* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

World of Warcraft: Mists of Pandaria (Ver. 5.2.0)

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Blizzard Entertainment

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Blizzard Entertainment

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
World of Warcraft: Mists of Pandaria (Ver. 5.2.0)
Σημείωση: Λόγω κάποιων δυσκολιών δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο review στην ώρα του, οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία παρουσίαση που θα περιλάμβανε τα δύο πρώτα μεγάλα content patches και ένα σύντομο preview του τρίτου, ώστε να κρίνουμε όχι μόνο την αρχική μορφή του Mists of Pandaria, αλλά και την εξέλιξή του και την υποστήριξη που έλαβε σε περιεχόμενο από την Blizzard σε βάθος χρόνου.

Οι Pandaren, οι πρωταγωνιστές του νέου expansion του World of Warcraft, θέτουν το εξής φιλοσοφικό ερώτημα: «Γιατί αξίζει να μάχεται κανείς;». Στην εποχή του free-to-play και του buy-to-play, το κοινό των MMORPG αναρωτιέται: «Γιατί αξίζει να πληρώνει κανείς συνδρομή;». Το Mists of Pandaria, περισσότερο από κάθε προηγούμενη επέκταση του 9ετούς πλέον κυρίαρχου της Blizzard στην κατηγορία, οφείλει να αποδείξει ότι αξίζει όχι μόνο τον χρόνο των παικτών, αλλά και τα χρήματά τους, σε μία εποχή που το επιχειρηματικό μοντέλο της συνδρομής τείνει να εξαφανιστεί και κυκλοφορίες όπως το Guild Wars 2 επαναπροσδιορίζουν τόσο τις προσδοκίες του κοινού, όσο και μέρος της φιλοσοφίας των μηχανισμών των online RPG. Το αν τα καταφέρνει ή όχι δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά, όμως αυτό που μπορούμε να πούμε ήδη από τον πρόλογο είναι ότι αξίζει τον κόπο να ταξιδέψει κανείς πέρα από την ομίχλη, στις νότιες παρυφές του Azeroth, στην μυστική ήπειρο της Pandaria.

World of Warcraft: Mists of Pandaria Image 01

Εκεί θα βρει ένα ευφάνταστο και καλοφτιαγμένο αμάλγαμα αρχαίων κινεζικών επιρροών, που ξεκινάει από την γεωμορφολογική υφή και το ηχόχρωμα της Pandaria και εκτείνεται μέχρι την ιδιοσυγκρασία των φιλειρηνικών και χαριτωμένων, αλλά ικανότατων στη μάχη κατοίκων της. Μετά τα κατακερματισμένα zones του Cataclysm, ο παίκτης θα βρεθεί και πάλι μπροστά σε έναν πραγματικά νέο κόσμο και είναι η πρώτη φορά που μία νέα περιοχή στο σύμπαν του World of Warcraft χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη πολιτισμική ταυτότητα από κάθε άποψη και όχι μόνο σε αισθητικό επίπεδο. Μοναστήρια Shaolin, κλιμακωτοί ορυζώνες, δάση από μπαμπού, ακόμη και το Σινικό Τείχος κάνουν την εμφάνισή τους και συνδυαζόμενα με τις παραδοσιακές κινεζικές επιρροές στο soundtrack προσφέρουν μία μαγευτική εικόνα, που μόνο οι ικανότατοι world builders της Blizzard θα μπορούσαν να υλοποιήσουν με τέτοια αρτιότητα και πάντα σε αρμονία με το χαρακτηριστικό art direction του World of Warcraft. Η αναγκαστική περιπλάνηση χωρίς ιπτάμενα mounts μέχρι το μέγιστο level εξασφαλίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εξερεύνησης και επιτρέπει στον παίκτη να απολαύσει τον σχεδιασμό του κόσμου. Μάλιστα, ακόμη και οι ίδιοι οι Pandaren θα σας προτρέψουν να χαλαρώσετε και να μην ολοκληρώνετε το ένα quest μετά το άλλο με ψυχωμένη βιασύνη και ο σχεδιασμός του κόσμου είναι σε θέση να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, παρέχοντας κίνητρα για αυθόρμητες εξερευνητικές εξορμήσεις σπάνιου ψηφιακού κάλλους, με highlight την ανάβαση στο “Mount Neverest”. Η ήπειρος της Pandaria όμως δεν περιλαμβάνει μόνο όμορφα τοπία.

