Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 ξένες σειρές για το φθινόπωρο 2020

*
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και ήρθε η ώρα να προτείνουμε 10 ξένες σειρές για να παρακολουθήσετε!

Μην ξεχάσετε πως πολλές νέες σειρές έρχονται στο Netflix το 2022


Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι καλούμαστε να επαναφερθούμε στην πραγματικότητα (όσοι τουλάχιστον είχατε καταφέρει να ξεφύγετε από αυτή) για τη νέα σεζόν με συνθήκες που κανείς μας δεν έχει ξαναζήσει. Οι βόλτες του Covid-19 βάζουν εμπόδια στις δικές μας και, ενώ θα έλεγε κανείς πως θα είμαστε μια χαρά και στο σπίτι χάρη στην τηλεόραση (όποιος τέλος πάντων έφερνε την τηλεόραση σαν πρώτο παράδειγμα για ευχάριστη παραμονή στο σπίτι), τα εμπόδια ισχύουν και για τις τηλεοπτικές, αλλά και για τις κινηματογραφικές παραγωγές.

Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία την επόμενη εβδομάδα και άρα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για πόσο ακόμα θα έχουμε νέες παραγωγές να απολαύσουμε με το ρυθμό που μπορούμε τώρα. Σίγουρα υπάρχει ακόμα ένα αξιοσέβαστο στοκ από έτοιμα πράγματα που περιμένουν να κυκλοφορήσουν, όμως η αβεβαιότητα παραμένει. Εμείς όμως που είμαστε αισιόδοξοι (ή έτσι υποστηρίζουμε στα λόγια) βλέπουμε το… ποτήρι μισογεμάτο και μαζέψαμε τις 10 καλύτερες σειρές που μπορούμε να δούμε υποδεχόμενοι το φετινό φθινόπωρο.

Lovecraft Country (HBO) - 16 Αυγούστου
Με τους: Jurnee Smollett, Jonathan Majors, Aunjanue Ellis, Courtney B. Vance, Wunmi Mosaku, Abbey Lee, Jamie Ching, Jada Harris, Michael K. Williams.

Ακόμα και 83 χρόνια μετά το θάνατό του, τα έργα του Howard Phillips Lovecraft συνεχίζουν να εμπνέουν τον κινηματογράφο (The Call of Cthulhu του 2005, Die Farbe/The Color Out of Space του 2010), τα video games (κοίτα-να-δεις-ξανά Call of Cthulhu του 2018, The Sinking City του 2019), τη λογοτεχνία (στο αναγνωρισμένο είδος του Lovecraftian horror, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τα After the End of the World του 2017, A Lush and Seething Hell: Two Tales of Cosmic Horror του 2019), αλλά και την τηλεόραση.

Στην τελευταία περίπτωση έχουμε το ολοκαίνουργιο show του HBO, το Lovecraft Country, το οποίο είναι βασισμένο -έκπληξη- σε μυθιστόρημα που φέρει το ίδιο όνομα και εκδόθηκε από το Matt Ruff πριν από 4 χρόνια. Στη… χώρα του Lovecraft λοιπόν, γύρω στα μισά της δεκαετίας που ξεκίνησε το 1950, ο Atticus Freeman αναζητά τον εξαφανισμένο πατέρα του, συνοδεία της Letitia και του θείου του, τον George Freeman. Αυτό που ακολουθεί είναι ένας συνδυασμός μιας αποκρουστικής απεικόνισης του ρατσισμού (ο Atticus είναι μαύρος) και τεράτων που θα μπορούσαν άνετα να δεσπόζουν στην κρεβατοκάμαρα αν βρισκόταν το At the Mountains of Madness του Lovecraft στο κομοδίνο.


Raised by Wolves (HBO Max) - 3 Σεπτεμβρίου
Με τους: Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta McGrath, Travis Fimmel, Niamh Algar, Jordan Loughran, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Aasiya Shah, Ivy Wong, Matias Varela.

