Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

 

PES 2013

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Konami

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Konami

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Zegetron

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Κάθε χρόνο, τα review του εκάστοτε νέου Pro μπορούν να αποδοθούν περιληπτικά με τη φράση «ναι μεν, αλλά», αφού πάντα οι βελτιώσεις συνοδεύονται από τομείς που υπολείπονται του ανταγωνισμού. Πέρυσι, τα «αλλά» ήταν λιγότερα από κάθε άλλη φορά, αφού το PES 2012 έκανε πολύ μεγάλα βήματα προόδου σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε μετά από εκτεταμένο tournament play, το playtesting δεν ήταν από τις προτεραιότητες της Konami, με πολλά bugs να ξεφεύγουν στο τελικό προϊόν και να μην διορθώνονται μέχρι το τέλος, ενώ το net code παρέμεινε απογοητευτικό.

PES 2013 Image 01

Φέτος, όπως πολύ σωστά μαντέψατε, το PES 2013 είναι «καλύτερο από κάθε άλλη έκδοση της σειράς στην παρούσα γενιά hardware, με πολλές βελτιώσεις και προσθήκες». Αν και τη φράση στα εισαγωγικά την έχετε διαβάσει πολλές φορές την προηγούμενη τετραετία, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Το -εξαιρετικό και φέτος- FIFA έχει αλλάξει ελάχιστα στον τομέα του gameplay, ενώ, αντίστοιχα, το PES 2013 βελτιώθηκε έντονα σε σχέση με την έκδοση του 2012. Έτσι, φέτος τα δύο «ποδοσφαιράκια» βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, σε σημείο να είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε εξίσου και τα δύο, όσο κάθετα κι αν διαφωνούμε με την τιμολογιακή πολιτική τόσο της EA όσο και της Konami.

PES 2013 Image 03

Για αρχή, διορθώθηκε το μεγαλύτερο μελανό σημείο του PES 2012, το αργό, αιωρούμενο σουτ. Πλέον η φυσική της μπάλας μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική και τα σουτ αποκτούν επιτέλους την σωστή αίσθηση δύναμης και ταχύτητας, ενώ η νέα υλοποίηση του τεχνικού σουτ ξεπερνάει σε ποιότητα ακόμη και αυτή του FIFA. Άλλοι τομείς που έχουν τύχει αντίστοιχης μεταχείρισης είναι το passing game, η κίνηση των παικτών στο χώρο, το animation και οι τερματοφύλακες, που πέρυσι είχαν προκαλέσει το μένος των παικτών με την ανικανότητά τους. Πράγματι, φέτος δίνεται λιγότερο από κάθε άλλη φορά η αίσθηση της κίνησης των παικτών σε ράγες, οι πάσες είναι ακριβείς και γρήγορες, αλλά όχι τηλεκατευθυνόμενες, ενώ η ανωτερότητα του FIFA στον τομέα της ομαλότητας του animation αντισταθμίζεται με την καλύτερη απόδοση του βάρους και της αδράνειας στην κίνηση των παικτών. Η απόδοση πάντως της κίνησης του τρεξίματος θα μπορούσε να είναι -και πάλι- πολύ καλύτερη, ενώ η έλλειψη μηχανής φυσικής αντίστοιχης της Impact Engine καθιστά τις μονομαχίες σώμα με σώμα λιγότερο ρεαλιστικές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όσο για τα τάκλιν, αυτά συνεπάγονται κίτρινη κάρτα στην καλύτερη αν δεν γίνουν με χειρουργική ακρίβεια, οπότε αποτελούν πλέον τελευταία λύση στην άμυνα.

PES 2013 Image 02

Η βελτίωση των τερματοφυλάκων έχει φέρει βέβαια μία απροσδόκητη παρενέργεια: την αύξηση του αριθμού των κόρνερ. Το προτιμούμε όμως από τις συνεχείς «γκέλες» και τα αμέτρητα γκολ από rebound. Θα διαπιστώσετε επίσης ραγδαία βελτίωση της δυνατότητας κοψίματος της μπάλας από τους αμυντικούς, η οποία έχει οδηγήσει στη μείωση της αποτελεσματικότητας της ντρίμπλας με απλή αλλαγή κατεύθυνσης. Αν και αυτή εξακολουθεί να είναι εφικτή, χρειάζεται μεγαλύτερη ικανότητα από την πλευρά του παίκτη για να πραγματοποιηθεί. Για αυτό το λόγο έχει προστεθεί μία κοντινή ντρίμπλα μέσω «χαϊδέματος» της μπάλας, η οποία μεταβάλλεται ανάλογα με την κατεύθυνση κίνησης του παίκτη και με τη σωστή χρήση μπορεί να απελευθερώσει τον επιθετικό σας. Η Konami έχει φροντίσει να «προωθήσει» την ντρίμπλα αυτή in-game, καθιστώντας την ελαφρώς πιο αποτελεσματική από όσο είναι στην πραγματικότητα, όμως ο χρόνος μόνο μπορεί να δείξει αν το έχει παρακάνει.

PES 2013 Image 04

Παράλληλα, έχει μειωθεί και η αποτελεσματικότητα του 1-2, το οποίο σχεδόν απαιτεί την χειροκίνητη τοποθέτηση του δεύτερου παίκτη στον ελεύθερο χώρο, ενώ πολλές φορές θα προτιμήσετε την manual πάσα στον κενό χώρο από την απλή προωθημένη. Οι σέντρες είναι εξαιρετικές από άποψης τροχιάς και ταχύτητας της μπάλας στον αέρα, όμως οι εναέριες μονομαχίες εναπόκεινται σε μεγάλο βαθμό στην τύχη και υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, το πάτημα του δεξιού trigger την κατάλληλη στιγμή βελτιώνει το κοντρόλ, γεγονός που προσδίδει στην συγκεκριμένη ενέργεια την χροιά επιδεξιότητας που της ταιριάζει.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • TzimakosGR
  • Καταπληκτικό Review Ηλία. Συγχαρητήρια ! :)

   Βέβαια εγώ θα διαφωνήσω σε 2 σημεία με το Review ( ίσως 3 ).
   1ον τα modes δεν έχουν υποστεί καμία βελτίωση σε σχέση με το 12. Παίζω το παιχνίδι από το Σάββατο ( 5η σεζόν ML ) και είναι πάλι μία από τα ίδια ( όπως και το BAL ). Ίδιες παρουσιάσεις παικτών , ίδιες "χαζές" συζητήσεις , ίδιο σύστημα μεταγραφών και γενικότερα σου αφήνει μία αίσθηση ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το μόνο καινούργιο feature ήταν αυτό με τα αντικείμενα που για μένα προσωπικά είναι τελείως γελοίο ( βλέπε μπανάνες που άμα την βάλεις σε κάποιον παίκτη του αυξάνεται η αντοχή).

