Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Unpacked 2013

Η Samsung παρουσίασε στο πλαίσιο της IFA 2013 τα πλάνα της για τη σειρά Galaxy συσκευών, ανοίγοντας ουσιαστικά τα χαρτιά της για όσα θα πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο Tempodrom του Βερολίνου, την ίδια τοποθεσία που είχε επιλέξει και πέρσι για την αντίστοιχη εκδήλωση.  Την παρουσίαση άνοιξε με την εμφάνισή του ο Jason Bradbury, ενώ έκανε στα πρώτα λεπτά και ζωντανή σύνδεση με την Times Square της Νέας Υόρκης, όπου και μεταδόθηκε ζωντανά από τα σχετικά video walls η παρουσίαση.



Ο JK Shin πήρε τη σκυτάλη και προχώρησε άμεσα στην πρώτη εμφάνιση της νέας έκδοσης του Galaxy Note, σημειώνοντας ότι η σειρά ξεκίνησε το 2011 και το πώς η εταιρεία έλαβε υπόψιν της τις παρατηρήσεις των καταναλωτών. Το Samsung Galaxy Note 3 είναι πιο ελαφρύ, πιο ελαφρύ, πιο μεγάλο, πιο γρήγορο και με μεγαλύτερη μπαταρία και παρουσιάστηκε μέσα από ένα πανέμορφο video που εστίασε στο σχεδιαστικό του κομμάτι, καλύπτοντας τις γραμμές που το χαρακτηρίζουν. Το πίσω μέρος παρουσιάζει μια δερμάτινη textured υφή, ενώ από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η βελτιωμένη έκδοση του S-Pen και η καλύτερη διαχείριση της ταυτόχρονης λειτουργίας πολλαπλών εφαρμογών (multitasking).



Το Samsung Knox είναι πλέον προ-εγκατεστημένο σε όλα τα Samsung Galaxy Note 3 που θα κυκλοφορήσουν σε όλο τον κόσμο, ενώ σημειώθηκε πως θα υποστηρίζει και την ταχύτερη LTE τεχνολογία που υφίσταται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Την ίδια στιγμή, ο JK Shin έλαβε μια ειδοποίηση από μία συσκευή που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένα smartwatch που θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Samsung Galaxy Gear. Μέσω αυτού, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί και να δέχεται φωνητικές κλήσεις, καθώς και ενημερώσεις μέσω SMS, ενώ κατέστη σαφές πως θα μπορεί να συνεργαστεί και με το νέο phablet της κορεατικής εταιρείας.



Η συνέχεια της παρουσίασης εστίασε στο Galaxy Note 10.1 2014 edition, το οποίο έρχεται με WQXGA ανάλυση. Τα τρία νέα προϊόντα θα κάνουν την εμφάνισή τους ταυτόχρονα σε 149 χώρες στις 25 Σεπτεμβρίου και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνέντευξης Τύπου της Samsung. Στη σκηνή ανέβηκε στη συνέχεια ο Menno Van Den Berg, αντιπρόεδρος του τμήματος ηλεκτρονικών της Samsung στην Ολλανδία. Η ομιλία του περιστράφηκε γύρω από το S-Pen και το πώς οι χρήστες ζήτησαν να βελτιωθεί η λειτουργία του και η οθόνη της σειράς Samsung Note. H Super AMOLED Full HD οθόνη στο Samsung Galaxy Note 3 έρχεται με διαγώνιο 5.7 ιντσών (σε σχέση με τις 5.5 του Samsung Galaxy Note II), ενώ το S-Pen είναι πιο ελαφρύ, πιο εργονομικό και αφαιρείται πιο εύκολα από το βασικό σώμα.



Το Samsung Galaxy Note 3 έρχεται σε 3 διαφορετικά χρώματα, ενώ τα ειδικά καλύμματα (τα επίσημα) θα κυκλοφορήσουν σε πάρα πολλούς ξεχωριστούς χρωματισμούς επίσης. Κάποια από τα αξεσουάρ αυτά μάλιστα, θα φέρουν τις ονομασίες των brands Moschino και Nicholas Kirkwood. Επόμενο στέλεχος που ανέβηκε στη σκηνή ήταν ο David Park από τα κεντρικά τμήματα marketing της κορεατικής εταιρείας. Με το απλό πάτημα στην οθόνη αφής με το S-Pen, ο χρήστης έρχεται αντιμέτωπος με ένα ειδικό menu πέντε επιλογών. Το ειδικό Action Memo menu φέρνει μια οθόνη που ο χρήστης μπορεί να καταγράψει δεδομένα. Χάρη στην αναγνώριση του γραφικού χαρακτήρα, το λογισμικό μπορεί να αφομοιώσει τα δεδομένα και να τα προσαρμόσει ανάλογα σε μία σχετική εφαρμογή. Αν πχ. περάσουμε χειρόγραφα ένα τηλέφωνο, μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτόματη δημιουργία της στο address book.



Το Scrapbook είναι η δεύτερη επιλογή του νέου menu και επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύσει διαφόρων μορφών περιεχόμενο, έτσι ώστε να έχει σε αυτό άμεση (offline) πρόσβαση. Πέραν όλων των βασικών λειτουργιών, ο χρήστης μπορεί ακόμη να επιστρέψει στην αρχική πηγή του περιεχομένου με το πάτημα σε ένα ειδικό σημείο της οθόνης στο επάνω δεξιά μέρος. Η λειτουργία S-Finder σίγουρα θα φανεί χρήσιμη σε όσους έχουν αρκετά μεγάλο αριθμό αρχείων στη συσκευή τους, ακόμη και με τη χρήση λέξεων-κλειδιών. Η νεότερη έκδοση του S-Note έχει εμπλουτιστεί κι αυτή με τη σειρά της και έρχεται με βασικό πλεονέκτημα τον αυτόματο συγχρονισμό με το PC και το tablet σας μέσω του Evernote. Μάλιστα, οι καταναλωτές που θα αγοράσουν το Samsung Galaxy Note 3 θα πάρουν Premium πρόσβαση στο πρόγραμμα για ένα χρόνο.
Για άλλη μια χρονιά η λειτουργία του multi-window (παράλληλο «τρέξιμο» εφαρμογών σε διαφορετικά σημεία της οθόνης. Η παρουσίαση έγινε με τη λειτουργία του ChatOn και τον David Park να μιλάει ταυτόχρονα με δύο διαφορετικούς φίλους του και να μεταφέρει τις πληροφορίες που πήρε από τον ένα στον άλλο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το εντυπωσιακό με το νέο S-Pen είναι πως ο χρήστης μπορεί να κάνει drag and drop περιεχόμενο οποιασδήποτε μορφής ή και να ενεργοποιήσει οτιδήποτε επιθυμεί πάνω από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή με τη δημιουργία ενός τετράγωνου πλαισίου στην οθόνη. ΜΕ αυτό τον τρόπο, ο χρήστης ορίζει και ταυτόχρονα το μέγεθος που θα καταλαμβάνει το δεύτερο app στην ενεργή οθόνη του.



Το Samsung Galaxy Note 3 θα υποστηρίζει τη λειτουργία Multi Vision, κάτι που σημαίνει πως πλησιάζοντας δύο συσκευές τη μία δίπλα στην άλλη, ο χρήστης μπορεί να διπλασιάσει την επιφάνεια προβολής. Ο Pranav Mistry, υπεύθυνος της ομάδας Think Tank στην Αμερική ανέβηκε στο stage για να μιλήσει για το πακέτο λειτουργιών που η Samsung αναφέρει ως “Smart Freedom”, στοχεύοντας σαφώς το Samsung Galaxy Gear. H συσκευή θα κυκλοφορήσει σε έξι χρωματισμούς και το menu του θα θυμίζει έντονα αυτό μιας smart συσκευής. Με το γλίστρημα του δαχτύλου στην οθόνη του, ο χρήστης θα μπορεί να μεταφέρεται από τη μία λειτουργία του στην άλλη, ενώ για να γυρίσει προς τα πίσω, χρειάζεται απλά να το γλιστρήσει προς τα κάτω στο περιθώριο. Χάρη στη λειτουργία Smart Relay, ο κάτοχος των δύο συσκευών μπορεί να φέρει στην οθόνη του ρολογιού ένα mail που έχει προβληθεί στην οθόνη του Samsung Galaxy Note 3, ενώ στην περίπτωση που χτυπήσει το κινητό, μπορεί να απαντήσει σηκώνοντας το smartwatch και να το φέρει στο κεφάλι του, καθώς φέρει και μικρόφωνο και ακουστικό.

