Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Top 10 ταινίες τρόμου και θρίλερ στο Netflix

*

Θέλετε να δείτε ταινίες τρόμου και θρίλερ στο Netflix; Ορίστε οι 10 προτάσεις μας, βάσει αυτών που έχουμε ξεχωρίσει!  

Ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι το Netflix έχει δυνατό οπλοστάσιο ταινιών τρόμου/θρίλερ, αν και τα τελευταία χρόνια προσθέτει στη συλλογή του κλασσικές και διαχρονικές παραγωγές που διαμόρφωσαν ένα από τα αγαπημένα είδη του κινηματογράφου. Εδώ δεν ασχολούμαστε με αυτές, αλλά με ταινίες που κυκλοφόρησαν από το 2016 κι ύστερα και αποτελούν ασφαλής επιλογές για τους fans του ιδιώματος. Ορισμένες από αυτές είναι Netflix originals και άλλες έκαναν την πρεμιέρα τους στη μεγάλη οθόνη πριν από την έλευσή τους στην υπηρεσία streaming.



Διαβάστε το νέο μας Top 10: Οι 10 κορυφαίες ταινίες δράσης στο Netflix
Επιλέξαμε τις καλύτερες κωμωδίες στο Netflix : TOP 10 ταινίες κωμωδίες στο Netflix

Don’t Breathe (2016)
Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang
Η δεύτερη ταινία τρόμου του Federico Álvarez, μετά το Evil Dead, έχει λιγότερο αίμα και παραφυσικό τρόμο και εστιάζει περισσότερο στην αγωνία. Τρεις φίλοι εισβάλουν στο σπίτι ενός μυστηριώδους τυφλού άντρα και καταλήγουν εγκλωβισμένοι. Ο Stephen Lang (Avatar) στο ρόλο του αόμματου ενσαρκώνει το θηριώδες φόβητρο μιας άκρως κλειστοφοβικής παραγωγής που ενίοτε καταφέρνει όντως να κόψει την ανάσα. Τον Αύγουστο του 2021 θα κάνει πρεμιέρα το sequel.



Hush (2016)
Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco, Samantha Sloyan
Γραμμένο από τον Mike Flanagan και τη γυναίκα του, Kate Siegel, (The Haunting of Hill House, Oculus) το θρίλερ Hush λέει την ιστορία μιας μυθιστοριογράφου που έχασε την αίσθηση της ακοής και την ικανότητα της ομιλίας από μικρή ηλικία, η οποία ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι. Μια νύχτα ένας μασκοφόρος δολοφόνος θα κάνει την εμφάνισή του και η ίδια θα πρέπει να παλέψει μέσα στη σιωπή για τη ζωή της.


The Conjuring 2 (2016)
Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe, Frances O’Connor
Η τελευταία ταινία του Conjuring universe που έγραψε και σκηνοθέτησε ο James WWan (Aquaman, Furious 7) και πιθανότατα η καλύτερη. Το δίδυμο των δαιμονολόγων Warren έρχεται αντιμέτωπο με νέες παραφυσικές δραστηριότητες όταν καλείται να βοηθήσει μια φτωχή οικογένεια στο Enfield της Αγγλίας που βασανίζεται από κακόβουλα πνεύματα στο σπίτι της. Από την ταινία αυτή προέκυψε το spin-off prequel The Nun και το ιδιαίτερα λιγότερο ενδιαφέρον sequel The Conjuring: The Devil Made me Do it που προβάλλεται αυτήν τη στιγμή στο σινεμά.



1922 (2017)
Thomas Jane, Dylan Schmid, Molly Parker, Neal McDonough
Ο Thomas Jane (The Punisher, The Mist) υποδύεται έναν περήφανο αγρότη που πείθει το γιο του να δολοφονήσουν τη γυναίκα και μητέρα του σπιτιού όταν εκείνη μεγαλοπιάνεται και ζητά να μετακομίσουν στην πόλη. Σύντομα όμως ανακαλύπτουν το πόσο μεγάλο λάθος έκαναν όταν το πνεύμα της αποφασίζει να τους καταστρέψει τη ζωή. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Stephen King.