World of Warcraft: Mists of Pandaria Image 02

Ο παίκτης που θα ξεστρατίσει από την πεπατημένη θα ανταμειφθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με την ανακάλυψη σπάνιων elite εχθρών (η νίκη επί των οποίων αποφέρει μοναδικό loot), νέων battle pets (βλέπε παρακάτω), θησαυρών της Pandaria που μπορούν να πουληθούν σε vendors έναντι ικανοποιητικού αντιτίμου, επιγραφών με lore του παιχνιδιού που προσδίδουν ακόμη πιο πλούσιο υπόβαθρο στον κόσμο του παιχνιδιού και άλλα πολλά, που καθιστούν την Pandaria την πλουσιότερη σε περιεχόμενο ήπειρο του World of Warcraft. Το κεντρικό theme του Mists of Pandaria δεν είναι η ανάγκη εξουδετέρωσης ενός κοινού, παντοδύναμου εχθρού, αλλά οι επιπτώσεις της σύγκρουσης Horde και Alliance σε μία γη όπου τα αρνητικά συναισθήματα λαμβάνουν υλική υπόσταση, μέσω των πανίσχυρων οντοτήτων “Sha”. Πρόκειται για ένα υπόβαθρο που αποδίδει επιτυχημένα την αίσθηση του ταξιδιώτη σε μία μακρινή γη, δίνοντας στην γραφή και τα μικρο-σενάρια των quest του παιχνιδιού μία ξεχωριστή ποιότητα και γλαφυρότητα που καθιστούν την διαδικασία ανάγνωσης των κειμένων που τα συνοδεύουν πιο ευχάριστη σε σχέση με πριν. Θα συναντήσετε πολλές προσωπικές ιστορίες των κατοίκων της Pandaria, διάφορες έξυπνες αναφορές σε άλλα παιχνίδια ή την pop κουλτούρα, έξυπνο χιούμορ, αλλά και τις κλασικές διασώσεις επικής κλίμακας, όλα εμποτισμένα με διάφορες κινεζικές ιστορικές αναφορές και φιλοσοφικούς στοχασμούς πάνω στη φύση των ανθρώπινων συναισθημάτων, που προσδίδουν επιπλέον ενδιαφέρον στα δρώμενα για όσους επιζητούν την πλήρη εμπειρία ενός MMORPG και δεν εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στους μηχανισμούς gameplay.

World of Warcraft: Mists of Pandaria Image 03

Το χιούμορ διαποτίζει το παιχνίδι σε όλο του το εύρος, όπως μπορεί να μαντέψει κανείς και από την επιλογή ανθρωπόμορφων panda ως νέου race, όμως πρόκειται για έξυπνο και λεπτό χιούμορ, που δεν υποβαθμίζει την όλη εμπειρία, όπως είχαν φοβηθεί αρκετοί ότι θα συνέβαινε. Επιτυγχάνεται έτσι το εξής ευχάριστο παράδοξο: το πιο ώριμο expansion του WoW σε επίπεδο storytelling έχει στο εξώφυλλό του ένα «χαριτωμένο» panda και όχι έναν δράκο, έναν undead βασιλιά ή έναν δαίμονα. Η ανανέωση αυτή στον τομέα του lore όμως δεν συμβαδίζει με αντίστοιχα βήματα και στον σχεδιασμό των quest, τα οποία στην συντριπτική πλειοψηφία τους βασίζονται στην κλασική φόρμουλα «σκοτώστε x αριθμό πλασμάτων». Μάλιστα, στα quest όπου απαιτείται η οικειοποίηση ενός αντικειμένου ως drop μετά από εξουδετέρωση αρκετών πλασμάτων, παρατηρούμε αρκετά χαμηλό drop rate, κάτι που δεν συνέβαινε με τα αμέσως προηγούμενα expansions. Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν τα quest όπου ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός άλλου χαρακτήρα, μέσω ενός απλού interface που θυμίζει τον τρόπο χειρισμού οχημάτων στο WoW. Το phasing, που έκανε την ελπιδοφόρα εμφάνισή του στο Wrath of the Lich King, φιλοδοξώντας να αποτυπώσει τις ενέργειες του παίκτη στον κόσμο, εδώ εμφανίζεται σε πιο ισορροπημένες δόσεις, δίνοντας στους παίκτες την δυνατότητα να δουν ο ένας τον άλλο, ακόμη κι αν βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις της εξέλιξης ενός quest chain.

