Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 Χριστουγεννιάτικες ταινίες του Netflix

*
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2023, ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε ακόμα μια χρόνια και (ξανα)ρίχνουμε μια ματιά στις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμες στο Netflix. Μια επιλογή που δεν υπάρχει στη λίστα που ακολουθεί, είναι το φετινό Love at First Sight. Η ταινία κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο κι είναι ένα rom-com με δύο αγνώστους που γνωρίζονται και ερωτεύονται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, όμως στη συνέχεια χάνονται κι ελπίζουν, κατά κάποιον μαγικό τρόπο, να ξαναβρεθούν. Δεν είναι μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη ταινία, όμως τα γεγονότα της διαδραματίζονται 5 μέρες πριν από την 25η Δεκεμβρίου, οπότε μια αναφορά την άξιζε.



How the Grinch Stole Christmas – 2000
Με τους: Jim Carrey, Anthony Hopkins, Josh Ryan Evans, Frank Welker, Christine Baranski, Landry Allbright, Jeffrey Tambor, Ben Bookbinder, Taylor Momsen, Bill Irwin, Molly Shannon, Clint Howard, Reid Kirchenbauer, Mindy Sterling, Rachel Winfree, Jeremy Howard, T. J. Thyne, Jim Meskimen, Mary Stein, Deep Roy, Rance Howard, Verne Troyer, Bryce Dallas Howard.
Η κλασική ιστορία του Dr. Seuss από το 1957 στην οποία το Grinch, ένα μίζερο ανθρωπόμορφο πλάσμα, αποφασίζει να βγει από τη σπηλιά του για να σταματήσει τους εορτασμούς των Χριστουγέννων που του τη δίνουν στα νεύρα παριστάνοντας τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Μια από τις σκοτεινές Χριστουγεννιάτικες ταινίες σε σκηνοθεσία Ron Howard (Solo: A Star Wars Story, In the Heart of the Sea) και με εξαιρετική ερμηνεία του Jim Carrey. Η ταινία απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε μια από αυτές. Αυτή για το καλύτερο makeup.



The Holiday – 2006
Με τους: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Bill Macy, Shelley Berman, Kathryn Hahn, John Krasinski, Jon Prescott, Lindsay Lohan.
Μια ρομαντική κομεντί της Nancy Meyers (The Intern, It’s Compicated) - μια εκ των διασημότερων πλέον (θηλυκών) σεναριογράφων του είδους - με δύο γυναίκες που αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για δύο εβδομάδες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν για λίγο από τους πρόσφατους χωρισμούς τους. Αυτό που σχεδόν αναπόφευκτα ακολουθεί είναι ένας καινούργιος έρωτας και για τις δύο. Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία που επιχειρεί να συγκινήσει, όμως παράλληλα είναι αρκετά προβλέψιμη και ενδείκνυται μόνο για χαλαρή παρακολούθηση στο πνεύμα των εορτών.


Shrek the Halls – 2007
Με τους: Mike Myers, Eddie Murphy, Mark Moseley, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Conrad Vernon, Coby Cameron, Aron Warner, Christopher Knights, Miles Christopher Bakshi, Marissa Jaret Winokur, Gary Trousdale.
Ένα Christmas special που τοποθετείται ανάμεσα στο Shrek the Third και το Shrek Forever After με όλο το καστ της κινηματογραφικής σειράς. Ο Shrek προετοιμάζεται για τα πρώτα του Χριστούγεννα και παράλληλα προσπαθεί να ετοιμάσει μια ανάλογα γιορτινή έκπληξη στην αγαπημένη του Princess Fiona. Η ταινία μικρού μήκους (διαρκεί μισή ώρα) αναλώνεται περισσότερο στη σύντομη αφήγηση ιστοριών των χαρακτήρων της παρά στο να προσφέρει μια νέα over-the-top περιπέτεια (όπως συνήθιζε) με όλους μαζί. Παρόλα αυτά περιέχει όλους της τους πρωταγωνιστές μαζί με απεριόριστα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Γι’ αυτό που είναι, αρκεί.



The Christmas Chronicles – 2018
Με τους: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis, Lamorne Morris, Kimberly Williams-Paisley, Oliver Hudson, Martin Roach, Vella Lovell, Tony Nappo, Steven Van Zandt, Marc Ribler, Jeff Teravainen, Goldie Hawn.
Από παραγωγούς των ταινιών Harry Potter και Home Alone, από τον σκηνοθέτη Clay Kaytis (Wreck-it Ralph, Tangled) και τον σεναριογράφο Matt Lieberman (The Addams Family, Scoob!) έρχεται άλλη μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία με έναν πρωταγωνιστή που δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη έως ότου έρθει πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του. Δύο αδέλφια κάνουν τους πειρατές στο έλκηθρο με τα δώρα με αποτέλεσμα αυτό να χαθεί και τα δώρα να κινδυνεύουν να μην παραδοθούν πριν από τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια θα βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη να τα εντοπίσει σκορπώντας το χάος στους δρόμους του Σικάγο.


Holiday Rush – 2019
Με τους: Romany Malco, Sonequa Martin-Green, Deon Cole, Amarr M. Wooten, La La Anthony, Alysia Livingston, Andrea-Marie Alphonse, Selena-Marie Alphonse, Roscoe Orman, Malika Samuel, Deysha Nelson, Tamala Jones, Darlene Love, Stormi Maya, Jimmy Palumbo, Chris Walker, Rocco Parente.
Ο Rush είναι ένας ραδιοφωνικός DJ που έχει χάσει τη γυναίκα του. Όταν χάνει τη δουλειά του στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργαζόταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πολυτελή ζωή και να πάει μαζί με τα 4 παιδιά του να μείνει στο σπίτι της αδελφής του (όπου έμεναν και πριν γίνουν πλούσιοι). Εκεί επιχειρεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση αγοράζοντας έναν παλιό ραδιοφωνικό σταθμό μαζί με τη Roxy (την παραγωγό του) με την οποία ξεκινά μια ρομαντική σχέση που δεν εκλαμβάνεται ως καλό νέο από τα παιδιά του.