Το Samsung Galaxy Gear θα υποστηρίζει μια σειρά ειδικά δημιουργημένων εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί για αυτό, προσφέροντας παράλληλα συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές της κορεατικής εταιρείας, ξεκινώντας με τα Samsung Galaxy Note 3 και Samsung Galaxy Note 10.1. H συμβατότητα με το Samsung Galaxy S4 και το Samsung Galaxy S3 θα έρθει μέσω σχετικού update (Android 4.3) μέσα στον Οκτώβριο. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 1.63 ιντσών, είναι τεχνολογίας Super AMOLED και η μπαταρία του μπορεί να προσφέρει 25 ώρες λειτουργίας. Επιστρέφοντας στο Samsung Galaxy Note 3, η συσκευή μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση 1080p/60p, καθώς και 4K video! Φέρει ένα νέο LED flash, ενώ ο ήχος πλέον είναι 24bit και 192KHz. Η μπαταρία του phablet έχει χωρητικότητα 3200mAh, που προσθέτει τέσσερις παραπάνω ώρες λειτουργίας σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.



Όσον αφορά στο Knox και την ασφάλεια που προσφέρει, θα προσφέρεται προ-εγκατεστημένο στο Samsung Galaxy Note 3 (όπως ίσχυε και στο Samsung Galaxy S4), ενώ τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν πως τόσο το νέο phablet, όσο και το Samsung Gear θα είναι διαθέσιμα ταυτόχρονα στις 25 του τρέχοντος μήνα. Τελευταία στάση της συνέντευξης Τύπου ήταν αυτή στο Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition. Η «πλάτη» του θα είναι παρόμοια με αυτή του Samsung Galaxy Note 3, το πάχος του 7.9 χιλιοστά και το βάρος του 535 γραμμάρια για την WiFi έκδοση. Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 8220mAh και θα τροφοδοτεί τα διάφορα parts, καθώς και την 10.1 WQXGA οθόνη που θα υποστηρίζει ανάλυση 2560x1600 pixels. Το νέο μοντέλο θα υποστηρίζει την multi-window λειτουργία, θα συνεργάζεται με το Air Command, ενώ ανακοινώθηκε πως υπάρχουν και αρκετά apps που συνεργάζονται με το νέο S-Pen, όπως τα Bloomberg και Twitter.



Η συσκευή φέρει τετραπύρηνη CPU για την LTE έκδοση και 1.9GHz octa-core για την 3G/WiFi έκδοση και «τρέχει» την έκδοση Android 4.3 Jelly Bean. Και για τα δύο phablets, οι Κορεάτες δεσμεύτηκαν για περισσότερο premium περιεχόμενο, μέσω αποκλειστικών συνεργασιών που θα αποκαλυφθούν στο άμεσο μέλλον.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου της Samsung μέσα από τον παρακάτω player:
12312132



To χειριστήριο του PS6 ίσως λύνει το θέμα του drifting μετά από τα χρόνια παράπονα χρηστών για το DualSense

 
Πρόσθεσε το Enternity.gr στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • Εξαιρετικό αφιέρωμα.Πέρα από αυτό βλέπω ότι οι περισσότερες υπηρεσίες είναι ποζεριές και ειδικά αυτό με το ρολόι που θέλει ανά 25 ώρες λειτουργίας φόρτιση...αν φορτίζουμε και τα ρολόγια καήκαμε.Έχουμε πήξει στους φορτιστές!

    • Shepard
    • Ειδα την παρουσιαση... παπατζες κυριοι! Τερματισαν και τωρα μας πλασαρουν βλακειες για να αγορασουμε.
      Οσοι εχουν το Note 2, προφανως και δεν πανε στο 3.

      Περιμενω να δω την ταμπλετα, αλλα το Android στις ταμπλετες ειναι χιλιομετρα πισω σε εφαρμογες απ'ότι το iOS! Και οχι δεν εννοω σε ποσοτητα, αλλα σε ποιοτητα!

*