Εάν κολλήσατε με τους Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal στο Prisoners του 2013, ή αν ξενερώσατε με την ανακοίνωση της ακύρωσης του Red Road από τον Jason Momoa το 2015, ίσως εκτιμήσετε το νεότερο εγχείρημα του σεναριογράφου Aaron Guzikowski (έγραψε και τη νέα έκδοση του Papillon που προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη πριν από τρία χρόνια), το οποίο έχει αρκετές δόσεις επιστημονικής φαντασίας για να φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ridley Scott… τουλάχιστον για τα πρώτα δύο επεισόδια.

Η ιστορία αφηγείται το πώς δύο androids έχουν αναλάβει να μεγαλώσουν πραγματικά, ανθρώπινα παιδιά στον πλανήτη Kepler-22b (αυτόν που μοιάζει με τη Γη, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερος - σίγουρα θα έχετε πετύχει κάποιο σχετικό άρθρο στο Facebook, μαζί βέβαια με μπόλικες επιστημονικές ανακρίβειες) μετά την καταστροφή της Γης από έναν πολύ σημαντικό πόλεμο. Και μόνο ότι το γεγονός ότι οι θρησκευτικές διαφορές των ανθρώπων που επιβίωσαν δημιουργούν πρόβλημα ελέγχου τους από τα androids μπορεί να ανοίξει διάφορες συζητήσεις, οπότε, στη χειρότερη, γιατί να μην μπορείτε να συνεισφέρετε…


Julie and the Phantoms (Netflix) - 10 Σεπτεμβρίου
Με τους: Madison Reyes, Charlie Gillespie, Owen Patrick Joyner, Jeremy Shada, Jadah Marie, Sacha Carlson, Savannah May.

Το 2011 η τηλεόραση της Βραζιλίας είχε στο ρόστερ της το Julie e os Fantasmas, μια κωμωδία, ένα δράμα, ένα μιούζικαλ, το οποίο έκανε το πέρασμά του και από το Nickelodeon μέχρι και το 2012. Fast forward στο 2020 και οι Dan Cross, David Hoge φέρνουν το Julie and the Phantoms στην πλατφόρμα του Netflix. Η αυθεντική ιστορία του show μιλούσε για την Julie, ένα κορίτσι 15 ετών, το οποίο ελευθερώνει τρία φαντάσματα μέσα από ένα βινύλιο.

Αυτό που ακολουθεί είναι η δημιουργία μιας αλλόκοτης μπάντας, με την οποία η Julie κάνει τουρνέ στην πόλη της, εκμεταλλευόμενη τη βοήθεια των νέων φαντασματο-φίλων της για να κερδίσει τον Nicolas (φυσικά). Η έκδοση του Netflix έχει μια χαριτωμενιά χάρη στο πόσο… χαζή μπορεί να γίνει και στο πόσο άβολα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε, συστατικά δηλαδή που τελευταία φαίνεται να μας κάνουν να περνάμε καλά στο binging.


The Third Day (HBO) 1 14 Σεπτεμβρίου
Με τους: Jude Law, Katherine Waterston, John Dagleish, Mark Lewis Jones, Jessie Ross, Richard Bremmer, Paddy Considine, Emily Watson, Naomie Harris, Nico Parker, Freya Allan.

Οι Sky Studios και ΗΒΟ έχουν ξεκινήσει ιδιαιτέρως καλά τη συνεργασία τους. Κάτι το Chernobyl, κάτι το Catherine the Great, κάτι το The Young Pope, κάτι μας λέει ότι ο πήχης πάει να ανέβει ακόμα περισσότερο με το επόμενο βήμα, ειδικά όταν στο καστ βρίσκουμε Law, Waterston, Watson, Harris και στα ονόματα των producers αυτά των Brad Pitt και Dede Gardner (12 Years a Slave, Moonlight).  Το The Third Day θα μας πει τρεις διαφορετικές, όμως αλληλένδετες ιστορίες.