Let it Snow – 2019
Με τους: Isabela Merced, Shameik Moore, Odeya Rush, Liv Hewson, Mitchell Hope, Kiernan Shipka, Matthew Noszka, Jacob Batalon, Miles Robbins, Joan Cusack, Anna Akana, D’ Arcy Carden, Andrea de Oliveira, Victor Rivers, Mason Gooding, Briar Nolet.
Το Let it Snow περιέχει τρεις διαφορετικές ρομαντικές ιστορίες νεαρών που συνδυάζουν την κωμωδία με το (ελαφρύ) δράμα. Η ιστορίες τους εξελίσσονται στην πόλη Gracetown κατά τη διάρκεια μιας πολύ δυνατής χιονοθύελλας τα Χριστούγεννα. Οι ερμηνείες του είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελε κανείς από μια τέτοια ταινία και έτσι παραβλέπονται τα όποια (πολλά) κλισέ που περιέχει, είτε έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα, είτε με τις ανθρώπινες σχέσεις (και δη τις ρομαντικές μεταξύ νεαρών ατόμων).


The Christmas Chronicles 2 – 2020
Με τους: Kurt Russell, Goldie Hawn, Darby Camp, Kimberly Williams-Paisley, Jahzir Bruno, Julian Dennison, Tyrese Gibson, Judah Lewis, Sunny Suljic, Darlene Love, Patrick Gallagher, Malcolm McDowell, Andrew Morgado, Debi Derryberry, Jessica Lowe, Michael Yurchak, Kari Wahlgren.
Η Kate (η μικρή που βοήθησε τον Άγιο Βασίλη να βρει ξανά το έλκηθρο του στην πρώτη ταινία) τηλεμεταφέρεται στον Βόρειο Πόλο από ένα κακόβουλο ξωτικό που θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Άγιο Βασίλη επειδή – μάλλον – δεν το αγάπησε αρκετά. Η μικρή φτάνει στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει πλέον χάσει την ενέργειά του και αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Άγιο Βασίλη στην αποστολή της ανάκτησης του Χριστουγεννιάτικου αστεριού (που έκλεψε το κακό ξωτικό) ώστε να επιστρέψει η γιορτινή διάθεση στο χωριό. Εάν σας άρεσε η πρώτη, θα σας αρέσει σίγουρα και τούτη εδώ.



A Boy Called Christmas – 2021
Με τους: Henry Lawfull, Jim Broadbent, Maggie Smith, Zoe Colleti, Sally Hawkins, Michiel Huisman, Toby Jones, Rune Temte, Indica Watson, Kristen Wiig, Stephen Merchant, Rishi Kuppa, Joel Fry.
Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Matt Haig και διηγείται την ιστορία του ίδιου του Άγιου Βασίλη, αν και αρκετά αφηρημένα (μάλλον για καλό). Αρκετά παραμυθένια ιστορία με ένα παιδί (τον Nikolas) που ακολουθεί τον πατέρα του στην αναζήτηση ενός μυθικού τόπου με το όνομα Elfhelm όπου λέγεται πως κατοικούν ξωτικά. Στο Elfhelm είναι Χριστούγεννα, πάντα. Εκεί ο μικρός Nikolas θα κάνει φίλους τόσο τα ξωτικά όσο και… τους ταράνδους στην προσπάθειά του να σώσει το γλυκύτατο χωριό από μια στρίγκλα μάγισσα.


Scrooge: A Christmas Carol – 2022
Με τους: Luke Evans, Olivia Colman, Jessie Buckley, Jonathan Pryce, Johnny Flynn, James Cosmo, Trevor Dion Nicholas, Fra Fee, Giles Terera, Homer Todiwala, Jemina Lucy Newman, Rebecca Gethings, Rupert Turnbull, Devon Pomeroy, Sheena Bhattessa.
Η κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ebenezer Scrooge από το στούντιο των Monster Family 2 και Dragon Rider, στην καλύτερη δουλειά που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα στο animation. Ένα πολύ ευχάριστο μιούζικαλ και μια εξαιρετική διασκευή ενός αγαπημένου παραμυθιού που έχει υποστεί δεκάδες remakes, όμως η συγκεκριμένη έκδοση φέρει πολλά όμορφα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από την πλειοψηφία.



Christmas As Usual – 2023
Με τους: Ida Ursin-Holm, Kanan Gill, Marit Andreassen, Mads Sjøgård Pettersen, Erik Follestad, Nora Harriet, Matilde Hovdegard, Veslemøy Mørkrid, Dustin Rubin, Jonas Strand Gravli.
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να γιορτάσει τον αρραβώνα του ταξιδεύοντας στη Νορβηγία. Εκεί θα περάσουν τις γιορτές με τους γονείς της Thea, οι οποίοι δε δείχνουν να χαίρονται ιδιαίτερα όταν γνωρίσουν τον Ινδό σύντροφό της, Jashan. Δύο διαφορετικές κουλτούρες αναγκάζονται να συμβιώσουν στα πιο άβολα Χριστούγεννα αμφότερων. Παρόλο που υπάρχουν δυο – τρία κλισέ στην έκβαση του σεναρίου, αποτελεί μια αρκετά διαφορετική επιλογή από τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2023.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*