νησιού που φιλοξενεί τον Kong και μια πλειάδα αρρωστημένα μεγάλων ακρίδων, βρίσκουμε εξερευνητές και στρατιώτες που τους τρώει η ίδια χαζή περιέργεια με το crew του Jurassic Park. Αυτήν τη φορά, ο Kong συνυπάρχει με τον Godzilla – σε επίπεδο κινηματογραφικού σύμπαντος – κι αυτό θα το δούμε καλύτερα το 2020 με το sequel και των δύο franchises Godzilla vs Kong.


Ghost in the Shell
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου

Η Scarlett Johansson ως sexy/badass cyborg (να πούμε κι άλλα;) εναντίον shoot ‘em up hackers που επιτίθενται στην Hanka Robotic, την εταιρεία που τη δημιούργησε. Βασισμένο στο, σίγουρα πολύ μπροστά από την εποχή του, ομώνυμο manga του 1989, προφανώς και απευθύνεται πιο άμεσα από οποιονδήποτε σε όποιον τρελάθηκε με την Johansson στο Lucy πριν από τρία χρόνια. Από εκεί και πέρα, αυτό το ιαπωνικής αισθητικής sci-fi φιλμ σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο αναμενόμενες παραγωγές του 2017, κι αυτό από το σκηνοθέτη του Snow White and the Huntsman (!).


The Fate of the Furious
Πρεμιέρα: 12 Απριλίου

Η όγδοη παραγωγή Furious (η τρίτη μετά την “final”;) βρίσκει ξανά το κλασικό -αποξενωμένο μεταξύ του- cast στα γκάζια, αυτήν την φορά σε μπελάδες από το γυναικείο δαιμόνιο της Charlize Theron που παρασέρνει τον “εχθρό” πλέον Dominic (Vin Diesel) σε σκοτεινά μονοπάτια ενόσω βρίσκεται στο μήνα του μέλιτος με την Letty (Michelle Rodriguez). Σε αυτήν την “πιο θεαματική παραγωγή της σειράς” θα δούμε επίσης στη μεριά τον καλών τον Jason Statham, ενώ στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο franchise ο Gary Gray που συνεργάστηκε ξανά με τον Vin Diesel στο A Man Apart του 2003.


The Circle
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου

Η Emma Watson πιάνει δουλειά στην Circle που διευθύνεται από τρεις “σοφούς”, ένας εκ των οποίων είναι και ο Tom Hanks. Η μεταφορά του μυθιστορήματος του Dave Eggers υπερβάλλει ευχάριστα με τα τεχνολογικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν υπό τους σύγχρονους “δικτάτορες” και στέκεται σαν το ιδανικό δράμα επιστημονικής φαντασίας για το 2017. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο πάντως έχει επιμεληθεί ο James Ponsoldt που έχει να επιδείξει κάποιες πολύ αξιόλογες παραγωγές – βλ. The End of the Tour, The Spectacular Now και Smashed.


Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου

Έξι χρόνια μετά το μέτριο On Stranger Tides, οι “νέοι” Πειρατές φέρνουν στο κυνήγι του Jack Sparrow τον καπετάνιο Salazar (Javier Bardem) που ξέφυγε από το “τρίγωνο του Διαβόλου” με νευράκια και σκοπό να σκοτώσει όλους τους Πειρατές. Ο κλασικός μεγαλομανής Sparrow ψάχνει την τρίαινα του Ποσειδώνα για να τον σταματήσει. Όπως πάντα, όσο τρομακτικούς κι αν τους κάνει τους κακούς το franchise, πόσο να τα καταφέρει όταν ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι κάποιος σαν τον Jack; Μεγάλο, πάντως, θετικό η επιστροφή του Orlando Bloom και η ούτως ή άλλως η παρουσία του Geoffrey Rush.


Dunkirk
Πρεμιέρα: 24 Ιουλίου

Ο Tom Hardy, πριν γίνει ο επόμενος James Bond (που τουλάχιστον επιθυμεί ο ίδιος), πρωταγωνιστεί στο νέο πολεμικό δράμα του Christopher Nolan. Βασισμένο σε γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα τη μάχη της Δουνκέρκης στη Γαλλία, συμμαχικοί στρατιώτες από Βέλγιο, Αγγλία και Καναδά βρίσκονται αποκλεισμένοι στο επίκεντρο του γερμανικού στρατού σε ένα από τα πιο συναισθηματικά φορτισμένα φιλμ της χρονιάς. Ο ίδιος ο Nolan “φρέσκαρε” πραγματικά πολεμικά πλοία για την ταινία, επένδυσε 5 εκατομμύρια σε ένα αεροσκάφος της εποχής και το γέμισε με κάμερες IMAX πριν το καταστρέψει μπροστά στο φακό.


The Dark Tower
Πρεμιέρα: 28 Ιουλίου

Αν και μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των κινηματογραφικών μεταφορών από βιβλία του Stephen King κατέληγε σε λυπηρό αποτέλεσμα, το ξεκίνημα ενός νέου κινηματογραφικού franchise με την πρώτη ταινία The Dark Tower φαίνεται πολλά υποσχόμενο και όχι μονάχα χάρη στον Idris Elba και τον Matthew McConaughey, αλλά και στο γεγονός πως ο ίδιος ο King, παρέα με τον Nikolaj Arcel (σεναριογράφος του Κορίτσι με τα Τατουάζ) δούλεψαν εκ νέου σε σενάριο και πλοκής της σειράς των επτά -κι ενός συμπληρωματικού- επικών βιβλίων fantasy που θεωρούνται η επιτομή της καριέρας του συγγραφέα. Spoiler warning: Το κινηματογραφικό σύμπαν πιάνει την υπόθεση από εκεί που την άφησαν τα βιβλία. Οι αναγνώστες θα καταλάβουν...


Blade Runner 2049
Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου

35 χρόνια μετά, και προφανώς σε εποχή που οπτικά θα αξιοποιηθεί με τον ιδανικότερο τρόπο, το Blade Runner επιστρέφει με τον Ridley Scott να περιορίζεται στην παραγωγή και τα ηνία της σκηνοθεσίας να περνάνε στον Denis Villeneuve (του πρόσφατου Arrival). Ο original Blade Runner, Harrison Ford, αγνοείται επί τρεις δεκαετίες και ο νέος (Ryan Gosling) τον αναζητά σε ένα φιλμ με φανταχτερές παρουσίες που συμπεριλαμβάνουν τον Jared Leto και τον David Dastmalchian. Αν φτάνει έστω και στο μισό την πρόκατοχό της θα είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι.


The Current War
Πρεμιέρα: TBA

Το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του Alfonso Gomez-Rejon, αν λάβει κανείς υπόψη ότι το βιογραφικό του λάμπει στη σκηνοθεσία του American Horror Story και του Glee, κάνει τον Benedict Cumberbatch Thomas Edison και τον Nicholas Hoult Nicola Tesla στον, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, πόλεμο του ρεύματος. Στο βιογραφικό δράμα που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των απανταχού σινεφίλ, θα αποτυπωθεί η προσπάθεια του Edison και του George Westinghouse (Michael Shannon) να πλασάρουν στους Αμερικανούς πολίτες την εφεύρεση του αιώνα. Το σενάριο μαζεύει σκόνη από το 2012 και κάποια στιγμή δοκίμασε ακόμα και ο Ben Stiller να το σκηνοθετήσει, ενώ για τον ρόλο του Edison ήταν υποψήφιος και ο Jake Gyllenhaal. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*