   2ον Η άμυνα. Εκεί στην Konami δεν ξέρω τι σκέφτονται... Ο χειρισμός της άμυνας είναι τραγικός... Παίκτης με απότομα κοψίματα της μπάλας και ταχύτητα φαίνεται λες και είναι ο θεός του ποδοσφαίρου... Οι αμυντικοί δεν μπορούν να τον κόψουν. Γενικά ότι πατήσεις στην άμυνα δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε. Πολλά scripted κοψίματα χωρίς λόγο.... Οι προωθημένες μπαλιές είναι OP όσο δεν πάει. Όχι λόγο της φύσης τους , αλλά λόγω της μη ανταπόκρισης των αμυντικών... Οι αμυντικοί ακόμα κινούνται πάνω σε ράγες , γιατί και να μετακινήσεις τον μοχλό προς την μπάλα , ο αμυντικός συνεχίζει την παράλληλη πορεία του με την κινούμενη μπάλα , αντί να κάνει την παρέμβαση και να κόψει την πορεία της. Για μένα είναι ένας τομέας που η KONAMI πρέπει να βελτιώσει οπωσδήποτε. Έχει πάρα πολλά κενά , σε σημείο που γίνεται ελεεινά εκνευριστικό.

   3ον : Η ΑΙ σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με του FIFA. Σε καμία όμως. Όταν βλέπεις τους παίκτες να τρέχουν σαν ζαβά προς την αντίπαλη περιοχή , χωρίς να έχουν την αίσθηση του να κόψουν την κίνηση γιατί είναι 5 μέτρα offside , κάτι δεν πάει καλά... Η Α.Ι. του FIFA είναι πολύ μπροστά , ειδικά φέτος με την προσθήκη της Attacking AI η διαφορά έχει εκτοξευθεί. Όσον αφορά την άμυνα καλύτερα να μην σχολιάσω. Οι παίκτες βρίσκονται συνέχεια σε άλλη διάσταση. Είτε έχεις την Μίλαν είτε την ΑΕΚ ( μην παρεξηγηθεί κανείς xD) η άμυνα σου αφήνει την ίδια πικρή γεύση.

   Από εμένα ένα 8 φέτος για το Pro. H Konami πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να φτάσει το FIFA. Ελπίζω του χρόνου με την Fox Engine, να τρίβουμε τα μάτια μας. Μακάρι το Pro να ανέβει κι'άλλο ώστε να επιστρέψει σε στάδια σκληρού ανταγωνισμού με το FIFA.

   Ηλία συγχαρητήρια και πάλι. Πολύ καλή δουλειά ! :)

  • djpar
  • αμυνα χάλια στο προ ενώ στο φιφα που δεν κόβει τις πάσες κ τα Δ είναι τοπ.Για το φιφα που δεν μπορείς να προωθήσεις παίχτη μόνο σου ούτε στο 1-2 όπως στο προ τι λες;

   Στο προ η άμυνα κόβει συνέχεια πράγματα κ ειδικά την στιγμή της πασάς που δεν έχεις προλάβει να αλλάξεις παίχτη κ η Α.Ι. βοηθάει απίστευτα...

  • TzimakosGR
  • @djpar

   Σκέψου πόσο πολύ εκτιμάει η KONAMI τα λεφτά σου και εσένα τον ίδιο σαν καταναλωτή που σε βάζει να κάνεις μόνος σου τις κινήσεις , αντί η AI να αντιλαμβάνεται μόνη της πότε πρέπει να τρέξει και πότε όχι. Anyway , απ'όσο έχω καταλάβει δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το FIFA, οπότε ότι και να πω θα είναι μάταιο. Όσον αφορά την άμυνα, άμα θες μπορώ να σου αποδείξω αυτά που λέω. Με 2 συγκεκριμένες κινήσεις , θα σε αναγκάσω να μου κάνεις φάουλ αλλιώς θα σε περάσω και θα είμαι μόνος μου με τον τερματοφύλακα. 1/10 θα με κόψεις. Anyway, άποψη μου είναι αυτή. Ίσως και να μην είμαι τόσο καλός στα ποδοσφαιράκια ή να μην έχω ασχοληθεί πολύ ώστε να βρω πώς μπορείς να κόψεις ένα παίκτη ή μία προωθημένη πάσα...

  • Enwsitis21
  • Prosopika epeza edw kai xronia Pro alla epexa to fifa 13 to demo kai pro 13 demo kai omologo exo mperdeuti poio einai exomiotis kai poio arcade.

   Emena prosopika to fifa mou fanike oti einai to arcade kai to pro o exomiotis.
   Kai exigo proti fora epeza fifa meta apo deka xronia sentra kai goal. Den leo mou arese arketa to fifa kai mou fanike oti einai kai poio xekourasto na pezis fifa anti gia pro.
   Auto pou me kerdise perissotero sto fifa itan oti itan poio realistki i kontra metaxi dio pexton en antithesi me to pro pou ginete to idio pragma kathe fora.

   Tha ithela kapoion pou epexe kai ta 2 oso poio antikeimenika ginete na mou pei tin apoyi gia poio apo ta 2 na dialexo.

   //Min mou apantisete me apantisis tou tipou mono pro re i fifa re

  • TzimakosGR
  • Αν θες βάθος και ρεαλισμό στο gameplay , μεγάλη ποικιλία σε Online και Offline modes και μεγάλη ποικιλία σε πρωταθλήματα , ομάδες και παίκτες τότε πας για το FIFA.
   Αν θες μία πιο arcade πλευρά του ποδοσφαίρου , με πολύ μικρότερη ποικιλία σε πρωταθλήματα , ομάδες , παίκτες και modes πας για Pro.
   Βέβαια αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν θ'αργήσει να εμφανιστεί κάποιος που θα διαφωνεί απολύτως μαζί μου xD

  • hide
  • Διαφωνω στο κομματι που λες για λιγες βελτιωσεις στο φετινο φιφα 13.Εχω την εντυπωση οτι ειναι οι μεγαλυτερες που εχω δει στην σειρα,κρινοντας απο το ντεμο.

   Το pes απο την αλλη οντως τα 2 τελευταια χρονια ειναι καλο.

  • NikeAddida
  • Εγω επαιζα πανατα και τα δυο ομως το 2004 με κερδισε το Pro το οποιο επαιζα μεχρι το 2008 οπου αποφασισα να γυρισω παλι πισω στο FIFA οι διαφορες ηταν τεραστιες δε μπορουσα ουτε σουτ η πασα να κανω και επρεπε να τα μαθω ολα απο την αρχη διοτι το FIFA ειναι πολυπλοκο κατι που δε το κανει και καλυτερο οπως πολυ υποστηριζουν.
   Τα PRO 2009-10-12 ηταν χαλια το 2011 ξεχωριζε τα FIFA 2008-2009(και τα προηγουμενα 3) ηταν χαλια αλλα τα τελευται ηταν καλυτερα. ΟΠοτε φετος θα γινει μεγαλη μαχη.

  • Giounis
  • Vlepo kapia sholia ke arhizo ke kourazome.TzimakosGR pragmatika thola na mou pis enan kalo logo gia to pro pragmatika?Eisai poli kourastikos me to na krinis ena katapliktiko pehnidi san to pro an den sou aresi pexe FIFA ke ase tous alous na pezoun pro eleos diladi?opos eipai ke o filos parapano oti {Emena prosopika to fifa mou fanike oti einai to arcade kai to pro o exomiotis}ke pisteuo pos ehi dikeo toulahiston gia to simerino pro etsi.Tora gia tin piilia protathlimaton ehis apolito dikeo opos panta to fifa ehi pola protathlimata ke kalitera modes pragmati ala auto den to kani kalitero distihos to fifa.
   Vasika sto pro pezete tromeri mpala ke ajizi pisteuo kapios na to agorasi.

   Ta vasika pou den ehi to fifa ta ehi to pro proton kaliteres fatses sta prosopa ton pehton deuteron i perisoteri pehtes ehoun dikestous kinisis triton pezete tromeri pmala an ehis ke ligo fantasia tetarton kanis katapliktikes pases ke sentres ke lompes pou to fifa distihos den ehi tetarton i amines einai katapliktikes.
   Den eimai apolitos alla realistis ke vlepo ti ajizi ke ti ohi

  • Giounis
  • Vasika auti pou trelenode gia tis polisis ton pehnidion na jeroun pos to pro stin europi pai poli kalitera tou fifa.Genika pantos to fifa kani perisoteres polis stis ales ipirous ala na poume tin alithia pia ipiros asholite perisotero me tin mpala i europi.Ara kataligoume pos auti pou pernoun to FIFA den asholounte ke poli me to podosfero pisteuo i toulahiston i perisoteri.

  • Chased
  • Ασχολήθηκα και με τα δύο demos στο PS3...Το FIFA για εμένα, είναι πολύ καλύτερο, αλλά συγκεκριμένα φέτος, είναι και τα δύο ένας κουβάς σκ@@@! Κανένα δεν αξίζει αυτήν την χρονιά!

  • Alucard
  • Φίλε hide, στο FIFA απλώς έχουν βελτιωθεί τα χαρακτηριστικά που εισήχθησαν πέρυσι, δεν έχει προστεθεί κάτι καινούριο πέρα από passive βελτιώσεις, μιλώντας για το gameplay πάντα. Ίσως και να μη χρειαζόταν βέβαια... Αντιθέτως, σε επίπεδο modes έχει εμπλουτιστεί πάρα πολύ.

   Φίλε Τζιμάκο, καταρχήν σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν και τα post σου είναι εξαιρετικά καλογραμμένα, διακρίνω μία αισθητή -και σεβαστή φυσικά- προτίμηση προς το FIFA. Στο πρώτο θέμα που θέτεις είναι απλά θέμα διατύπωσης. Οι βελτιώσεις είναι όντως ελάχιστες και αμελητέες, αλλά υπάρχουν. Τα αντικείμενα μπορεί να δείχνουν άχρηστα εκ πρώτης όψεως, όμως είναι ένας ακόμη RPG μηχανισμός, που προσθέτει ένα πολύ μικρό έστω επιπλέον layer στο mode. Από εκεί και πέρα σίγουρα χρειάζεται έναν εκσυγχρονισμο, τον οποίο λογικά θα δούμε του χρόνου.

   Σε ό,τι αφορά την άμυνα, αν σκοπός σου είναι κάθε φορά να κόψεις τον αντίπαλο είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά που λες. Χρειάζεται υπομονή και έλεγχος του χώρου, όπως και στο FIFA. Αν αντιμετωπίζεις Cristiano Ronaldo με κόκκινο βελάκι δεν θα μπορέσεις όντως να τον πιάσεις αν πετύχει η προωθημένη, οπότε θα πρέπει να δώσεις βάθος στην άμυνά σου και να τραβήξεις τους παίκτες σου προς τα πίσω, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα με τέτοιους παίκτες. Αυτό που λες για τις ράγες ισχύει, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Super Cancel . Αν πεις "δεν θα έπρεπε να είμαι αναγκασμένο να χρησιμοποιώ Super Cancel" θα έχει δίκιο, αλλά υπάρχει και σου επιτρέπει έστω με αυτόν τον τρόπο να ελέγξεις πιο ελεύθερα τον αμυντικό σου. Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερα, υπήρχαν όντως κάποιες περιπτώσεις που οι αμυντικοί δεν λειτουργούσαν καλά, αλλά ήταν λιγότερες από άλλες χρονιές.

   Σχετικά με την AI, τα συχνά offside οφείλονται στις περισσότερες κινήσεις των παικτών προς το τέρμα και στην default ρύθμιση για counter-attack. Λίγο tweaking στο σύστημα και καλύτερος συγχρονισμός τα μειώνει σε πιο αποδεκτά επίπεδα. Με τη γενική διαπίστωσή σου ότι υπάρχουν χαώδεις διαφορές στην AI υπέρ του FIFA διαφωνώ. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές τον τελευταίο καιρό, ενώ ειδικά η τεχνητή νοημοσύνη της CPU του FIFA παραμένει χειρότερη.

   Ενωσίτης21, το FIFA σου φάνηκε πιο ξεκούραστο γιατί είναι πιο ομαλό σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη. Το ποιο θα προτιμήσεις από τα δύο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στον τομέα των modes η σειρά της EA προηγείται, όπως και στον τομέα του online από κάθε άποψη. Τώρα σε ό,τι αφορά το gameplay, διατηρεί κι εκεί ένα μικρό προβάδισμα, αλλά αρκετά μικρό ώστε να είναι πλέον θέμα γούστου. Την Δευτέρα, αν όλα πάνε καλά, θα ανέβει και το review του FIFA, οπότε ελπίζω να σε κατατοπίσω περισσότερο.

   Chased… lol :D

  • TzimakosGR
  • @Giounis
   Φίλε μου δεν έχεις το δικαίωμα να μου πεις για το πως κρίνω ένα παιχνίδι. Αν είδες εγώ έβαλα 8 στο Pro , που επίσης ξεκαθάρισα πως είναι δική μου άποψη. Όλα αυτά που λες περί καταπληκτικού παιχνιδιού , που έχει το αλάνθαστο και το τέλειο σε όλα όπως ο Πάπας δεν ισχύουν. Το να κρίνεις ένα παιχνίδι λόγω συναισθημάτων δεν είναι και το πιο σωστό. Το Pro είναι πίσω ότι και να πω και εγώ ότι να πεις και εσύ και κάτι τελευταίο .... http://www.enternity.gr/Article/PES-2013:-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-Naoya-Hatsumi/11635.html

   Το καλύτερο παράδειγμα. Το παραδέχονται και μόνοι τους!!!!!! Αλλά όχι ξέχασα... Ποιοι είμαστε εμείς οι άσχετοι που θα κρίνουμε ένα προϊόν που απαιτεί τα 60 μου ευρώ. Μήπως εσύ μιλάς επειδή παίζεις πειρατικά ( εκ του ασφαλούς) ?
   Το Online φέτος πάλι κολλάει, δεν ξέρω μπορεί να είναι λόγο αρχής , βάση όμως των προηγούμενων χρόνων νομίζω πως πάλι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν. Επίσης θέλω να μου αποδείξεις , έστω ένα άρθρο , που αποδεικνύει αυτά που λες ότι το Pro πουλάει περισσότερο στην Ευρώπη. Έχεις έστω ένα αποδεικτικό στοιχείο ? Γιατί αυτά τα έχεις βγάλει πάλι από το μυαλό σου. 15+ εκατομμύρια copies το FIFA 12 , 2 εκατομμύρια copies το PES 12. Επίσης αν σκεφτούμε πως το Pro πουλάει μαζικά μόνο σε 4 χώρες του κόσμου ( Ελλάδα , Ιταλία , Βραζιλία , Ιαπωνία ) δεν θέλει και πολύ για να βγάλεις συμπέρασμα. Ούτε αυτά σου κάνουν ? Πήγαινε στο Metacritic , που εκεί θα καταλάβεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ τις διαφορές.

   Υ.Γ. Κουραστικός δεν είμαι εγώ, κουραστικός είσαι εσύ που μας έχεις βγάλει τα μάτια με τα Greeklish..........

  • Alucard
  • Ας μην χαλάσουμε τη συζήτηση παιδιά, ωραία ξεκινήσαμε ;)

  • Giounis
  • Pragmatika file pisteuo pos eho tin kritiki ikanotita na katalavo pios einai poromenos ke piosohi auto pou vlepo apo sena einai pos eisai parapoli poromenos ke oti prolaves ke epejes 5 sezon min trelathoume tora.tora gia tis polis otan iha pai stin stougardi pou zi o jadelfos mou mou ipe ke mou edije pos shedon oli stin germania pezoun pro ke asmin ehi to germaniko protathlima.To thema einai pos eisai apolitos ke kolimenos se ena pehnidi pou distihos den se afini na pejis pala me fantasia ke tehni giati oso ke na mou les pos ehi perisoteres omades ke perisoteres polisis den mou lei tipota?Tora gia to to pro file authentiko agora apo to {Amazon} episis edo stin elada ke stin ispania epis i perisoteri pezoun pro ke to jero giati spoudaza dio hronia alla oli ke ego tote to eiha spasmeno giati eitan poli akrivo.Thelo na sou dijo pio pehnidi einai pragmatika kalitero sta prosopa ton pehton :http://www.youtube.com/watch?v=wq-_WNZCGM8&feature=related

   Tora gia ta Greeklish an den mporis na ta diavasis ke se kourazoun min pmenis ston kopo na mou grajis


   ipomoni ke tha doume poso kalo einai to FIFA sou ke tha krinoume analogos?

  • TzimakosGR
  • @Alucard

   Φίλε Νίκο για άλλη μια φορά μπράβο για το review σου. Παρόλο που διαφωνώ σε κάποια σημεία όπως σου εξήγησα σε προηγούμενο μου ποστ, δεν μπορώ να μην σε συγχαρώ για ένα πολύ καλογραμμένο Review, που είναι πολύ κατατοπιστικό. Όσον αφορά την προτίμηση προς το FIFA , το να το αρνηθώ θα ήταν ανούσιο. Δεν είμαι από τους "τυφλούς" που βλέπουν πως υπάρχει πρόβλημα αλλά λένε πως είναι το τέλειο προϊόν. Το FIFA δεν είναι τέλειο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά τα επίπεδα ρεαλισμού είναι απίστευτα υψηλά, σε όλους τους τομείς. Pro έπαιζα φανατικά από το iss 1 μέχρι και το Pro 6. Στην ουσία μεγάλωσα με αυτό το ποδοσφαιράκι. Δεν χωράνε όμως συναισθηματισμοί στην τσέπη μας, ειδικά στις μέρες που ζούμε. Αυτό που πρέπει ο καθένας μας να κοιτάει είναι κατά πόσο ένα παιχνίδι μπορεί να "ξεχρεώσει" τα λεφτά που ξοδέψαμε για την διασκέδαση μας. Όταν έχεις 2 προϊόντα διασκέδασης θα κοιτάξεις να κάνεις την καλύτερη επιλογή , την πιο "πλούσια" απ'όλες τις απόψεις. Γι' εμένα το FIFA είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο , και θέλει να σπαταλήσει πολλές ώρες στην μαγεία της στρογγυλής θεάς. Απίστευτη ποικιλία στα πάντα από ομάδες μέχρι και Modes. Από την άλλη το Pro υστερεί σε πολλά πράγματα ( Δυστυχώς για εμένα) , μακάρι του χρόνου εκεί στην KONAMI να αποφασίσουν να επιστρέψουν τον βασιλιά στον θρόνο του. ;)

   Να ευχηθώ καλή διασκέδαση στους φίλους της σειράς, ελπίζοντας πως κάποια μέρα το ελληνικό gaming κοινό ( όσο και αν είναι αυτό) να είναι πιο ανοιχτόμυαλο και να μην είναι κολλημένο σε στερεότυπα " Pro και ξερό ψωμί " , " Call of Duty και ξερό ψωμί" κτλπ. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που είναι άξια προσοχής και επιβράβευσης.

  • Alucard
  • Giounis υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα που μπορείς να γράψεις για το φετινό Pro, οπότε θα σε παρακαλέσω να μην το γυρίσουμε σε προσωπική αντιπαράθεση.

  • Giounis
  • File to fifa signomi pou sto leo einai gia tous argostrofous.Me olon ton sevasmo ala einai einai i alithia mehri na vgalis epithesi kanis ena misaoro to pehnidi mpori na liji me tria sout olo ke olo.Gia mena distihos pou sto leo jero tha se stenahoriso ala to pro einai pio diaskedastiko ke sto telos sou meni mia apolausi ke thes na pejis kialo

  • Giounis
  • Ehis dikio Alucard{Niko} alla kapii anthropi einai poromeni ke vgazoun oli tin ekthratous sto pro diladi ti na po gia mena auto einai aparadekto.K e pali signomi Niko aggija ta oria tis ejathliosis na asholoume me ta sholia poromenon

  • Alucard
  • Δε με λένε Νίκο :D

   Επίσης Giounis δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί. Κι εγώ διαφωνώ με τον Tzimako όπως είδες σε κάποια πράγματα, αλλά μπορείς να απαντήσεις συγκεκριμένα σε αυτά που είπε για να γίνει κουβέντα.

  • TzimakosGR
  • @Giounis

   Εγώ δεν ήθελα να χαλάσω το κλίμα και να την πω σε κανέναν, αλλά το να βγάζει κάποιος πράγματα από το μυαλό του και να μου λέει διάφορα του στυλ κουραστικός δεν το δέχομαι. Σ'αρέσει το Pro ? Δικαίωμα σου. Αλλά δεν μπορεί το Metacritic να είναι και αυτό κολλημένο με το FIFA και να αδικεί το Pro. Όσον αφορά το ML σου είπα ότι το έχω από το Σάββατο και μέχρι και σήμερα αυτό παίζω.... Δεν έχω πρόβλημα να στο αποδείξω κιόλας. Μία φωτογραφία είναι , 5 λεπτά υπόθεση. Όσον αφορά αυτά που λες περί τέχνης και φαντασίας.... Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το FIFA... πραγματικά καθόλου όμως. Δηλαδή το ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της KONAMI παραδέχτηκαν την ανωτερότητα του FIFA και την έλλειψη ταυτότητας του Pro, που φαίνεται ότι τα τελευταία 2 χρόνια βρήκε τα πατήματα του , δεν σου κάνει ? Σου μιλάω με επιχειρήματα και όχι αερολογίες. Θα σε παρακαλούσα όταν θες να μου απαντήσεις σε κάτι και να αμφισβητήσεις τα λεγόμενα μου, να μου απαντάς με επιχειρήματα γιατί αλλιώς σπαταλάμε τον χρόνο μας σε μία κουβέντα χωρίς νόημα.

   Metacritic Pro:
   http://www.metacritic.com/game/xbox-360/pro-evolution-soccer-2013/critic-reviews

   Metacritic FIFA:
   http://www.metacritic.com/game/xbox-360/fifa-soccer-13/critic-reviews

  • Giounis
  • Ehis apolito dikeo alla kapia atoma einai apoliti re gamoto ke den dehonte tipota.telos panton Alucard sihoreseme gia to niko poli kalo Review

  • Chased
  • Καλά Giounis, είσαι από άλλον πλανήτη φίλε! Κατ' αρχήν σταμάτα να λες τους άλλους κολλημένους! Όχι γιατί δεν είναι, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω! Μετά την επίθεση σε εμένα, πέρασες στον Tzimakos...Κάτι λέει αυτό! Και ναι, δεν έχει ασχοληθεί me FIFA καθόλου...Φαίνεται! Αλλιώς δεν θα τα έλεγες αυτά που λες! Και μόνο για τις ντρίμπλες και τα animations και τις τακτικές, το FIFA είναι καλύτερο! Μπορείς να δεις απίστευτη δεξιοτεχνία μέσα στο FIFA, όσο και να σου φαίνεται παράξενο! Τώρα για τα σουτ στον αγώνα, μάλλον απλά δεν μπορείς να σταυρώσεις μπάλα στο παιχνίδι, γι' αυτό το λες! Για εμένα και τα δύο παιχνίδια, φέτος είναι μάπα, αλλά μη μου βγάζεις τους άλλους κολλημένους να πούμε που μόλις κάποιος πει κάτι για το PES, χιμάς πάνω του να τον φας και τον λες και αργόστροφο! Έλεος δηλαδή, το έχεις παρακάνει1

  • Chased
  • Όσο για εσένα Τζιμάκο, το metacritic δεν λέει απολύτως τίποτα! Ή μάλλον σχεδόν τίποτα! Κάθε βαθμολογία είναι από έναν άνθρωπο και όπως και εδώ έχουμε γκρινιάξει αρκετές φορές για βαθμολογίες, έτσι και στο εξωτερικό. Ουσιαστικά, είναι 50 άνθρωποι που κινούν όλη τη βιομηχανία μέσω του metacritic. Μην το φέρνεις και πολύ σαν επιχείρημα!

   Εδώ, παιχνίδια διαμάντια, όπως το ANIMA: Ark of Sinners του WiiWare, κάθονται στο 30+ με δικαιολογία ότι είναι πολύ δύσκολα και ότι υπάρχουν μερικά μικρά προβληματάκια στα άλματα...Και άλλα παιχνίδια, σχετικά καλά, όπως το ΑΜΥ, θάβονται κάτω από απέραντο μίσος γιατί κάποιοι γελοίοι reviewers πίστευαν πως το παιχνίδι είναι ή ακόμα και θα έπρεπε να είναι survival horror επειδή έτσι τους έσκαγε και βαθμολόγησαν το παιχνίδι κατά αυτόν τον τρόπο, αγνοώντας ότι είναι απλά ένα puzzle game με ΦΟΝΤΟ το horror και λίγη δράση, κάτι το οποίο κάνει καλά...

   Άσε σου λέω, οι βαθμολογίες και το metacritic είναι διαολισμένη ιστορία!

  • Alucard
  • Το πρόβλημα με το Metacritic είναι ότι, λόγω της φύσης του είδους, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποκτήσεις πλήρη εικόνα για ένα ποδοσφαιράκι από playtesting μιας και δύο εβδομάδων, γιατί πάντα προκύπτουν στην πορεία διάφορα θεματάκια που δεν μπορούν να παρατηρηθούν εξαρχής. Αυτό που μπορεί να κριθεί και προσπάθησα κι εγώ να αποδώσω, είναι η συνολική αίσθηση κάθε σχετικού τίτλου και αυτά που προσφέρει σε επίπεδο modes.

  • lust
  • @Giounis
   "Vasika auti pou trelenode gia tis polisis ton pehnidion na jeroun pos to pro stin europi pai poli kalitera tou fifa"
   http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=fifa+12 vs http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=pro+evolution+soccer+2012

   Ετσι ακριβως που τα λες ειναι μονο 6.41 εκκατομυρια η διαφορα....υπερ του φιφα ομως...οποτε ποιος ασχολειται με το ποδοσφαιρο?

   Το προ ειναι ενα easymode game για χαβαλε και το φετινο ειναι μια χαρα καλυτερο απο το 2010 που ειχα αγορασει το φιφα ειναι πολυ πιο δυσκολο για αυτο ειναι και ο απολυτος εξομοιωτης ποδοσφαιρου και φυσικα καλυτερο παιχνιδι

   Ακομα ο ιδιος ο hatsumi "παραδέχτηκε πως η EA Sports είχε προετοιμάσει καλύτερα τη σειρά της για την τωρινή γενιά"

   Φυσικα το προ εχει καλυτερα γραφικα απο το φιφα ε δεν γινετε να τα εχουμε ολα τι να κανουμε... προσωπικα θα ανταλαζα χιλιες φορες τα γραφικα για καλυτερο gameplay.

   Τωρα για την αμυνα αν θεωρειται καταπληκτικο το οτι εχεις 2 κουμπια πατημενα ολη την ωρα και μηδαμινη προσπαθεια να κοψεις τον αντιπαλο ενω στο φιφα εχεις το l2 η το Χ και για να παρεις τη μπαλα θελει σχεδον τελειο timing αν αυτο δεν ειναι πιο ρεαλιστικο απο το παταω 2 κουμπια και οτι κατσει τι να πω....

   Τωρα το τι παιχνιδι παιζει ο καθενας ειναι δικο του θεμα και καλα κανει αλλα οχι και να αλαζουμε τα δεδομενα χωρις επιχειρηματα...

   Οσο για το ποσο αναβαθμιστικαν τα 2 παιχνιδια οταν το φιφα κανει 12μ πωλησεις σημαινει οτι κατι εκανε καλα οποτε γιατι να κανει μεγαλες αλλαγες ? Απο την αλλη το προ 12 ισως και το χειροτερο της σειρας οπως ειναι λογικο ειχε περισσοτερο περιθωριο για βελτιωση....τωρα αν το προ 14 φερει τα πανω κατω του χρονου και το φιφα μεινει στα ιδια σιγα μη παρω το φιφα οπως φανταζομαι και οι περισσοτεροι.Αντε και καλη μας "ποδοσφαιρκη χρονια"

  • Sephiroth
  • Παιδιά, το έχω αναφέρει κι εγώ στο παρελθόν, το Metacritic είναι απλά ένα εργαλείο, δεν μπορούνε να το παίρνουμε ως κανόνα. Ειδικά όταν έχουν σκάσει κατά καιρούς τόσα "μυστήρια" θέματα με βαλτούς και τέτοια. Εγώ προσωπικά, τσεκάρω από το Metacritic το index, βλέπω τα reviews ανά site και εντοπίζω απλά αυτά που πιστεύω ότι γράφουν σωστά το κείμενο. Δεν μπορώ να υπολογίσω ένα 90% ενός τίτλου, όταν έχει βαθμολογήσει κάθε fanboyστικο site που έχουν συμπεριλάβει μέσα (του στιλ NintendoGamer για Ninty games, XboxFans για MS games κτλ).

   Όσον αφορά στα δύο παιχνίδια, η άποψή μου είναι πως η ΕΑ πλέον έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα εξομοίωσης που σιγά σιγά κινδυνεύει να χάσει το fun factor. Δηλαδή, θα το πω απλά, αν έρθει ένας φίλος σπίτι και έχουμε 10 λεπτά, πιο εύκολα θα βάλουμε πλέον PES, παρά FIFA

  • ner0
  • Φέτος πραγματικά δεν ξέρω ποιο να προτιμήσω...Και καλό είναι αυτό, δείχνει ότι ο ανταγωνισμός την έκανε πάλι τη βρωμοδουλειά του.
   Mind the gap.

  • hide
  • Alucard πως δεν εχει προστεθει τιποτα στο fifa?
   Το first touch για πρωτη φορα απο το 2008,ειναι απο τις σημαντικοτερες προσθηκες στην σειρα.Για μενα η σημαντικοτερη μεχρι σημερα.

   Το Attacking Intelligence βελτιωνει κατα πολυ το ΑΙ.

   Αλλαξε εντελως ο φωτισμος στα παιχνιδια που γινονται την ημερα.

   Πολλα καινουρια animations και καινουριο συστημα στις τριπλες.

   Απο το 11 στο 12 ειδαμε σαφως λιγοτερες και ημιτελεις αλλαγες.

  • Alucard
  • Από το 11 στο 12 είδαμε Tactical Defending και Impact Engine, δύο επαναστατικές προσθήκες. Από το 12 στο 13 βλέπουμε αυτά που λες, τα οποία είναι βελτιώσεις υπαρχόντων μηχανισμών και όχι προσθήκες. Δεν το λέω για κακό απαραίτητα, το παιχνίδι είναι πλήρες, δεν χρειάζεται να εισάγονται νέοι μηχανισμοί χωρίς λόγο.

  • SilveRLorD
  • Καταπληκτικο review! Once again.
   Οσον αφορα για την εξελιξη του τιτλου σιγουρα εχει περιθωρια αρκετα, αλλα μενω στην τελευταια φραση... υπαρχει η αισθηση οτι θα το κρατησω μεσα στην κονσολα πολυ περισσοτερο απο το προηγουμενο. Αυτο σημαινει ενα μονο πραγμα... Ολες οι ατακες που εχουν ειπωθει στις καλες εποχες και σιγουρα καποιες καινουργιες, θα μας κανουν να γελασουμε και να "φορτωσουμε" λιγο....

  • Enwsitis21
  • Φίλε Alucard περιμένω να γράψεις και για το Φιφα από Δευτέρα να βοηθήσεις ακόμη περισσότερο.

   Πάντως εγώ μπερδεύτηκα για τον εξής λόγο, ότι ενώ έμεινα με ανοικτό το στόμα με το PRO 2013 (παίζω προ από πάντα) ενώ έπαιξα το Φιφα(τελευταίο Φιφα που έλιωσα ήταν το 2002) μου άρεσε και αυτό εξ ου και το μπέρδεμα.. Προσωπικά για έμενα το ποδοσφαιρική θέλω να το βάλω στην κονσόλα και να κοντράρω με κάποιο φίλο.
   Ξέρω ότι το Φιφα έχει τα πάντα από πρωταθλήματα αλλά δεν με νοιάζει και τόσο(το πολύ να παίξω κανένα CL υπάρχει το FM για τέτοια).
   Δεν έχω ιδέα τι λέει το online του Φιφα, για να είμαι δικαίως με του PRO δεν είμαι εντελώς ευχαριστημένος.

  • hide
  • Alucard διαφωνω.Η impact engine θα μπορουσε να παρει τον τιτλο'' σημαντικη προσθηκη'' για το 12 μονο στα χαρτια ,γιατι στην ουσια ειχε σημαντικα προβληματα.
   Μονο για το tactical defending θα συμφωνησω,αλλα το first touch ειναι πολυ σημαντικοτερη προσθηκη απο ολα αυτα.

   Το 12 πειραματιστηκε με καποια καινουρια πραγματα(πχ precision dribbling, αμυνα κ.α),αλλα το 13 προσθεσε αλλα τοσα που λειτουργουν πολυ πολυ καλυτερα απο τις τοτε νεες προσθηκες του 12,αλλα και εδωσε νοημα και στις σημαντικες στα χαρτια προσθηκες του 12(καθως ηταν τραγικες σε υλοποιηση).

  • Alucard
  • Hide μπερδεύεις τις προσθήκες με τις βελτιώσεις. Το ότι δεν ήταν σωστά υλοποιημένα κάποια πράγματα δεν τα καθιστά κάτι διαφορετικό από προσθήκες. Το 13 περιλαμβάνει βελτιώσεις, αυτό δεν το καθιστά λιγότερο σημαντικό ή χειρότερο όμως.

  • ASIMODRAKOS
  • επαιξσα λιγο το pro και οπως και περυσι δε μου αρεσε...ειμαι απο αυτουσ που κανανε τριπλεσ και τωρα δε μπορω να παιξω...ποτε δε μπορεσα να παιξω φιφα και πραγματικα δε μπορω να καταλαβω πωσ παιζουν μερικοι.το περσυνο που ειχα νοιακιασει γιατι λεγανε ολοι οτι ειναι οραιο δε το αντεξα ουτε 2 αγωνεσ...φετος το προ δε μου αρεσε παλι.παλια καθομασταν με τα παιδια και παιζαμε τουρνουα και το ευχαριστιομασταν τωρα αστα να πανε...προτιμαω το προ γιατι το ξερω καλυτερα μαλλον και πιστευω φετος να ειναι οντωσ καλο...

  • hide
  • To first touch δεν ειναι βελτιωση αλλα προσθηκη.

   Το ιδιο μπορω να σου πω και εγω για την impact engine.Οτι ειναι βελτιωση των μονομαχιων.Αλλα δεν ειναι .Ηταν προσθηκη.

   Η διαφωνια μας ειναι στο οτι εγω βλεπω τις ιδιες σε αριθμο προσθηκες και στο 12 και στο 13,με την διαφορα οτι του 12 ηταν ή αχρηστες(precision drib.) ή κακες σε υλοποιηση(impact engine).
   Στο 13 η νεες προσθηκες ειναι σωστα υλοποιημενες,αλλα εχουν βελτιωθει και οι ημιτελης προσθηκες του 12.

   Το 12 για μενα ειναι το μοναδικο fifa που θα επρεπε να πεσει μιση με μια μοναδα απο τον μεσο ορο των προηγουμενων.Το 13 ειναι το μοναδικο απο τα fifa που εχει δικαιωμα να ανεβει μιση μοναδα απο τον μεσο ορο των προηγουμενων.

   Αλλα ενταξει ο καθενας εχει την αποψη του:D

  • silve
  • Μάλιστα. Ωραίο το review και αναλυτικότατο. Φαίνεται ότι το PES 13 φέτος έκανε αυτό το ένα βήμα μπροστά που περιμέναμε τόσα χρόνια τώρα. Πάντως πιστεύω πως το FIFA 13 είναι σαφώς καλύτερο από το νέο pro με μικρή διαφορά. Αυτό που κάνει το FIFA "ανώτερο" πιστεύω είναι το gameplay και το online κομμάτι του τίτλου!

  • alex4444
  • εγω περυσι ελιωσα το φιφα 12 αλλα κυριως στα φιλικα και διπλα με φιλους. Tο επιπεδο εθισμου master league δεν υπαρχει πουθενα οσα mode και να χει. Eπισης θεωρω πολυ καλυτερο edit προσωπων του pro. Και τι κακο ειναι αυτο με τον παικτη που δημιουργεις στο φιφα και αποθηκευεται κανονικα στην ομαδα και πεταγεται παντου μετα!

   Περα απο αυτα το gameplay του φιφα απο ολες τις αποψεις, tactcal defence, τροπο αναπτυξης, impact engine κλπ ειναι απιστευτο κι ασγκριτο με οτι εχω παιξει ως τωρα. Δυστυχως τα modes του δε μου επετρεψαν να εθιστω οσο το αξιζε και με ονλαιν δεν ασχολουμαι.

   Φετος αναμενω το φιφα 13. Στο προ θα ξαναδωσω ευκαιρια μονο οταν καποια κυκλοφορια του προκαλεσει μεγαλη αισθηση. Oπως εκανα και με το φιφα που απο 2003-2010 δε το αγγιξα. Και οι πωλησεις στην ευρωπη(ειδικα αγγλια) λενε παντα την αληθεια στα ποδοσφαιρακια.