World of Warcraft: Mists of Pandaria Image 04

Συνήθως, τα τελευταία στάδια του phasing οδηγούν στη δημιουργία ενός νέου quest hub με κανονικά quest και τέλος οδηγούμαστε σε ένα σύνολο από daily quest, τα οποία είναι μεν προαιρετικά, αλλά με αρκετά καλές ανταμοιβές ώστε να θεωρηθούν απαραίτητα για όσους είναι μέλη ανταγωνιστικών raid guilds. Ευτυχώς, η διαδικασία απόκτησης reputation με τα διάφορα factions έχει εμπλουτιστεί με διάφορες ξεχωριστές πινελιές, όπως η καλλιέργεια καρπών σε φάρμα και η χρήση ενός απλού συστήματος κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Παράλληλα, έχουν αφαιρεθεί εντελώς τα group quest ώστε να μην αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο των μοναχικών παικτών.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Plisken
  • Συνδρομή μπορεί να αξίζει να πληρώνεις, αλλά όχι 13 ευρώ. Μετά απο 9 χρόνια να παραμένει σταθερά εκεί είναι unacceptable. Με μία συνδρομή με ταβάνι τα 7 ευρώ το συζητάμε.

  • Sephiroth
  • Συμφωνώ απόλυτα. Είναι απόλυτα δυσνόητο το γεγονός ότι μετά από τόσο καιρό (που τα έξοδα έχουν βγει) να παίζει σταθερή τιμή στη συνδρομή...

  • Alucard
  • Έτσι ακριβώς είναι, εξ ου και το τελευταίο σχόλιό μου περί ανάγκης αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε κρίση στη μέση, η διατήρηση της ίδιας τιμής για τόσον καιρό είναι λάθος. Παύλο δεν ξέρω κατά πόσο τα έξοδα έχουν βγει, γιατί ένα MMO τέτοιας κλίμακας έχει μεγάλο κόστος συντήρησης, λόγω τεράστιου αριθμού servers και προσωπικού. Αλλά μία μείωση περίπου στη μισή τιμή θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις ώστε να σταματήσουν έστω οι διακοπές των συνδρομών. Πιθανή μετατροπή σε free to play θα ήταν επίφοβη, από τη στιγμή που εμπλέκεται και η Activision...

  • Sephiroth
  • Μιλάω για την αρχική επένδυση σαφώς, η οποία και έχει βγάλει τα λεφτά της. Αλλά με τόσα εκατομμύρια συνδρομητές θεωρώ αδιανόητο να μη βγαίνει οικονομικά το project. Η προσθήκη servers είναι μεν δεκτό ως επιχείρημα, αλλά ως ένα βαθμό.

   Σαφώς και δε μιλάμε για free to play, νομίζω θα χάλαγε μόνη της την εικόνα του τίτλου, αλλά το "ακλόνητο" 13€ το μήνα είναι υπερβολή.

  • apollyon
  • Όταν υπάρχει κόσμος που σπαταλά 40-50-60 ευρώ για αστείους τίτλους που βγάζουν δεν βγάζουν ένα 10ωρο, τα 13 ευρώ το μήνα για wow είναι ελάχιστα.
   Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, το τεράστιο προσωπικό που διατηρεί, την συντήρηση τόσων μηχανημάτων, το διαρκές development, έξοδα μαρκετινγκ και άλλα πολλά.
   13 ευρώ μπορεί να φαίνονται πολλά στον Έλληνα της οικονομικής κρίσης, αλλά η Ελλάδα δεν υπάρχει καν στον χάρτη της Activision οπότε δεν βλέπω γιατί το συζητάτε ακόμα.
   Και εννοείται ότι εύχομαι να μην γίνει ποτέ μα ποτέ f2p και κουβαλήσει όλη την σαπίλα του συγκεκριμένου μοντέλου σε ένα τόσο ωραίο παιχνίδι.

  • Sephiroth
  • apollyon, δεν είναι πολλά τα 13€ το μήνα για τον Έλληνα, αλλά για κάθε καταναλωτή.

