Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 (+1) ξένες σειρές του 2020

*
Update 23/09/20: Ενημερώθηκαν οι ημερομηνίες προβολής σειρών και μπήκαν νέα trailers.

Ξεκινάμε καινούρια δεκαετία με ακόμα περισσότερες τηλεοπτικές ξένες σειρές προ των πυλών. Πολλές από αυτές έχουν ανακοινωθεί προ πολλού. Επίσης, πολλές βασίζονται σε μυθιστορήματα. Εμείς διαλέξαμε 11, που θα λέγαμε πως περιμένουμε περισσότερο, εν μέρει λόγω hype, αλλά και προφανούς περιέργειας. Όπως μας έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια με τα streaming services όμως, οι καλύτερες νέες σειρές του 2020 μπορεί να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά να ανακοινωθούν μόλις λίγους μήνες πριν από την πρεμιέρα τους. Σε κάθε περίπτωση, για τώρα, στην ατζέντα μας περιέχονται τα παρακάτω.


Το Netflix επιστρέφει το 2022 με πολλές νέες σειρές. Διαβάστε τις αναλυτικά εδώ

Dracula (BBC One, Netflix) – 1 Ιανουαρίου
Με τους: Claes Bang, John Heffernan, Dolly Wells, Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Lujza Richter, Mark Gatiss, Jonathan Aris, Sacha Dhawan, Nathan Stewart-Jarrett, Catherine Schell, Youssef Kerkour, Clive Russel, Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Sarah Niles, Natasha Radski.
Mini σειρά από τους δημιουργούς του Sherlock (Mark Gatiss, Steven Moffat) με τρία επεισόδια που παρουσιάζουν τον Dracula ως το βασικό ήρωα του show και όχι σαν κάποια σκοτεινή οντότητα που αντιμετωπίζει κάποιος πιο «παραδοσιακός» τύπος ήρωα. Οι δυο τους αποφάσισαν να κρατήσουν μόνο ορισμένα κομμάτια του έργου του Bram Stoker που εκδόθηκε το 1897, προσθέτοντας άλλα, δικά τους και δημιουργώντας μια πραγματικά μοναδική εκδοχή του κλασικού μυθιστορήματος.


Messiah (Netflix) – 1 Ιανουαρίου
Με τους: Mehdi Dehbi, Tomer Sisley, Michelle Monaghan, John Ortiz, Melinda Page Hamilton, Stefania LaVie Owen, Jane Adams, Sayyid El Alami, Fares Landoullsi, Wil Traval, Philip Baker Hall, Beau Bridges, Hugo Armstrong, Barbara Eve Harris, Nimrod Hochenberg, Emily Kinney, Jackson Hurst, Nicole Rose Scimeca, Ori Pfeffer, Kenneth Miller, Assad Bouab.
Είναι ακριβώς που καταλαβαίνει κανείς από το όνομα της σειράς. Με κουκούλα. Σε έναν κόσμο όπως ακριβώς και ο δικός μας, ένας άνθρωπος ισχυρίζεται πως είναι ο υιός του Θεού, πως θέλει να μεταφέρει το μήνυμά Του και πραγματοποιεί θαύματα που… γίνονται viral και δημιουργεί following που αντιμετωπίζεται σαν επικίνδυνο cult. Δημιουργός της σειράς είναι ο Michael Petroni (The Book Thief, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader).


The Outsider (HBO) – 12 Ιανουαρίου
Με τους: Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Jason Bateman, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca, Frank Deal, Dayna Beilenson, Hettienne Park, Michael Esper, Claire Bronson, Michael H. Cole, Marc Fajardo, Margo Moorer, Duncan E. Clark, Joshua Whichard.
Στο The Outsider εμφανίζεται η Holly Gibney, χαρακτήρας από τη σειρά Mr. Mercedes, η οποία βασίζεται σε τριλογία μυθιστορημάτων του Stephen King (Mr. Mercedes, Finders Keepers, End of Watch). Στο νέο αυτό crime show εντοπίζεται το ταλαιπωρημένο πτώμα ενός ανήλικου παιδιού και τα στοιχεία οδηγούν στη σύλληψη του Terry Maitland, ο οποίος δείχνει ένας (κατά τα άλλα) καλός άνθρωπος. Καθώς η έρευνα διευρύνεται, δίνονται όλο και πιο τρομακτικές απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιούργησε το έγκλημα.