Apostle (2018)
Dan Stevens, Michael Sheen, Mark Lewis Jones, Paul Higgins
Ο Dan Stevens (Downtown Abbey, The Call of the Wild) οδηγείται σε ένα νησί για να σώσει την αδελφή του από ένα σατανικό καλτ. Στην πορεία θα ανακαλύψει ένα σωρό από ανατριχιαστικά μυστικά των μυστήριων κατοίκων της περιοχής. Τη σκηνοθεσία στην ταινία τρόμου εποχής ανέλαβε ο Ουαλός Gareth Evans (The Raid) παραδίδοντας την καλύτερη δουλειά του μέχρι και σήμερα.



1BR (2019)
Nicole Brydon Bloom, Giles Matthey, Taylor Nichols, Alan Blumenfeld
Όταν μια σχεδιάστρια μόδας μετακομίζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Los Angeles βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ομάδας αιρετικών που ζουν στο οικοδομικό συγκρότημα, η οποία βασανίζει τους νεοφερμένους για να τους αναγκάσει να ενταχθούν στην κοινότητά τους. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του David Marmor συνδυάζει τον τρόμο με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ για να προσφέρει μια άκρως χαοτική κατάσταση.


The Platform (2019)
Iván Massagué, Zorion Eguileor, Antonia San Juan, Emilio Buale Coka
Άνθρωποι που απήχθηκαν από αγνώστους βρίσκονται έγκλειστοι σε έναν πύργο με φαινομενικά απεριόριστους ορόφους. Μια πλατφόρμα με τρόφιμα ξεκινά από τον υψηλότερο προς το χαμηλότερο όροφο μια φορά τη μέρα, αφήνοντας όλο και λιγότερο φαγητό για όσους είναι οι άτυχοι των χαμηλότερων επιπέδων. Η ισπανική ταινία του Galder Gaztelu-Urrutia πραγματεύεται διάφορα κοινωνικά ζητήματα με ακραίο και επαναστατικό τρόπο προκαλώντας αβίαστα σοκ σχεδόν με κάθε σκηνή.



Us (2019)
Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker
Στη δεύτερη ταινία του Jordan Peele (Get Out) μια οικογένεια δέχεται επίθεση από μια ομάδα με σωσίες κάθε μέλους της. Σε αυτό το ακατάπαυστο παιχνίδι παράνοιας οι Lupita Nyong’o (Black Panther, Star Wars: The Last Jedi) και Winston Duke (Black Panther, Avengers: Endgame) θριαμβεύουν… εις διπλούν. Η πλοκή δεν προσπαθεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται με υπερβολικά twists καθώς έχει κερδίσει προτού καν χρειαστεί και το ξέρει πολύ καλά.


His House (2020)
Wunmi Mosaku, Sope Dirisu, Matt Smith, Emily Taaffe
Ένα ζεύγος από το Νότιο Σουδάν επιχειρεί να κυνηγήσει ένα καλύτερο μέλλον σε μια βρετανική πόλη. Το νέο σπίτι στο οποίο εγκαθίσταται, όπως και ολόκληρη η γειτονιά γύρω του, είναι αφιλόξενο όμως καταβάλουν υπέρογκες προσπάθειες να προσαρμοστούν στο νέο κόσμο. Παρόλα αυτά η νέα τους οικεία μαστίζεται από παραφυσικά πνεύματα που συνδέονται άμεσα με το παρελθόν, αλλά και το παρόν τους και θα τους τεστάρει μέχρι τελικής ψυχολογικής πτώσεως.



Alive (2020)
Yoo Ah-in, Park Shin-hye, Lee Hyun-wook, Oh Hye-won
Η κορεατική ταινία του Cho Il-hyung έκανε πρεμιέρα πάνω στην ώρα. Με τον ερχομό της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός νεαρού που ανακαλύπτει την έλευση των ζόμπι όντας μόνος του στο μοναχικό διαμέρισμά του. Ο Joon-woo είναι ένας video game streamer που θα παλέψει για την επιβίωσή του κάτω από μια νέα τάξη πραγμάτων με περισσότερους παραλληλισμούς στην πραγματική ζωή απ’ όσους θα περίμενε κανείς.



Διαβάστε ακόμη: To Disney+ στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2022!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*