  • PetrifieD-
  • Druid βλέπω Ηλία, μπράβο :) Συμφωνώ απόλυτα με τον βαθμό, ειδικά αν το συγκρίνουμε με το Cataclysm. Πάντως το PvP το έχω ξαναπεί και επιμένω ότι είναι απαράδεκτο ειδικά στο θέμα του balance. Εμένα μόνο να με εκνεβρίσει έχει καταφέρει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να έχω ξεχωριστό χαρακτήρα ώστε να το απολαύσω. Ταλαιπωρία γενικώς. Στα της τιμής με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο. Όσο καλό και να είναι το παιχνίδι, 13 ευρώ είναι πολλά μετά από 9 χρόνια. 7 ευρώ είναι καλά ενώ όντως free2play δεν θα είναι καλό. Αpollyon ναι μεν τα παινχίδια με 10 ώρες single player δεν αξίζουν τα 60 ευρώ και είναι αισχροκέρδεια αλλά και τα 13 ευρώ που ζητά πλέον η Blizzard είναι και αυτά αισχροκέρδεια. Σχεδόν 160 ευρώ τον χρόνο για ένα παιχνίδι είναι πολλά. Μπορεί εγώ να θέλω να παίξω και άλλον παιχνίδι εκτώς από το WoW μέσα στη χρονιά. Αν μειώσει τη συνδρομή η Blizzard θα μπορέσω και εγώ να παίξω περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια που θέλω. Δεν μπορεί με την ακρίβεια να με κρατάει μόνο στο δικό της παιχνίδι. Πιστεύω πρέπει να υποστεί ένα σοκ η Blizzard έτσι ώστε να λογικευτεί σε αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη μου καλό είναι που μειώνονται οι συνδρομητές. Πάντως αυτά που διάβασα για τα καινούρια patch είναι ενθαρρυντικά. Εγώ έχω να παίξω από αρχές Μάρτη αλλά ίσως ξαναρχίσω το καλοκαίρι αν έχουν βελτιωθεί περισσότερο τα πράγματα και αναβιωθεί και η guild μας.

  • RamayaGr
  • και η arenanet δεν εχει σερβερς αλλα σου λεει πληροσε μια φορα το παιχνιδη εινε υπεροβολικο το 13 ευρο καθε μηνα και με τοσους χρηστες με ενα χαμηλοτερο ποσο δεν θα εμπενε μεσα οσο για την κριση δν το βλεπω σαν δικαιολογια εινε υπερβολικο ποσο.......... ασε που και η blizzard εινε φραγκοκιλλερ

  • yianni
  • Δεν ειναι τα 13 ευρο βρε παιδια το θεμα. Το θεμα ειναι οτι το παιχνιδι σου χαραμιζει την προσωπικη ζωη . εχωντας παιξει το παιχνιδι 7 χρονια ενα μου εδωσε να καταλαβω . ΜΑΚΡΙΑ . ποσες φωρες με ειχανε παρει φιλοι τηλ. για ενα καφε η μια μπιρα και εβρησκα μια δικαιολογια παντα γιατι επρεπαι να παω Raid. Eιναι εθηστικα τα online game φιλοι μου και οπιος πει το αντιθετο ψευδεται. . Παιξται το παιχνιδι σας καντε save και για, αυριο παλι. Η ζωη ειναι εξω . Γνωρισται τον κοσμο..

  • mysterious
  • @Υianni είπες μεγάλη κουβέντα φίλε μου..γι'αυτό και απέφευγα πάντα τα MMO γιατί είναι τέτοια η φύση τους που απαιτούν πολύ από τον χρόνο σου.

  • apollyon
  • Sephiroth αν έπαιρνες 4000 λίρες μισθό (Αγγλία) ή κάτι εξωφρενικά ποσά που ακούγονται (Νορβηγία, Σουηδία) όχι δεν θα σου φαίνονταν πολλά τα τα 13 ευρώ.
   PetrifieD καλά τα λες από την πλευρά ενός καταναλωτή αλλά την Activision τι την απασχολεί αν θες εσύ να παίξεις άλλα παιχνίδια? Άσε που αν παίζεις wow και έχεις και ζωή δεν προλαβαίνεις να παίξεις άλλα παιχνίδια. :p

  • apollyon
  • sorry για το double post ξέχασα ν απαντήσω στον RamayaGr.
   Μη συγκρίνεις την arenanet των 200 χιλιάδων χρηστών με το wow των 8 εκατομμυρίων. Εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη. Και δεν είναι μόνο η συντήρηση μηχανημάτων.
   Μόνο το customer service να υπολογίσεις σε τόσες γλώσσες μπορείς να αντιληφθείς ότι το wow "τρέχει" από πίσω του ένα τεράστιο αριθμό υπαλλήλων σε διάφορους τομείς που τα υπόλοιπα games απλά δεν έχουν.