The Walking Dead: World Beyond (AMC) – 12 Απριλίου
Με τους: Alexa Mansour, Nicolas Cantu, Hal Cumpston, Aliyah Royale, Annet Mahendru, Nico Tortorella, Julia Ormond, Joe Holt, Natalie Gold, Al Calderon, Scott Adsit, Ted Sutherland.
Με το The Walking Dead να έχει φτάσει στο δέκατο κύκλο του και το Fear the Walking Dead να έχει ανανεωθεί για τον έκτο, το AMC ανακοίνωσε δεύτερο spin-off (τρίτο συνολικά show), το οποίο μας μεταφέρει 10 χρόνια μετά την επιδημία που γέμισε τον κόσμο με ζωντανούς–νεκρούς. Το δίκτυο δεν δείχνει ακόμα έτοιμο να αφήσει το franchise, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει και τριλογία ταινιών με το χαρακτήρα Rick Grimes.


Snowpiercer (TNT) – 31 Μαΐου
Με τους: Daveed Diggs, Jennifer Connely, Mickey Sumner, Annalise Basso, Sasha Frolova, Alison Wright, Benjamin Haigh, Roberto Urbina, Katie McGuinness, Susan Park, Lena Hall, Sheila Vand, Sam Otto, Iddo Goldberg, Jayllin Fletcher, Rowan Blanchard, Steven Ogg, Timothy V. Murphy, Happy Anderson, Jonathan Lloyd Walker, Aleks Paunovic, Shaun Toub, Kerry O’Malley, Aaron Glenane, Fiona Vroom, Chelsea Harris, Tom Lipinski, Sakina Jaffrey, Damian Young, Manoj Sood, Michel Issa Rubio, Miranda Edward, Benjamin Charles Watson.
Η σειρά Snowpiercer είναι το reboot της ταινίας του ίδιου ονόματος και αμφότερα βασίζονται στο graphic novel «Le Transperceneige» των Jacques Lob και Jean-Marc Rochette. Αφορά το ομώνυμο και γιγαντιαίο τραίνο που κάνει τον κύκλο της υφηλίου χωρίς σταματημό, 7 χρόνια αφού η Γη έχει μετατραπεί σε έναν παγωμένο κόσμο, και κουβαλά τους τελευταίους επιζώντες της ανθρωπότητας. Το show βρίσκεται υπό ανάπτυξη τρία χρόνια τώρα και ήδη έχει ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος του (όπου θα εμφανιστεί και ο Sean Bean).


Space Force (Netfllix) – 29 Μαϊου
Με τους: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang, Alex Sparrow, Don Lake, Noah Emmerich, Fred Willard, Jessica St. Clair.
Νέο κωμωδία «εργασιακού χώρου» με μια ομάδα ανθρώπων που σκοπό έχουν να καθιερώσουν τον έκτο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, το U.S. Space Force. Δημιουργοί είναι ο Steve Carell μαζί με τον Gregory Martin Daniels (The Office, Parks and Recreation) και μιας και οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για το The Office ξέρουμε -στο περίπου- τι να περιμένουμε. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2019 στο Los Angeles και ο πρώτος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια.


The Wheel of Time (Amazon Prime Video) – Η σειρά μεταφέρθηκε για το 2021
Με τους: Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris, Madeleine Madden, Daniel Henney, Michael McElhatton, Álvaro Morte, Hammed Animashaun, Alexandre Willaume, Johann Myers, Priyanka Bose, Emmanuel Imani, Taylor Napier.
Η σειρά μυθιστορημάτων φαντασίας του Robert Jordan (14 βιβλία στο σύνολο) φέρνει την ιστορία της Moiraine -μέλος μιας ομάδας με γυναίκες μάγισσες- που επιστρατεύει 5 νεαρά άτομα από τα χωριά τους, ελπίζοντας πως ένα από αυτά θα είναι η μετενσάρκωση αρχαίου ήρωα που, σύμφωνα με την προφητεία, θα σώσει τον κόσμο από τον Dark One (η κακή οντότητα της σειράς) ή θα τον καταστρέψει. Τα μυθιστορήματα επηρεάζονται από ευρωπαϊκή και ασιατική μυθολογία, το Βουδισμό και τον Ινδουισμό, αλλά και τον Ταοϊσμό.