Η μια ονομάζεται Summer, η δεύτερη ονομάζεται Autumn και η τρίτη Winter. Στην πρώτη περίπτωση θα δούμε το Marc Munden σε μια μάλλον παρανοϊκή περιπέτεια αλά Midsommar σε ένα μυστηριώδες νησί με κατοίκους που δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αυτό που δείχνουν. Στην τρίτη περίπτωση η Elen βρίσκεται στο νησί Osea, το οποίο δείχνει να περιμένει πράγματα από αυτήν. Όσο για τη δεύτερη περίπτωση, πρόκειται για ένα live event στο Λονδίνο που θα προβληθεί στις 3 Οκτωβρίου.


The Comey Rule (Showtime) - 27 Σεπτεμβρίου
Με τους: Jeff Daniels, Brendan Gleeson, Michael Kelly, Jennifer Ehle, Holly Hunter, Peter Coyote, Steven Pasquale, Oona Chaplin, Scoot McNairy, William Sadler, T. R. Knight, Kingsley Ben Adir, Brian d’Arcy James, Steve Zissis, Shawn Doyle, Jonathan Banks, Richard Thomas, Seann Gallagher, Amy Seimetz, Damon Gupton, Joe Lo Truglio, Michael Hyatt, Spencer Garrett.

Στις 3 Νοεμβρίου ξεκινά η ψηφοφορία για το μέλλον της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οπότε ένα πολιτικό δράμα μπορεί εύκολα να αποτελέσει το ορεκτικό. Το βιβλίο A Higher Loyalty ενέπνευσε αυτό το limited series show του Showtime, μέσα από το οποίο ο James Comey (πρώην Director of the Federal Bureau of Investigation/FBI) μιλάει για την ηθική, την ηγεσία, αλλά και για την εμπειρία του από τη ζωή στα έγκατα… της αμερικανικής κυβέρνησης. Η λονδρέζικη Evening Standard περιγράφει την αυτοβιογραφία του Comey ως την εκδίκησή του από τον Trump, ο οποίος ευθύνεται για την απόλυσή του από το FBI.

Το σενάριο του show υπογράφει ο Billy Ray (που εντός του 2019 παρέδωσε τα Gemini Man, Terminator: Dark Fate και Richard Jewell, έχει όμως γράψει και το κινηματογραφικό The Hunger Games, αλλά και το Capten Phillips), ο οποίος κατέκρινε την απόφαση του δικτύου να προβάλει τη σειρά μετά τις αμερικανικές εκλογές, οδηγώντας έτσι το Showtime στην ημερομηνία πρεμιέρας που ισχύει αυτήν τη στιγμή. Επίσημος διανομέας της σειράς είναι η CBS Television Studios.


Monsterland (Hulu) - 2 Οκτωβρίου
Με τους: Kaitlyn Dever, Jonathan Tucker, Mike Cplter, Kelly Marie Tran, Taylor Schilling, Nicole Beharie, Adepero Oduye, Roberta Colindrez, Charlie Tahan, Hamish Linklater.

Μετά το Wounds του 2019, το Hulu καταφεύγει ξανά στα γραπτά έργα του Nathan Ballingrud, επιλέγοντας να ξεκινήσει ένα anthology series τρόμου που αντλεί ιστορίες από το North-American Lake Monsters του 2013. Η συλλογή ιστοριών του Ballingrud που απέσπασε το βραβείο Shirley Jackson εστιάζει στην αγάπη και στα τέρατα, είτε αυτά είναι τέρατα με την παραδοσιακή τους έννοια, είτε είναι τέρατα με τη μορφή γονιών, συντρόφων ή και του ίδιου μας του εαυτού. Αυτό το κάνει με μια ζοφερή ματιά στα standards του 21ου αιώνα με χαρακτηριστικά σκοτεινής φαντασίας, τρόμου, αλλά και noir.