  • RamayaGr
  • δεν πιστευω οτι εχει μονο 200χιλιαδων και εχει πολλους περισοτερους εχω περασει απο το τεστ του wow και προσωπικα δεν ξανα παρω και πες ολα αυτα δεν θα μπορουσαν με λιγοτερη συνδρομη να το υποστηριξουν μπορουν γτ απλα θα κερδισεις πελατες ξερω πολλα ατομα που αλλαξαν και οχι ελληνες που το σταματισαν για τον λογο των χρηματων

  • Giorgoss
  • Καλημέρα παιδιά! Προσωπικά πιστεύω ότι ένα ΜΜΟ πρέπει να έχει μία συνδρομή αρκεί να σου προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία, να ξέρεις ότι πληρώνεις και τα λεφτά σου πιάνουν τόπο.Προσωπικά πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος συνδρομητών που είναι ανενεργοί έχουν δυσαρεστηθεί με το πόσο εύκολο έχει γίνει το παιχνίδι σε σχέση με πριν σε όλους τους τομείς.Σε καμία περίπτωση δε θέλω να γίνει f2p αλλά μία μείωση τιμής θα ήταν καλοδεχούμενη. Προσωπικά το βλέπω απίθανο, το πιο πιθανό είναι να βγει το επόμενο expansion to 2014 και αφότου βγει το TITAN να υπάρξει μείωση και τελικά να γίνει f2p το οποίο θα σηματοδοτήσει και το τέλος του σιγά σιγά.Προσωπική γνώμη πάντοτε :)

  • Sephiroth
  • apollyon, ένα προϊόν είναι ακριβό σε σχέση με το τι γίνεται στην αγορά του, όχι σε σχέση με την τσέπη του καθενός. Μην στέκεσαι στο ποσό των 13€, αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι απαράδεκτο να παραμένει σταθερή η τιμή μετά από τόσα χρόνια.

  • yianni
  • Παραμενει 13 ευρω η τιμη του φιλε Sephiroth γιατι πολυ απλα δεν πουλανε game πουλανε Εθισμο. Οπως ειπε και ο Giorgoss οι περσοτεροι που παιζουν WOW ειναι ανεργοι. Ετειχε πριν 3 χρονια να σιναντιθω στην Αθηνα με 9 ατομα απο το guild που ημουν και απο τους 9 μονο ενας δουλευε φυλακας και το μονο που εκανε ηταν wow υπνο και τη δουλεια του , Περιτω να πω οτι πολοι πσαχνανε να κανουν καμια γνωριμια μεσα απο το παιχνιδι η απο κανα facebook ανoιχτο παραλιλα με το wow. Kαταντια εινε προσωπικα για μενα και ζητω συγνωμη που το λεω. και μετα λενε οι γυναικες οτι δεν υπαρχουν ανδρες, εμ , που να τους βρουνε στο WOW..

  • Plisken
  • Yianni

   Ειδικά τώρα το wow έχει γίνει πιο casual απο ποτέ. Οπότε όποιος ασχολείτε πολλές ώρες, θέλει και το κάνει. Θέλω να πώ ότι απο άποψη content σιγά τα αυγά.

   Και ο εθισμός δεν πουλιέται. Απλά λογικό είναι ότι όταν έχεις χρόνο θα παίξεις και παραπάνω.

  • yianni
  • Plisken Ο εθισμος πουλιεται και παραπουλιεται δεν εινε τιχαιο οτι στην ευρωπη ανοιξανε κλινικες απεξαρτισης για το wow, και δεν εινε μονο το παιχνιδι εθιστικο ειναι το συνολο, η εικονικη παρεα , η ομολια το chat ,και πολλα αλλα που σε εγγλοβιζουν στο συνολο τους. Και ολα αυτα γιατι μπενει στη μεση ο ανταγωνισμος , νομιζω πως πολοι που εχουν ασχολιθει με το παιχνιδι κολισανε γιατι πολυ απλα αν δεν εισε μεσα δεν προσπαθεις δεν κανεις Raid ,δεν εισε καλος healer η καλος tank ηηη τοτε μενεις στο περιθοριο και αυτο ανθρωπινα σε κανει να ασχολεισε αρκετες ωρες για να αποδιξεις οτι εισε καλος. Χαιρομε οσους παιζουν μονο για την πλακα τους αλλα νομιζω κανεις gamer που παιζει wow χρονια το καταφερε αυτο.