The Stand (CBS All Access) – 17 Δεκεμβρίου
Με τους: James Marsden, Amber Heard, Greg Kinnear, Odessa Young, Henry Zaga, Whoopi Goldberg, Jovan Adepo, Owen Teague, Brad William Henke, Daniel Sunjata, Marilyn Manson, Alexander Skarsgård, Nat Wolff, Eion Bailey, Katherine McNamara, Hamish Linklater, Heather Graham.
Μετά από πολύ παίδεμα, το κλασσικό Κοράκι ξεκίνησε να γυρίζεται στα τέλη του καλοκαιριού του 2019. Πρόκειται για ακόμα μια ακόμη διασκευή μυθιστορήματος του Stephen King - αλλά και ακόμα ένα μία του συγκεκριμένου μυθιστορήματος. Αφορά την ιστορία ενός μεταποκαλυπτικού κόσμου που πλήγεται από πανούκλα, η μοίρα του οποίου εξαρτάται από την Mother Abigail, η οποία είναι 108 ετών, και μια ομάδα επιζώντων. Το πρόσωπο του κακού εδώ είναι ο Randall Flagg, ο οποίος εμφανίζεται σε τουλάχιστον 8 άλλα μυθιστορήματα του συγγραφέα.


Penny Dreadful: City of Angels (Showtime) – 26 Απριλίου
Με τους: Daniel Zovatto, Natalie Dormer, Jessica Garza, Johnathan Nieves, Adriana Barraza, Kerry Bishé, Nathan Lane, Rory Kinnear.
4 χρόνια μετά το κλείσιμο του Penny Dreadful με τα 27 επεισόδια, το spin-off του μας μεταφέρει στο Los Angeles -και μάλιστα το 1938- εξερευνώντας τις παραδόσεις του Μεξικό και της Αμερικής εκείνη την περίοδο. Οι δύο βασικοί χαρακτήρες είναι η Magda, ένας δαίμονας που αλλάζει μορφές, και ο ντετέκτιβ Tiago Vera. Η αδερφή της Magda, η Santa Muerte, είναι αυτή που οδηγεί τις ανθρώπινες ψυχές στη μετά θάνατον ζωή.


The Luminaries (BBC Two) – 17 Μαϊου
Με τους: Eva Green, Himesh Patel, Ewen Leslie, Benedict Hardie, Erik Thomson, Richard Te Are, Paolo Rotondo, Joel Tobeck, Byron Coll, Eve Hewson, Marton Csokas, Callan Mulvey, Mark Mitchinson, Matt Whelan, Yoson An, Erroll Shand, Matthew Sunderland, Gary Young, Kieran Charnock.
Το μυθιστόρημα της Eleanor Catton, που κέρδισε -μεταξύ άλλων- το Booker Prize το 2013, μιλά για τo μεταλλουργό Walter Moody που ταξιδεύει στο West Coast του Νότιου Νησιού (Te Waipounamu) της Νέας Ζηλανδίας, στην πόλη Hokitika, προς αναζήτηση χρυσού. Εκεί συναντά 12 ντόπιους άντρες και μαζί τους μπλέκει σε ένα πολύπλοκο μυστήριο, πίσω από το οποίο κρύβονται ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Η ιστορία του εξελίσσεται το 1866 και σε 6 επεισόδια.


Noughts and Crosses (BBC) – 4 Σεπτεμβρίου
Με τους: Jack Rowan, Masali Baduza, Helen Baxendale, Ian Hart, Paterson Joseph, Bonnie Mbuli, Josh Dylan, Kike Brimah, Tuks Tad Lungu, Rakie Ayola, Shaun Dingwall, Stormzy, Eunice Olumide, Ore Oduba.
Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο show που περιμένουμε φέρνει μια εναλλακτική μορφή της σύγχρονης ιστορίας, στην οποία οι Crosses (οι μαύροι) θεωρούνται η «ανώτερη φυλή» με πλούτο, καλές δουλειές και εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα, και οι Noughs (οι λευκοί) η «κατώτερη φυλή», οι φτωχοί, οι ανεκπαίδευτοι και -συχνά- υπηρέτες των Crosses. Προέρχεται από τη σειρά μυθιστορημάτων της Malorie Blackman, την οποία το BBC συμπεριέλαβε στη λίστα του με τα 100 μυθιστορήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εποχή μας.



Διαβάστε ακόμη τις Top 10 ξένες σειρές για το 2021

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*