Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 ταινίες του 2021

*
Τι έρχεται το 2021 από ταινίες και τι προτείνεται να δείτε; Αυτό είναι το Top 10 μας!

Μετά από ένα ταραχώδες 2020 (για πάρα πολλούς λόγους, αλλά εδώ περιοριζόμαστε στο σινεμά), το 2021 καταφέρνει να είναι ένα πολλά υποσχόμενο έτος για τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Μπορεί η απαισιοδοξία που μας χτύπησε ουκ ολίγες φορές από το δεύτερο μισό του προηγούμενου έτους κι ύστερα να μας ψιθύριζε στο αυτί ότι οι “έτοιμες” παραγωγές όπου να ‘ναι λιγοστεύουν κι ύστερα δεν θα έχουμε τι να παρακολουθήσουμε, όμως το Hollywood (και όχι μόνο) βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει τη δουλειά του με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα να περιμένουμε σημαντικές κυκλοφορίες. Βέβαια ο φόβος για καθυστερήσεις παραμένει, και θα παραμείνει για αρκετό καιρό (λογικά θα υπάρχει και στη λίστα με τις ταινίες του 2022), όμως εμείς δεν παύουμε να ελπίζουμε και να ανυπομονούμε για ότι μας περιμένει. Ή για ότι περιμένουμε εμείς.


Παρακάτω έχουμε τη φετινή μας λίστα. Το 2021 κρύβει όμως πολύ περισσότερες ενδιαφέρουσες προτάσεις από μόλις… 10. Γι’ αυτό και ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τώρα: The Father (Anthony Hopkins, Olivia Colman, Rufus Sewell), One Night in Miami (Kingsley Ben-Adir, Aldis Hodge, Eli Goore, Leslie Odom Jnr.), The Dig (Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James), White Tiger (Priyanka Chopra Jonas, Adarsh Gourav, Rajkummar Rao), Nomadland (Frances McDormand), The Mauritanian (Tahar Rahim, Shailene Woodley, Jodie Foster, Benedict Cumberbatch), Coming 2 America (Eddie Murphy, Leslie Jones, Tracy Morgan, Teyana Taylor, James Earl Jones), Respect (Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Mary J Blige), News of the World (Tom Hanks, Elizabeth Marvel), Eternals ( Gemma Chan, Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harington). Ρίξτε μια ματιά στο τέλος του άρθρου για όσες από τις παραπάνω έχουν αυτήν τη στιγμή trailer και κρατήστε σημειώσεις.

No Time to Die – 2 Απριλίου
Με τους: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Ana de Armas, Rory Kinnear, Dali Benssalah, David Dencik, Billy Magnussen.

Περνώντας από 40 κύματα, η τελευταία κινηματογραφική ταινία του James Bond με τον Daniel Craig στον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται πως θα μας κάνει επιτέλους τη χάρη να προβληθεί τον Απρίλιο. Η ταινία είχε προγραμματιστεί να κάνει την πρεμιέρα της το 2019, όμως η αποχώρηση του Danny Boyle από τη θέση του σκηνοθέτη και η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασαν την παραγωγή σε πολλές καθυστερήσεις. Αυτήν τη φορά ο Bond θα επιστρέψει στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στον εντοπισμό του Valdo Obruchev, ενός επιστήμονα που αγνοείται 5 χρόνια μετά τη σύλληψη του Ernst Stavro Blofeid.




Black Widow – 7 Μαΐου
Με τους: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, O-T Fagbenle, William Hurt, Ray Winstone, Rachel Weisz, Olivier Richters, Robert Downey Jr.

Με την επιστροφή του MCU, η Natasha Romanoff έρχεται αντιμέτωπη με μια σκοτεινή συνωμοσία που της ξυπνά μνήμες από το ίδιο της το παρελθόν, προτού γίνει μια Avenger. Τα γεγονότα του Black Widow εξελίσσονται λίγο μετά από τα όσα είδαμε στο Captain America: Civil War. Πρόκειται για την πρώτη solo ταινία της Black Widow, στην οποία θα δούμε και την επιστροφή του William Hurt στο ρόλο του Thaddeus Ross, αλλά και του Robert Downey Jr. ως Iron Man/Tony Stark (κατά πάσα πιθανότητα για τελευταία φορά).


