Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι (τρομακτικές) ταινίες του 2017

*
Το 2017 είναι πλούσιο σε παραγωγές horror. Φέτος ειδικά υπάρχουν ιδιαίτερα ποιοτικές περιπτώσες για όλα τα γούστα, γι’ αυτό και παραβλέπουμε ορισμένες προφανείς επιλογές όπως World War Z 2, Rings, Five Nights at Freddy’s, Cult of Chucky, Suspiria, Day of the Dead, Resident Evil: The Final Chapter, The Mummy, Amityville: The Awakening και Halloween: The Night Evil Died.

A Cure for Wellness
Πρεμιέρα: 16 Φεβρουαρίου


Shutter Island και The Island κανείς; Σε ένα από τα πιο υποσχόμενα films του 2017 (Gore Verbinski στην σκηνοθεσία κι ο ανερχόμενος Dane DeHaan στον πρώτο ρόλο), υψηλόβαθμος υπάλληλος ταξιδεύει Ελβετία για να φέρει πίσω στο σπίτι τον CEO της εταιρείας του από ένα “κέντρο ευεξίας” από το οποίο φαίνεται να μην μπορεί να φύγει κανένας. Ίσως παρόμοιο με το επίσης φετινό The Circle και κάπως επηρεασμένο από Stanley Kubrick, το δίωρο – και – θρίλερ θα μπορούσε με τη σειρά του να αποδειχθεί κλασικό της εποχής του.


Get Out
Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου

Το Get Out είναι η πρώτη προσπάθεια του Jordan Peel (Key & Peele) σε σενάριο του είδους και δεν αποκλείεται να αποτελέσει την καλύτερη ταινία του είδους για ολόκληρο το 2017. Ο Αφροαμερικανός πρωταγωνιστής κάνει road trip με την κοπελιά του προς το σπίτι των γονιών της και αντιλαμβάνεται γρήγορα πως κάποια μέλη της κατοικίας αγνοούνται, τη στιγμή που κάτι τρέχει με όσα έχουν μείνει πίσω. Σαδιστική τρέλα με τάσεις φυγής και άφθονα jump scares με ανατριχιαστικές στιγμές. Από τον παραγωγό των Paranormal Activity, Insidious και Purge.


Raw
Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου

Κατά τη διάρκεια του Toronto Film Festival, σε προβολή του Raw, άνθρωποι έκαναν εμετό και λιποθύμησαν. Τέτοια βέβαια ακούσαμε και στο Passion of the Christ, παρόμοια έγιναν και με το Nymphomaniac. Στην προκειμένη περίπτωση, το φετινό πιο ακραίο θρίλερ έχει μπόλιkο κανιβαλισμό και λίγο από sex a la “Serbian Film”. Η παραγωγή είναι γαλλοβελγική και η τρίτη σκηνοθετική/σεναριογραφική προσπάθεια της Julia Ducournau. Καλός και ο σαδισμός στον κινηματογράφο, καλός και ο μαζοχισμός, πάντα στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας ταινιών, αν όμως δεν μπορούμε να τρώμε και κάτι όταν το βλέπουμε…


The Belko Experiment
Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου

Κάτι λίγο από Hunger Games και κάτι λίγο από το Long Walk (το μυθιστόρημα) ως προς το δυστοπικό της υπόθεσης, λίγο ακόμα από το Experiment του 2010 και προκύπτει η επιστροφή στο horror ιδίωμα από το σεναριογράφο του Guardians of the Galaxy. Μια άγνωστη ομάδα ανθρώπων αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα με τους εργαζομένους μιας εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται κλειδωμένοι στο κτίριο όπου εργάζονται και καλούνται να σκοτωθούν μεταξύ τους ώστε κάποιοι να επιβιώσουν...ή να πεθάνουν όλοι από εκρηκτικά που έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους.


The Dark Tapes
Πρεμιέρα: Μάρτιος

Τέσσερις μικρές ιστορίες ενώνονται για να φτιάξουν ανθολογία που εμπεριέχει horror, sc-fi και μυθολογία, φαινομενικά υπερβολικά μικρού budget και ερασιτεχνικό τρόπο γυρίσματος που εντέλει φτιάχνει το ιδανικό φεστιβάλ τρόμου. Κινηματογράφος για τους λάτρεις των διεστραμμένων εικόνων που θέλουν ίση δόση φαντασμάτων, πνευμάτων και δαιμόνων στο πιάτο τους, κάτι που φλερτάρει παράλογα με τα Paranormal Activity και τις ταινίες εξορκισμών σε στιλ ντοκιμαντέρ. Τα διθυραμβικά σχόλια που ντύνουν το πέπλο μυστηρίου του μπορεί είτε να φανερώνουν ένα αριστούργημα του είδους του ή μια τεράστια και αστεία αποτυχία που παρόλα αυτά θα τραβήξει τα βλέμματα.


