Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι Τop 10 σκηνές της σειράς Game of Thrones του HBO

*
Με την ευκαιρία της έναρξης προβολής του House of the Dragon, θυμόμαστε τις Top 10 σκηνές του Game of Thrones.

Το Game of Thrones του HBO είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές που είδαμε στα ‘10s. Το show των David Benioff και Daniel Brett Weiss έτρεξε για 8 κύκλους επεισοδίων, με 73 επεισόδια στο σύνολό του. Η ιστορία του βασίστηκε στη σειρά μυθιστορημάτων A Song of Ice and Fire του George R. R. Martin, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και, πιθανότατα, θα αργήσει να το κάνει, παρόλο που η τηλεοπτική εκδοχή της έδωσε ένα τέλος στη συγκεκριμένη εποποιία. Από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Μάιο του 2019 κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο (από 2,22 εκατομμύρια τηλεθεατές στο πρώτο επεισόδιο έφτασε τους 13,61 εκατομμύρια στο φινάλε), αποσπώντας παράλληλα 59 Primetime Emmy Awards, τρία Hugo Awards και μία Χρυσή Σφαίρα.

Στις 21 Αυγούστου 2022 έκανε πρεμιέρα στο HBO το House of the Dragon, μια σειρά prequel του Game of Thrones που βασίζεται στο μυθιστόρημα Fire & Blood. Με showrunner τον Ryan Condal (Rampage) μας πηγαίνει σχεδόν 200 χρόνια πίσω, σε μια περίοδο με πολλούς δράκους και με τον καλοκάγαθο Viserys I Targaryen στον θρόνο των 7 βασιλείων. Μια και επιστρέφουμε λοιπόν στο αγαπημένο Westeros, ευκαιρία να αναπολήσουμε μερικές αξιομνημόνευτες σκηνές της σειράς που μας σύστησε σε αυτόν τον κόσμο – το Game of Thrones.


Παρακάτω έχουμε επιλέξει 10 από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές (και σοκαριστικές, προφανώς) σκηνές, με τη σειρά που προβλήθηκαν. Εννοείται πως υπάρχουν spoilers ΠΑΝΤΟΥ, οπότε στην περίπτωση που δεν έχετε παρακολουθήσει ολόκληρη τη σειρά ενώ σκοπεύετε να το κάνετε, καλύτερα να σταματήσετε εδώ. Προχωρώντας λοιπόν ευελπιστούμε σε νέες αντίστοιχες συγκινήσεις με το καινούργιο κεφάλαιο του franchise που δείχνει πολλά υποσχόμενο και που ξεκίνησε με ένα επεισόδιο που κέρδισε αβίαστα τις εντυπώσεις, ακόμα και από… δύσπιστους που δεν πείθονται εύκολα από τέτοιου είδους spinoffs.

Ned Stark’s death – 1η σεζόν, 9ο επεισόδιο (Baelor)


Red Wedding – 3η σεζόν, 9ο επεισόδιο (The Rains of Castamere)

The Mountain vs Oberyn Martell – 4η σεζόν, 8ο επεισόδιο (The Mountain and the Viper

Hardhome battle – 5η σεζόν, 8ο επεισόδιο (Hardhome)

The walk of shame – 5η σεζόν, 10ο επεισόδιο (Mother’s Mercy)


Hold the door – 6η σεζόν, 5ο επεισόδιο (The Door)

Battle of the bastards – 6η σεζόν, 9ο επεισόδιο (Blood of my Blood)


Jon Snow’s parents – 6η σεζόν, 10ο επεισόδιο (The Winds of Winter)

Arya vs Night King – 8η σεζόν, 3ο επεισόδιο (The Long Night)


Daenerys vs King’s Landing – 8η σεζόν, 5ο επεισόδιο (The Bells)


Το βασικό καστ του Game of Thrones απαρτίζουν οι Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Nikolaj Coster-Waldau (Ser Jaime Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark), Maisie Williams (Arya Stark), Iain Glen (Ser Jorah Mormont) και Alfie Allen (Theon Greyjoy).

Στο House of the Dragon, το prequel του Game of Thrones, εμφανίζονται οι Paddy Considine (King Viserys I Targaryen), Matt Smith (Prince Daemon Targaryen), Emma D’Arcy (Princess Rhaenyra Targaryen), Olivia Cooke (Lady Alicent Hightower), Rhys Ifans (Ser Otto Hightower), Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon), Eve Best (Princess Rhaenys Targaryen), Sonoya Mizuno (Mysaria), Fabien Frankel (Ser Crinston Cole), Graham McTavish (Ser Harrold Westerling).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το House of the Dragon βασίζεται στο δεύτερο σκέλος του Fire & Blood, το οποίο θα έχει και δεύτερο μέρος. Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος επεισοδίων, αν και φαίνεται πολύ πιθανό. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Vlad_25
    • Πόσο υπέροχη σειρά και τι απίθανες αναμνήσεις. Οι σκηνές που επιλέξατε είναι μία και μία αλλά ακόμα φέρνει ανατριχίλα ο Hold the Door

*