Godzilla vs. Kong – 21 Μαΐου
Με τους: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Jessica Henwick, Julian Dennison, Kyle Chancler, Zhang Ziyi, Lance Reddick.

Sequel του Kong: Skull Island, αλλά και του Godzilla: King of the Monsters, η τέταρτη ταινία του Monsterverse των Legendary Entertainment και Warner Bros. φέρνει αντιμέτωπους τους δύο κλασικούς τιτάνες. Η κυκλοφορία της είχε τα μπρος – πίσω της κατά τη διάρκεια του 2020, εν μέσω πανδημίας, και πλέον αναμένεται τόσο στους κινηματογράφους, όσο και σε υπηρεσίες streaming (HBO Max) το φετινό Μάιο. Η μάχη μεταξύ Godzilla και Kong ξεκινά τη στιγμή που η ανθρωπότητα παλεύει για την επιβίωσή της, αλλά και ενάντια σε μια συνομωσία που απειλεί να καταστρέψει όλα τα τέρατα του κόσμου.




Cruella – 28 Μαΐου
Με τους: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Mark Strong, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste, Jamie Demetriou.

Στη δεκαετία των ‘70s στο Λονδίνο, η σχεδιάστρια μόδας Estella de Vil αποκτά μια εμμονή με τα δέρματα των σκύλων και ιδιαίτερα των σκύλων Δαλματίας. Πρόκειται για την ιστορία της διάσημης Cruella, την οποία θα υποδυθεί η Emma Stone, σε μια live-action παραγωγή η οποία ανακοινώθηκε πίσω στο 2011. Η Disney επένδυσε πολλά σε αυτήν την ταινία στην οποία αναμένεται να δούμε εντυπωσιακά σετ που θα αναβιώνουν την εποχή στην οποία διαδραματίζεται το origin story, το οποίο με τη σειρά του θα αποκαλύπτει πολλά ενδιαφέροντα μυστικά του χαρακτήρα της Cruella προτού μετατραπεί στον άνθρωπο που ξέρουμε σήμερα.


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 9 Ιουλίου
Με τους: Simu Liu, Tony Leung, Awkwafina, Meng’er Zhang, Michelle Yeoh, Ronny Chieng, Fala Chen, Florian Munteanu.

Ο Shang-Chi είναι ένας πολύ δυνατός πολεμιστής Kung Fu, αλλά και διαφόρων ειδών κινεζικών πολεμικών τεχνών που χρησιμοποιούν όπλα όπως το Nunchaku ή το jian. Στην πορεία έμαθε να διαχειρίζεται την ικανότητα να φτιάχνει αντίγραφα του εαυτού του, κάνοντάς τον έναν πολύ ισχυρό ήρωα στις τάξεις των Avengers. Ο χαρακτήρας του Steve Englehart θα κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στο πλαίσιο του Phase Four του MCU, με μια περιπέτεια στην οποία θα αναγκαστεί να αφήσει το παρελθόν πίσω του όταν εμπλακεί με την οργάνωση Ten Rings.




Uncharted – 16 Ιουλίου
Με τους: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Taylor Ali, Tati Gabrielle.
Ακόμα μια παραγωγή με ατελείωτα εμπόδια και δυσκολίες. Ο Tom Holland υποδύεται το νεαρό Nathan Drake και ο Mark Wahlberg το Victor Sullivan (ενώ όταν πρωτο-ανακοινώθηκε η ταινία κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο) σε αυτό το prequel των ιστοριών των video games με το ίδιο όνομα. Η Sony δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες της υπόθεσης της ταινίας, παρά μόνο ορισμένες φωτογραφίες που μόνο θεωρίες μπορούν να γεννήσουν. Παρόλα αυτά μπορούμε εύκολα να περιμένουμε κυνηγητό πολύτιμων αρχαίων αντικειμένων (πιθανότατα στην Αφρική, αν λάβουμε υπόψη τις προαναφερθείσες φωτογραφίες της Sony) και, σίγουρα, άφθονη δράση.