Annabelle 2
Πρεμιέρα: 11 Αυγούστου

Sequel για το prequel/spin-off του The Conjuring, προφανώς πιο επιφανειακός τρόμος από αυτό με εύκολα jump scares και για άλλη μια φορά σε ένα όσο το δυνατόν πιο απομονωμένο σπίτι. Ο κουκλοποιός της Annabelle και η γυναίκα του (εδώ έχουμε την Miranda Otto) αποφάσισαν να φιλοξενήσουν μια καλόγρια και τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου που έκλεισε. Σαν να μην ήταν αρκετό το γεγονός ότι ένα παιδί είναι τρομακτικό σε τέτοια ταινία, αυτήν την φορά θα υπάρχουν πολλά από δαύτα. Ο σκηνοθέτης του Lights Out παίζει για δύο ολόκληρες ώρες στο easy mode…


It
Πρεμιέρα: 8 Σεπτεμβρίου

Το original It προβλήθηκε σε 2 βασανιστικά επεισόδια πίσω στο 1990 και παρέα με το ομώνυμο βιβλίο του 1986 είναι υπεύθυνο για άπειρα ψυχολογικά στην πλειοψηφία του κοινού του ενώ έκανε τους κλόουν να φαντάζουν λιγότερο αθώοι. Το remake προετοιμάζεται από το 2009 με άπειρες φήμες και ειδήσεις να κυκλοφορούν εδώ και ‘κεί ανά περιόδους, με την πιο τρελή να θέλει τη διάρκεια της ταινίας να αγγίζει τις 4 ώρες. Για όσους πάντως δεν έχουν ακόμα ιδέα του τι εστί “Το Αυτό”, μια παρέα επτά ανηλίκων έρχεται αντιμέτωπη με ένα υπερφυσικό τέρας με την μορφή κλόουν που ευθύνεται για άπειρες εξαφανίσεις/θανάτους παιδιών.

Friday the 13th
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου

Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για reboot που θα σκηνοθετήσει ο Breck Eisner (The Last Witch Hunter), τίποτα άλλο δεν είναι γνωστό για την ώρα. Η αλήθεια είναι πως όσο κλασικό κι αν είναι πλέον ένα franchise στο οποίο ένας serial killer θερίζει τα πάντα την πιο “άτυχη” νύχτα του μήνα, η εμπορική του απήχηση δεν δικαιολογεί το ότι έχει φτάσει πλέον στις 13 ταινίες. Παρόλα αυτά η Paramount δείχνει κάποια πίστη στο project κρατώντας το ζωντανό μετά από διάφορες αλλαγές στους σεναριογράφους και σκηνοθέτες κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Insidious: Chapter 4
Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου

Και πάλι συνέχια στο franchise που, μαζί με το The Conjuring, έφερε μια πρωτόγνωρη αύρα στα ατμοσφαιρικά horror films. Πλέον ο James Wan μένει στην παραγωγή και η σκηνοθεσία περνά σε άλλα χέρια, στην προκειμένη περίπτωση του ανθρώπου που μας αρρώστησε με το The Taking of Deborah Logan. Η πλοκή παραμένει μυστήριο, το cast αλλάζει για άλλη μια φορά με μοναδική συνεχή παρουσία αυτή της Lin Shaye και το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως το σενάριο βρίσκεται πολύ κοντά στο πρώτο κεφάλαιο. Η τρίτη ταινία πάντως είχε ισόποσες δόσεις γέλιου και τρόμου, δυστυχώς όχι σκόπιμα.


Saw: Legacy
Πρεμιέρα: TBA

Το franchise κούρασε ιδιαίτερα αφού προέκυπτε μια καινούρια ταινία ετησίως επί επτά χρόνια. Το 2010 έκανε πρεμιέρα το Saw 3D και ήταν υποτίθεται το τελευταίο μέρος, ειδικά μετά την εμπορική αποτυχία του Saw VI, όμως οι ιθύνοντες αποφάσισαν πως άφησε περισσότερα ερωτηματικά από απαντήσεις και έτσι έχουμε φέτος την “κληρονομιά”, ή αλλιώς την αιτία για ένα sequel/reboot. Αν και η παραγωγή έχει ήδη ολοκληρωθεί, η πλοκή και η ημερομηνία πρεμιέρας παραμένουν άγνωστα στοιχεία. Όσοι βέβαια έχουν δει τις προηγούμενες ταινίες, ξέρουν ήδη τι να περιμένουν. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*