Το Monsterland θα αποτελείται από 8 επεισόδια γραμμένα από διάφορους σεναριογράφους όπως η Mary Laws (Preacher), ο Scott Kosar (The Texas Chain Saw Massacre, The Amityville Horror) και ο Wesley Strick (Arachnophobia, Cape Fear, Doom). Σε αυτά τα 8 επεισόδια θα δούμε φανταστικά πλάσματα όπως γοργόνες, λυκάνθρωπους και έκπτωτους αγγέλους να εμφανίζονται σε ιστορίες κατεστραμμένων ψυχολογικά ανθρώπων που κάνουν ακραίες πράξεις στην απεγνωσμένη προσπάθεια να διορθώσουν μερικά μόνο κομμάτια της ζωής τους.


The Walking Dead: World Beyond (AMC) - 4 Οκτωβρίου
Με τους: Alexa Mansour, Nicolas Cantu, Hal Cumpston, Aliyah Royale, Annet Mahendru, Nico Tortorella, Julia Ormond, Joe Holt, Natalie Gold, Al Calderon, Scott Adsit, Ted Sutherland.

Το Walking Dead είναι ήδη ένα πλούσιο σε υλικό franchise. Το.. εναρκτήριο λάκτισμά του, το comic book που τα ξεκίνησε όλα δηλαδή, ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019, ύστερα από 193 τεύχη και μετά από 16 χρόνια. Φέτος βέβαια επιστρέφει, αυτήν τη φορά με χρώμα, ξεκινώντας και πάλι από την αρχή. Στην πορεία προέκυψαν και μυθιστορήματα που εμπλούτισαν ακόμα περισσότερο το lore του και, φυσικά, η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Το The Walking Dead αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 με μια επιμηκυμένη σεζόν 24 επεισοδίων, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει spin-off show με τον Daryl και την Carol.

Ένα ακόμα spin-off που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες, το Tales of the Walking Dead, θα είναι ένα anthology series με ιστορίες διάφορων χαρακτήρων στο σύμπαν του franchise. Σε περίπτωση που έχετε ανάγκη το εν λόγω σύμπαν, δε θα χρειαστεί να περιμένετε τόσο πολύ. Το The Walking Dead: World Beyond έρχεται, σύμφωνα με το AMC για μόλις δύο κύκλους επεισοδίων, μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο 10 χρόνια μετά το ξέσπασμα της αποκάλυψης των ζόμπι. Κάθε κύκλος θα περιέχει 10 επεισόδια, στα οποία θα μάθουμε εντελώς καινούργιους χαρακτήρες και τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί η ζωή καιρό μετά από τα γεγονότα που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι και σήμερα.


The Haunting of Bly Manor (Netflix) - 9 Οκτωβρίου
Με τους: Victoria Pedretti, Henry Thomas, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel, T’Nia Miller, Catherine Parker, Rahul Kohil, Benjamin Evan Ainsworth, Amelie Smith, Amelia Eve, Tahirah Sharif.

Αντί να υπάρξει δεύτερη σεζόν για το The Haunting of Hill House, ο Mike Flanagan (Doctor Sleep, Gerald’s Game) επέλεξε ένα διαφορετικό όνομα για το νέο του project, χρησιμοποιώντας όμως το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργικής ομάδας και του καστ του προηγούμενου. Η ιστορία του είναι ελαφρώς βασισμένη στο The Turn of the Screw, μια νουβέλα τρόμου του Henry James που εκδόθηκε το 1898. Η νουβέλα αυτή έκανε τους κριτικούς λογοτεχνίας να απορούν για τη φύση του κακού που περιγράφεται στο έργο, αφού είχε την ικανότητα να δημιουργήσει το αίσθημα της σύγχυσης στον αναγνώστη.