Jungle Cruise – 30 Ιουλίου
Με τους: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Édgar Ramírez, Jack Whitehall, Jesse Plemons, Paul Giamatti, Andy Nyman, Dani Rovira, Simone Lockhart.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο καπετάνιος ενός ποταμόπλοιου βοηθά μια επιστήμονα και τον αδελφό της στην ανεύρεση του Δέντρου της Ζωής μέσα στα βάθη της ζούγκλας. Το δέντρο λέγεται πως έχει τρομερές δυνάμεις, μπορώντας είτε να γιατρέψει, είτε να καταστρέψει. Λόγω του… δεύτερου μια γερμανική αποστολή επιχειρεί να το εντοπίσει πρώτη για δικό της όφελος. Η Disney προσφέρει μια καλή εναλλακτική στο franchise των Πειρατών της Καραϊβικής, η μοίρα του οποίου ακόμα παραμένει μετέωρη. Το project άρχισε τα πρώτα του βήματα στο μακρινό πια 2004, όταν και στο cast υπήρχαν οι Tom Hanks και Tim Allen.




Dune – 1 Οκτωβρίου
Με τους: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1965 από τον Frank Herbert, στο οποίο ο Leto Atreides γίνεται κυβερνήτης του έρημου πλανήτη Arrakis, το μόνο μέρος στο οποίο υπάρχει η ουσία “Spice” που επιμηκύνει τη ζωή και δίνει υπερφυσικές δυνάμεις. Η ίδια του η τοποθέτηση στον πλανήτη, που είναι γνωστός και ως Dune, είναι παγίδα από τους Harkonnen, τους εχθρούς του, όμως ο ίδιος αποφασίζει τελικά να αναλάβει όντως την εξόρυξη του Spice, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει τα sandworms που πολιορκούν την περιοχή. Η ταινία καλύπτει το πρώτο μισό του βιβλίου, οπότε αναμφίβολα αναμένεται και sequel.


Spider-Man: Far From Home sequel – 17 Δεκεμβρίου
Με τους: Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jamie Foxx, Benedict Cumberbatch, Alfred Molina, Tony Revolori.

Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε κάτι για την πλοκή, όμως ύστερα από όσα έχουμε ακούσει περί casting, η ιστορία της ταινίας περνά σε δεύτερη μοίρα. Η Marvel θέλει να κάνει το αδιανόητο και να φέρει τους Spider-Men των Tobey Maguire και Andrew Garfield στο προς το παρόν άτιτλο sequel του Far From Home. Εκτός αυτών ακούγονται και τα ονόματα των Emma Stone (ως Gwen Stacy), Kirsten Dunst (ως Mary Jane Watson) και, φυσικά, Alfred Molina (ως Doctor Octopus). Με άλλα λόγια, η τρίτη solo ταινία του Spider-Man στο MCU θα δράσει ως ένα μίνι Avengers film και συνάμα ως ένα live-action Spider-Verse.



The Matrix 4 – 22 Δεκεμβρίου
Με τους: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Daniel Bernhardt.
Με σκηνοθέτη τη Lana Wachowski έρχεται επιτέλους η τέταρτη κινηματογραφική παραγωγή The Matrix. Εδώ και αν δεν μας πειράζει που ακόμα δεν ξέρουμε κάτι για την πλοκή της ταινίας. Παράλληλα με το τρίτο sequel του franchise, ο Zak Penn δουλεύει πάνω σε ένα δικό του project που λέγεται ότι θα σχετίζεται με το universe του The Matrix, ρίχνοντας μάλιστα στο τραπέζι την ιδέα για ένα prequel όπου θα εμφανίζεται ο νεαρός Morpheus. Η ταινία θα κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα στους κινηματογράφους και μέσα από το HBO Max.



Και, όπως υποσχεθήκαμε, το “κάτι ακόμα”:

The Father – 8 Ιανουαρίου


One Night in Miami – 15 Ιανουαρίου


The Dig – 22 Ιανουαρίου


The White Tiger – 22 Ιανουαρίου


Nomadland – 19 Φεβρουαρίου


The Mauritanian – 26 Φεβρουαρίου


Coming 2 America – 5 Μαρτίου


Respect – TBA


News of the World – TBA
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*