  • rozoua
  • θα περασεις και την φαση του "εθισμου" - αλλα ελεος ρε παιδια ενηλικες ανθρωποι ειμαστε, οκ και απο οσο ξερω κανεις μας δεν ειναι μελος Method / Dream Paragon να λιωνει με καποιο οφελος - συνερχεσαι και το αντιμετωπιζεις σαν παιχνιδι. Ξερω γυναικες παντρεμενες με παιδια που κολλανε 8ωρα στο farmville2 - μηπως το προβλημα δεν ειναι τα παιχνιδια - που ετσι κ αλλιως εχουν σχεδιαστει ως immersive περιβαλλον - αλλα η απαξιωση της καθημερινοτητας που βιωνουμε?
   Με προβληματισε αρκετα το θεμα αλλα καταληγω οτι προτιμω τον εθισμο στο PC παρα τη συσσωρευση ψυχολογικων προβληματων χωρις διεξοδο. Εχουμε βρει αποδιοπομπαιο τραγο για αλλη μια φορα - αρκει να μην κοιταμε το πραγματικο προβλημα καταματα. Η ζωη γυρω μας καταρρεει, δεν μας φταιει το παιχνιδι. Αληθεια ποσο ευκολο ειναι να δημιουργησεις φιλιες η σχεσεις στην συγχρονη κοινωνια?

   PS. Εξαιρετικο το αρθρο, καλυψε οτι καινουργιο εχει υπαρξει στο Pandaria αν και μια αναφορα στα νεα factions δεν θα με χαλαγε απλα απο οτι καταλαβαινω θα ταν αλλη μια σελιδα,ε?

   PS 2. Σχετικα με τα glyphs εγω εντυπωσιαστηκα περισσοτερο με τους holy priests που παιρνουν μορφη Valkyr - Πιο epic πεθαινεις.

  • Alucard
  • Ο εθισμός παιδιά έχει πολύ περίεργους μηχανισμούς, δεν βασίζεται μόνο στα προφανή. Κάποια στιγμή θα γράψω ένα αρθράκι σχετικά, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ ψάξιμο.

   @rozoua

   Thanks! Η απλή αναφορά και μόνο του τι δεν συμπεριέλαβα στο review θα έπιανε από μόνη της μια σελίδα :P
   Ενδεικτικά: Πολλά factions με gated reputation grinds, streamlined professions και πάει λέγοντας. Επίσης, ακόμη περισσότερα nerfs για feral druids!

   ΥΓ. Μόλις πήρα τηλεφωνική συνέντευξη από Greg Street και Brian Holinka, σε λίγες μέρες θα ανέβει το σχετικό preview για το 5.3.

  • Plisken
  • Ελπιζω να τον ρωτησες τι θα γινει με τους Paladins (η αγαπημενη του ερωτηση...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)

  • Alucard
  • Ζήτησα στεγνά buff για feral druids αλλα δεν ψήνονται χαχαχαχαχ

  • PetrifieD-
  • Και άλλο nerf στα feral; μα τι θα γίνει πια; Ευτυχώς που δεν παίζω αυτη τη περίοδο. Αλλά από τίγρης μας έχουν καταντήσει γατάκια και απο αρκούδες μας έχουν καταντήσει winnie the pooh. Να δω πως θα tankάρω με winnie το καλοκαίρι.

   Apollyon δεν μπορούν να βασίζουν την τιμή της συνδρομής σε αυτούς που παίρνουν 4000 λίρες τον μήνα γιατί αυτοί ούτε το 1% των παικτών δεν αποτελούν. Και προφανώς θέλουν να παίζεις μόνο WoW ή κυρίως WoW αλλά αν δεν σκεφτούν όπως ο μέσος καταναλωτής τότε θα χάσουν και άλλους συνδρομητές. Γιατί δηλαδή κάποιος με 160 ευρώ το χρόνο να παίξει ένα παιχνίδι ενώ μπορεί να παίξει τουλάχιστον 4 με τα ίδια χρήματα; Και του 60ευρου παιχνίδια να αγοράσει πάλι μπορεί να παίξει 2.5 :) Ειδικά σε περίοδο κρίσης δεν μπορεί η τιμή να παραμένει ίδια. Πρίν 9 χρόνια λεφτά υπήρχαν...

  • userb85
  • τελειο παιχνιδι 9 επρεπε να ειχε παρει

  • asvestis
  • Οχι το καλυτερο expansion αλλα εινα ικαλο

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity