Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού χαράσσει το μέλλον των esports στην Ελλάδα

*
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (ΕΟΗΑ), ο επίσημος θεσμικός φορέας του ηλεκτρονικού αθλητισμού στη χώρα, παρουσίασε το πρώτο της επίσημο βίντεο, αναδεικνύοντας το όραμα και την αποστολή της για την ανάδειξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη των esports. Ο Πρόεδρος της ΕΟΗΑ, κ. Ευάγγελος Καστανιάς, υπογράμμισε πως στόχος της Ομοσπονδίας είναι η οργάνωση επίσημων πρωταθλημάτων, η δημιουργία εθνικών ομάδων και η προστασία των αθλητών μέσα από ένα διαφανές και ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να γίνει πρωταγωνίστρια δύναμη στα esports διεθνώς», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ΕΟΗΑ, μέλος της Global Esports Federation, ενισχύει τη διεθνή παρουσία της με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports στο Λος Άντζελες (2026) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Esports στο Ριάντ (2027), υπό την αιγίδα της ΔΟΕ. Παράλληλα, προχωρά σε δράσεις που αφορούν πανελλήνια πρωταθλήματα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας. Ο Head of Operations, κ. Νίκος Κατσαρός, ανέδειξε τη σημασία ενός σύγχρονου πλαισίου που ενθαρρύνει την εξέλιξη των αθλητών και την ανάπτυξη της κοινότητας.



Η ΕΟΗΑ στο Φόρουμ ΑμεΑ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (ΕΟΗΑ) συμμετείχε στο Φόρουμ ΑμεΑ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπου ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος εγκαινίασε τον νέο χώρο προσβασιμότητας του Δήμου, στέλνοντας μήνυμα ισότητας και κοινωνικής ένταξης. Ομιλία του Προέδρου της ΕΟΗΑ, κ. Ευάγγελου Καστανιά: «Τα esports είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα άνδρες, γυναίκες και άτομα με αναπηρία, χωρίς καμία απόκλιση. Αποτελούν γέφυρα που ενώνει τις ικανότητες, τη συνεργασία και τη χαρά του ανταγωνισμού, χωρίς διακρίσεις. Ως Ομοσπονδία, στηρίζουμε ενεργά κάθε δράση που προάγει την προσβασιμότητα, τη συμμετοχή και τη συμπερίληψη. Ο ηλεκτρονικός αθλητισμός είναι ένα παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να εξισώνει τις ευκαιρίες και να δίνει φωνή σε όλους. Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός του μέλλοντος είναι ανοιχτός σε όλους.»

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στηρίζει τη συμμετοχή όλων στα esports» και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει νέο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ελληνικό, όπου θα μπορούν όλοι οι πολίτες – ανεξαρτήτως φυσικών περιορισμών – να αθλούνται και να συμμετέχουν σε ηλεκτρονικά αθλήματα. Η παρουσία της ΕΟΗΑ στο Φόρουμ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ισότιμη πρόσβαση, συμπερίληψη και ευκαιρίες για όλους, στο πλαίσιο της αποστολής της για έναν αθλητισμό χωρίς αποκλεισμούς.



Συμμετοχή της ΕΟΗΑ στη διεθνή δράση “Play for Zero Hunger”
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Global Esports Federation, συμμετέχει ενεργά στη διεθνή πρωτοβουλία “Play for Zero Hunger”, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας των esports για την καταπολέμηση της πείνας. Μέσα από αυτή τη δράση, η ΕΟΗΑ ενώνει τη φωνή της με εκατοντάδες οργανισμούς και αθλητές σε όλο τον κόσμο, προωθώντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και η τεχνολογία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό κοινωνικής αλλαγής. Μάθετε περισσότερα στο https://lnkd.in/gmJYnM-e.

Νέο firmware update για το PS5, τι αλλάζει στο σύστημα

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*