Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy S7 Edge Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Περίπου τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που η Samsung παρουσίασε στο κοινό τα δυο νέα Galaxy, τα S7 και S7 Edge. Οι συσκευές βρίσκονται στα καταστήματα σχεδόν δυο μήνες, με τον υπογράφων να έχει στα χέρια του ένα S7 Edge τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Ήρθε η ώρα να καταγράψουμε την εμπειρία χρήσης του τηλεφώνου. Μια εμπειρία που πραγματικά βρίσκεται πολύ μπροστά από οποιοδήποτε άλλο Android smartphone έχει περάσει από τα χέρια μας.



Το S7 Edge έρχεται σε μια τυπική συσκευασία η οποία περιέχει, πέρα από την ίδια τη συσκευή, τα ακουστικά, το απαραίτητο εργαλείο για το άνοιγμα της υποδοχής καρτών nano sim/micro SD και το φορτιστή. Η συσκευή υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση και η -πολύ μεγάλη είναι η αλήθεια- μπαταρία μπορεί να φτάσει στα 80-85% σε λιγότερο από 1 ώρα. Για να χρειαστεί κανείς να φορτίσει ξανά το τηλέφωνο, θα περάσει τουλάχιστον 1,5 μέρα και σε περιπτώσεις όχι έντονης χρήσης ακόμα και 2 μέρες. Μια χαρά τα έχει καταφέρει η εταιρεία στον τομέα αυτό, με τη συσκευή να υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, εφόσον κάποιος αποκτήσει το σχετικό φορτιστή.



Η ίδια η συσκευή είναι χάρμα οφθαλμών, ένα εξαιρετικό -και αδιάβροχο σε βάθος έως 1,5 μέτρο- κόσμημα που τραβάει τα βλέμματα και φωνάζει από μακριά ότι πρόκειται για premium συσκευή. Το Edge διαφοροποιείται από το απλό S7 στον τομέα της οθόνης, τόσο όσον αφορά στη σχεδίασή της, αφού οι δυο κάθετες πλευρές της είναι κυρτές, αγκαλιάζοντας τις μεταλλικές πλευρές, όσο και στο μέγεθος, αφού η διαγώνιος είναι 5,5’’. Κάτι τέτοιο πάντως δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό από το χρήστη, καθώς η Samsung έχει καταφέρει να διατηρήσει τις διαστάσεις της συσκευής εξαιρετικά μικρές. Ελάχιστα μεγαλύτερο από το iPhone 6S και πολύ μικρότερο από το iPhone 6S Plus, το S7 Edge κρατιέται πανεύκολα με το ένα χέρι και σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι. Σε σχέση με το S6 Edge Plus, το σημείο ένωσης της οθόνης με το μεταλλικό σώμα είναι σαφώς πιο εκλεπτυσμένο, καθώς τα άκρα έχουν λειανθεί περισσότερο με αποτέλεσμα από τη μια η συσκευή να μη «κόβει» την παλάμη και από την άλλη να μη γλιστράει πλέον όταν την κρατάμε. Με την οθόνη να «ξακρίζει» στις δυο πλαϊνές πλευρές, το S7 Edge έχει bezel μόνο στο πάνω και κάτω μέρος και αυτά να είναι τα ελάχιστα απαραίτητα για να χωρέσουν πλήκτρα, αισθητήρες, κάμερα και ηχείο. Κάτω από την οθόνη βρίσκουμε ένα φυσικό πλήκτρο που παίζει το ρόλο και του -ταχύτατου- αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και δυο ακομα capacitive για back και multitasking. Πατώντας γρήγορα δυο φορές το κεντρικό πλήκτρο ενεργοποιείται αστραπιαία η κάμερα, ενώ παρατεταμένο πάτημα του multitasking πλήκτρου μάς εμφανίζει την οθόνη επιλογής έως δυο εφαρμογών που μπορούν να τρέξουν ταυτόχρονα στην οθόνη. Πάντως δεν μπορούν να τρέξουν οποιεσδήποτε εφαρμογές παρά μόνο συγκεκριμένες.



Πάνω από την οθόνη βρίσκεται η μπροστινή κάμερα (με εξαιρετικές επιδόσεις), το ακουστικό και οι βασικοί αισθητήρες. Στο κάτω μέρος της συσκευής συναντάμε την έξοδο ακουστικών, τη micro USB 2.0 θύρα (δε χρησιμοποιήθηκε type C για λόγους συμβατότητας με το Gear VR) και το -δυστυχώς- μονοφωνικό ηχείο. Το power button βρίσκεται δεξιά σε καλό σημείο, ενώ αριστερά και λίγο ψηλότερα από όσο θα θέλαμε είναι το ζευγάρι πλήκτρων αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Στο πίσω μέρος υπάρχει η ανανεωμένη κεντρική κάμερα, η οποία πλέον εξέχει ελάχιστα από τη γυάλινη πλάτη, δίπλα ακριβώς από το led flash που βρίσκεται εκεί παρέα με το μετρητή παλμών. Η κεντρική κάμερα του S7 Edge, ίδια με αυτή του απλού S7 είναι ένα από τα δυνατά σημεία της συσκευής. Μπορεί να μην έχει τα πολλά Mpixel, όμως χρησιμοποιεί φωτεινό φακό F1,7 και ένα εξαιρετικά γρήγορο και ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης που λειτουργεί καλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υπάρχουν πάρα πολλά mode φωτογράφισης μεταξύ των οποίων το Pro, το οποίο προσφέρει χειροκίνητες ρυθμίσεις, το selective Focus, το Virtual Shot και η ανανεωμένη πανοραμική φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται και παράλληλη βιντεοσκόπηση. Προφανώς βρίσκουμε και χρωματικά φίλτρα/εφέ, ο αισθητήρας διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ενώ βιντεοσκόπηση γίνεται σε αναλύσεις έως 4K και με έως 120fps (στα 720p) για slow motion video. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι άκρως εντυπωσιακό, με καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες, καλές λήψεις χωρίς φλας ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό και σχεδόν πάντα άριστη εστίαση. Αν μη τι άλλο, η κάμερα είναι το δυνατό ατού του S7 Edge και μάλλον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι η καλύτερη ποιοτικά και ταχύτερη σε απόδοση κάμερα smartphone.



Η οθόνη του S7 Edge είναι το άλλο μεγάλο πλεονέκτημά του. Μεγάλη, φωτεινή, με ζωντανά χρώματα και κορυφαίο μαύρο (χάρη στη τεχνολογία Super AMOLED), λειτουργεί σε υπερυψηλή ανάλυση, χαρίζοντας στο χρήση κορυφαία απεικόνιση με υψηλή αναλυτικότητα. Οι κυρτές πλευρές μπορούν να αξιοποιηθούν από το χρήστη μέσω του ειδικού on screen Edge App που επιτρέπει στο χρήστη να διαλέξει εφαρμογές, επαφές, να διαβάσει επιτόπου ειδήσεις και να δει τον καιρό, απλά σέρνοντας το δάχτυλο στο σχετικό σημείο. Όπως και στα προηγούμενα Edge, έτσι και εδώ, ακόμα και όταν η οθόνη είναι σβηστή (αν και παραμένει ενεργό ένα μέρος της, το οποίο δείχνει ώρα, ημερομηνία μπαταρία και εικονίδια ειδοποιήσεων), σε μια από τις δυο Edge πλευρές εμφανίζονται ειδοποιήσεις (mail, μηνύματα, ειδήσεις). Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι παρεμβάσεις που έχει κάνει η Samsung στο -σαφώς ξαλαφρωμένο- TouchWiz που "τρέχει" πάνω από το Android 6. Ειδικά για τους gamers υπάρχει εξειδικευμένο software που κάνει τη ζωή τους ευκολότερη. Ο Game Launcher μαζεύει όλα τα εγκατεστημένα games σε ένα σημείο για εύκολη εκκίνησή τους, ενώ τα Game Tools επιτρέπουν μια σειρά από δυνατότητες, όπως απενεργοποιήση πλήκτρων και ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια του gaming ή τη δυνατότητα για gameplay recording σε συνδυασμό με ταυτόχρονη εγγραφή από τη μπροστινή κάμερα από το μικρόφωνο για δημιουργία ενός Let’s play video.



Όλα τα παραπάνω, αλλά και κάθε άλλη εφαρμογή, τρέχουν απίστευτα γρήγορα καθώς η Samsung έχει εφοδιάσει το S7 Edge με κορυφαία hardware. Στην Ελλάδα το smartphone έρχεται με ένα οκταπύρηνο SoC της ίδιας της εταιρείας, που συνοδεύεται από 4GB μνήμης, με τα 32GB αποθηκευτικού χώρου να κλίνονται επαρκή. Ο συνδυασμός SoC και μνήμης προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και άριστο multitasking καθώς όσες εφαρμογές και αν ανοίξουμε (και ανοίξαμε πολλές) δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό lag ή η παραμικρή καθυστέρηση. Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να περιμένει καθόλου, μπορεί να τραβάει φωτογραφίες και την επόμενη στιγμή να απαντάει σε μήνυμα, επιστρέφοντας μετά από λίγο στο αγαπημένο του παιχνίδι, χωρίς αναμονές. Και όλα αυτά με τη συσκευή να έχει μεγάλη αυτονομία, να μη ζεσταίνεται καθόλου και γενικά να λειτουργεί ανά πάσα στιγμή, απροβλημάτιστα.




Το S7 Edge είναι αναμφίβολα το καλύτερο τηλέφωνο της Samsung και μπορεί να χαρακτηριστεί και ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και ποιοτικά υλικά, εντυπωσιακή οθόνη, κάμερα που πετυχαίνει να διακριθεί, μεγάλη αυτονομία, εντυπωσιακές επιδόσεις και βέβαια… υψηλή τιμή. Μπορεί μεν τα χρήματα που ζητάει να είναι πολλά σαν απόλυτο ποσό, όμως συγκρινόμενη με τις αντίστοιχες τιμές άλλων flagship, μάλλον εδώ έχουμε την πλέον συμφέρουσα πρόταση. Πραγματικά, έχουμε εντυπωσιαστεί με το S7 Edge, ένα τηλέφωνο που έρχεται να βελτιώσει το περσινό S6 Edge μεν, μόνο που το κάνει με εξαιρετικό τρόπο. Well done Samsung!


 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

10

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία κατασκευή
  • Πολύ μεγάλη αυτονομία
  • Άριστη κάμερα
  • Ταχεία φόρτιση
  • Εντυπωσιακή οθόνη
  • Συμβατότητα με το Gear VR
  • Αναλογικά, μικρές διαστάσεις
  • Αδιάβροχο, ανθεκτικό στη σκόνη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μονοφωνικό ηχείο
  • Λίγο άβολα τοποθετημένα πλήκτρα volume control
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • harriswho
    • Τα curves στις άκρες της οθόνης ωστόσο δεν είναι αρκετά πρακτικά. Χρησιμοποίησα το S6 Edge ενός γνωστού και μπορώ να πω ότι και δύσκολα στο να το συνηθήσεις αλλά και ακούμπαγαν οι άκρες των δακτύλών εύκολα και ενεργοποιούνταν όταν δεν το ήθελες.

*