Το 1950 προσαρμόστηκε για το Broadway και το 1961 πέρασε από τον κινηματογράφο με την ταινία The Innocents, όπως βέβαια και φέτος με την ταινία The Turning. Μια νεαρή baby sitter πάει σε ένα εξοχικό σπίτι για να προσέξει τον ανιψιό Miles και την ανιψιά Flora του ιδιοκτήτη, τον οποίο υποδύεται ο Henry Thomas, ο μπαμπάς της οικογένειας Crain από το Hill House. Εκεί ανακαλύπτει πως παραφυσικές οντότητες κάνουν ιδιαίτερα συχνά την εμφάνισή τους. Η ιστορία της σειράς εξελίσσεται λίγο μετά το 1980.


Helstrom (Hulu) - 16 Οκτωβρίου
Με τους: Tom Austen, Sydney Lemmon, Elizabeth Marvel, Robert Wisdom, June Carryl, Ariana Guerra, Alain Uy, Daniel Cudmore, David Meunier.

Οι χαρακτήρες Daimon και Satana Hellstrom της Marvel, τα παιδιά ενός διαβολικού κατά συρροή δολοφόνου, απέκτησαν τη δική τους σειρά. Δημιουργός του show είναι ο Paul Zbyszawski, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Writers Guild of America Award στην κατηγορία του best drama series για τη δουλειά του στην πέμπτη σεζόν του Lost, για το οποίο έγραψε τα επεισόδια Jughead, Namaste και Follow the Leader. Ήταν επίσης ο σεναριογράφος των Day Break και After the Sunset. Σύμφωνα με το lore της Marvel, ο Daimon και η Satana είναι τα παιδιά του Διαβόλου, τα οποία συνέλαβε μια θνητή γυναίκα.

Το brand name της Marvel έχει αφαιρεθεί επειδή η Disney αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από την παραγωγή επειδή πρόκειται για μια σειρά τρόμου. Παρόλα αυτά, τόσο το Helstrom, όσο και το Ghost Rider (που έχει επίσης ανακοινωθεί για προβολή μέσα από το Hulu) συμπεριλαμβάνονται στο Marvel Cinematic Universe, όμως έχει επιβεβαιωθεί πως δεν θα υπάρξει κάποιο crossover τους με ταινίες ή σειρές του εν λόγω universe.


The Undoing (HBO) - 25 Οκτωβρίου
Με τους: Nicole Kidman, Hugh Grant, Édgar Ramírez, Noah Jupe, Lily Rabe, Noma Dumezweni, Sofie Gråbøl, Matilda De Angelis, Ismael Cruz Córdova, Nadine Marshall, Michael Devine, Donald Sutherland, Fala Chen, Maria Dizzia.

Το The Undoing είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα You Should Have Known της Jean Hanff Korelitz. Σκηνοθέτης είναι η Susanne Bier (Bird Box, Serena) στη μόλις δεύτερη δουλειά της για την τηλεόραση μετά το The Night Manager του 2016 για το BBC One και executive producer ο David Kelley (Big Little Lies, Mr. Mercedes, Goliath). Τα γυρίσματα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Shelter Island όμως αυτό δε συνέβη ύστερα από παράπονα των κατοίκων του (οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες). Το show τελικά γυρίστηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης και στο Kingston.

Στο The Undoing λοιπόν η Grace Fraser βλέπει τη μέχρι ενός σημείου τέλεια ζωή της να καταρρέει ύστερα από έναν τραγικό θάνατο, ενώ του γεγονότος αυτού ακολούθησαν ορισμένες απίστευτες αποκαλύψεις για τον άντρα της, κάτι που την κάνει και αναθεωρεί για τον έρωτα της ζωής της. Η μέχρι εκείνη τη στιγμή ευτυχισμένη θεραπεύτρια που σκόπευε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο, βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της ζωής της, αποτυγχάνει να ακολουθήσει τις ίδιες της τις συμβουλές και πρέπει να βρει το θάρρος να δημιουργήσει μια νέα ζωή για τον εαυτό και το παιδί της.



Διαβάστε ακόμη τις Top 10 ξένες σειρές για το 2021

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*