  • Alucard
  • Hide, αναφέρεις πιο πριν στη λίστα με τις προθήκες την αλλαγή του φωτισμού στα παιχνίδια που γίνονται μέρα, άρα χρησιμοποιείς τη λογική ότι και οι βελτιώσεις είναι προσθήκες, που δεν είναι άκυρη, απλά διαφέρει με αυτό που θέλω να πω. Σαν προσθήκη εννοώ κάτι που πριν δεν μπορούσε να γίνει σε επίπεδο gameplay. Το tactical defending, δεν μπορούσε να γίνει. Οι μονομαχίες κερδίζονταν με βάση μόνο τα στατιστικά και όχι την τοποθέτηση του παίκτη. Στο Pro, πέρυσι δεν μπορούσες να σηκώσεις τη μπάλα με το R3 και δε μπορούσες να κάνεις manual σουτ. Σε ό,τι αφορά το first touch, ούτε στο 12 η μπάλα κολλούσε στα πόδια του παίκτη μετά από κάποια μπαλιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απλά τώρα παίζουν ρόλο πολύ περισσότεροι παράγοντες σε ό,τι αφορά τον αρχικό της έλεγχο. Δεν το λέω αυτό για να το μειώσω σαν χαρακτηριστικό, αντιθέτως, καθιστά το gameplay πιο οργανικό και βελτιώνει το παιχνίδι σε πολύ μεγάλο βαθμό, όμως δεν είναι προσθήκη.

   Έχουμε εστιάσει όμως περισσότερο στις λέξεις και στον φιλοσοφικό διαχωρισμό προσθήκης και βελτίωσης, ενώ ουσιαστικά συμφωνούμε στην ουσία: ότι το νέο FIFA είναι εκπληκτικό. Απλά θεωρώ, όπως πάρα πολλοί άλλοι, ότι είναι λιγότερο "πιο εκπληκτικό" από το αντίστοιχο Pro σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

  • hide
  • Oχι τα καλυτερα γραφικα δεν ειναι προσθηκη σε καμια περιπτωση(λαθος μου το εβαλα μαζι με τα αλλα,αλλα δεν το πιστευα ουτε το πιστευω οτι ειναι).

   Το tactical defending ειναι.

   Oυσιαστικα διαφωνουμε μονο στο αν το first touch ειναι το ιδιο προσθηκη με το tactical defending.
   Για μενα ειναι και δεν ξερω γιατι διαφωνεις.
   Στο fifa 12 η μπαλα κολλαγε στα ποδια των παιχτων το ιδιο και αν διαβασεις ξενα/ελληνικα forums θα διαπιστωσεις οτι το περιμενουν απο το 2008,γιατι ηταν ενα απο τα σημαντικα μειονεκτηματα των fifa μεχρι σημερα..

   Στο τελευταιο συμφωνω,περισσοτερο γιατι ειχε και εχει μεγαλυτερα περιθωρια βελτιωσεις το pes.

  • Giounis
  • Pisteu pos spania vlepis tosa pola sholia mazemena gia ena pehnidi.Genika epese megali kontra metaji tou Pes ke tou Fifa.Ego ena pragma eho na po kali diaskedasi se olous oti ke podosferaki na agorasoun, simasia ehi i diaskedasi.

  • nikpen97
  • Παιδιά ηρεμία.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαφωνείτε με το αν το PES είναι καλύτερο ή το FIFA είναι καλύτερο.Η απάντηση σε όλο αυτό είναι οτι το FIFA τα τελευταία 5 χρόνια,ξεπερνάει το pro σε όλους τους τομείς (εκτός απο τα πρόσωπα των παιχτώ τα οποία είναι καλύτερα στο FIFA απο πέρυσι.).Φέτος οι αλλαγές στο gameplay του FIFA είναι πάρα πολλές με την προσθήκη των ''tactical free kicks,first touch control,complete dribbling,player impact engine 2.0 και Attaccking AI''.Επίσης έχουν προστεθεί και πολλά modes όπως το MatchDay,τα Skill games και οι πολλές βελτιώσεις του career mode το οποίο ξεπερνάει κατα πολύ το football life του Pro Evolution Soccer.Το FIFA σου δίνει περισσότερο την εντύπωση ενός αληθινού αγώνα ποδοσφαίρου ενώ το PRO φαίνετε ξεκάθαρα οτι έιναι ένα παιχνίδι σε υπολογιστή ή σε κονσόλες.Και το τραγικό είναι οτι η βιομηχανία των games έχει βελτιωθεί δραστικά απο το 2011 και ύστερα και η KONAMI δεν κάνει καμία προσπάθεια στο να βελτιώσει το PES παρα μόνο προσθέτει διάφορες βελτιώσεις οι οποίες αν δεν ήξερα΄οτι υπήρχαν δεν θα είχα καταλάβει καν την διαφορά απο το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς.FIFA και πάλι FIFA!!!

  • gatzamis
  • Το περσινο Pro ηταν απλα τραγικο.Το μοναδικο Pro που το κλεισα την ωρα που επαιζα επειδη ηταν αθλιο,και παιζω απο το 1ο Pro αλλα και τα Iss Pro και το Iss World Cup 98.Το FIFA περσυ ηταν καλυτερο αλλα οχι τοσο καλο ωστε να το αγορασω,γι'αυτο δεν αφορασα ποδοσφαιρακι περσυ.Φετος το Pro μοιαζει καλυτερο,περιμενω να παιξω και το FIFA για να συγκρινω,αλλα απο τα Demo δεν με πειθει παλι καποιο φετος.Η μονη σιγουρη αγορα ειναι ειναι το NBA 2k13 φετος

  • beckettmix
  • γεια χαρα πηρα το παιχνιδι εχτες και ομολογω οτι οι διαφορες απο το 12 ειναι τεραστιες.
   μια απορια θελω να μου λυσετε αν γινεται.
   γνωριζετε αν θα βγει απο την konami το πακετο των παιχτων των ομαδων οπως ειναι τωρα?
   μεταγραφες τυπο a.song στην barcelona κλπ δεν υπαρχουν
   o affelay ειναι στην μπαρτσα ενω εχει παει στην σαλκε ο μιραλλας ειναι στον γαυρο κλπ..
   εχετε απαντηση?
   ευχαριστω προκαταβολικα

  • Raphael
  • Τραγικός ο σχολιασμός! Πρέπει να βάζεις mute για να μην σου σπάνε τα νεύρα! Σουτάρεις τη μπάλα έξω από το γήπεδο και ο Σωτηρακόπουλος λέει ότι ήταν πολύ καλό σουτ! ΕΛΕΟΣ! Βάλτε mute και το game είναι πιο καλό από το fifa κατά τη γνώμη μου....

  • gerobillbos
  • pragmatika kalo to pro fetos exei veltiwsei prara polla pragmata alla exei akoma arketa bhmata gia to teleio...paroti dwthhke emfash sto A.I. nomizw oti den egine kai pl k alh douleia

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity