Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: E3 2016, που είναι οι θύρες των χούλιγκαν;

*
Σήμερα θα ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα. Δεν θα κάνουμε σύγκριση παρόντος και παρελθόντος, διότι λέω να ασχοληθώ με την Ε3 που μόλις τελείωσε. Μόνο που δεν θα ασχοληθώ τόσο με το περιεχόμενό της, όσο με την ποδοσφαιροποίηση (εδώ και χρόνια) όχι τώρα, της έκθεσης, με ορκισμένα χουλιγκάνια έτοιμα να σφαχτούν στα μαρμαρένια αλώνια για χάρη της μίας ή της άλλης εταιρείας. Έτσι. Για πλάκα, λες κι είναι μέτοχοι ξέρω ‘γω. Ομολογώ ότι το γεγονός ότι απείχα από το 2012 και μετά, ενώ πέρσι είχα δικά μου τρεχάματα εκείνες  τις μέρες και δεν ασχολήθηκα, με είχε βγάλει λίγο από το κλίμα ύψιστης βλακείας που ακολουθεί τις παρουσιάσεις των εταιρειών. Βάλτε και το γεγονός ότι λόγω της συμμετοχής μου στην ομάδα του Enternity έχω μπει στις σελίδες διαφόρων communities, από κάποιες όπου γίνεται εξαιρετική συζήτηση έως κάποιες που η έννοια «για τα πανηγύρια» προσβάλει τα πανηγύρια και θα έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του φετινού μου σοκ, πόσο μάλλον όταν βλέπω να παρασύρονται σε ένα επίπεδο και σοβαροί άνθρωποι.

Αν και είπα ότι δεν θα ασχοληθώ με το τότε και το τώρα, θα αναφερθώ σε ένα στοιχείο από παλιά που δεν είναι πια το ίδιο και αυτό πολύ απλά γίνεται για καθαρά πρακτικούς λόγους. Παλιά (2004-2010), τα καλύτερα και πιο φανατικά χουλιγκάνια-καμικάζι τα είχε η Nintendo. Δεν πά’ να έδειχνε ο Reggie με τον Miyamoto μπλε τσιγκολελέτες και την τεσσαρακοστή ένατη συνέχεια του Pippa Funnel Riding στο Wii; Η Nintendo θα είχε κάνει την καλύτερη παρουσίαση και οι δημοσιογράφοι που έγραφαν το αντίθετο ήταν πληρωμένα καθάρματα. Τώρα που η εταιρεία είναι αφενός σε παρακμή και αφετέρου αφιέρωσε το χρόνο της (όχι άδικά σύμφωνα με όσα περιέγραψε από το Λος Άντζελες ο διευθυντής μας) μόνο στο Zelda, στα μαρμαρένια αλώνια σκοτώνονται τα παλικάρια της Sony και της Microsoft.

Επειδή όμως η Ελλάδα είναι PlayStation territory τα χουλιγκάνια του Xbox είναι από λίγα έως ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα την οργή των ορδών του PlayStation να δέχεται όποιος κάνει το λάθος να πει την παραμικρή κουβέντα υπέρ του σατανά που λέγεται Microsoft. Από την άλλη, οι “ηρωικοί” αντάρτες της MS, όντας λίγοι, ζωσμένοι ψηφιακά φισεκλίκια, υπερασπίζονται τις δικές τους Θερμοπύλες, βγάζοντας εντελώς άχρηστο ό,τι παρουσιάζει η Sony.

Κύριοι δεν πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά. Συνέρθετε και βάλτε την κεφάλα σας κάτω από καμιά βρύση γιατί βλέπω και σοβαρούς ανθρώπους να ασχολούνται με την εν λόγω μπουρδολογία. Είναι παρουσιάσεις εταιρειών, δεν είναι ούτε συγκεντρώσεις κομμάτων, ούτε ποδοσφαιρικοί αγώνες, ούτε τέλος πάντων κάτι που καθ’ οιονδήποτε τρόπο δικαιολογεί φανατισμό. Απλά είστε παράλογοι και θεόμουρλοι όταν το κάνετε αυτό.

Βγαίνει λοιπόν φέτος η MS και κάνει μια -κατά την άποψή μου- καλή παρουσίαση. Λίγο μπλεγμένη, λίγο μας τα κάνατε μπιφτέκια με τα χειριστήρια, αλλά τελικά βγήκε άκρη γιατί αφενός το νέο Xbox θα βγει σε περίπου δύο χρόνια, κάτι που το θεωρώ εύλογο χρονικό διάστημα, και αφετέρου έδειξε επιτέλους μπόλικο gameplay και λιγότερο trailer και μπλα-μπλα. Προσωπικά πιο πολύ χάρηκα το Forza Horizon 3, αλλά τέλος πάντων, δικά μου γούστα είναι αυτά.

Πάμε λοιπόν μερικοί και γράφουμε ότι η Microsoft ήταν καλή. Η Sony δεν είχε βγει ακόμη στο γήπεδο, είναι του ξενυχτιού και πρέπει να χάσεις τον ύπνο σου κάτι που ως πατέρας δίχρονου δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω. Ήδη, από το βράδυ πριν την παρουσίαση τα μικρά Sonάκια είχαν αρχίσει να χώνουν για το χάλι της Microsoft, την ώρα που οι λιγοστοί οπαδοί του πράσινου κύκλου υπερασπίζονταν τον σκορπιό και άλλα έντομα.

Ξυπνάω το πρωί και κοιτάω-ρωτάω πρώτα αυτούς που εμπιστεύομαι και είδαν την παρουσίαση. Συνειδητοποιώ ότι προφανέστατα η Sony τα είχε πάει εξαιρετικά καλά και μάλλον είχε κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων με μπόλικο gameplay και σφιχτή παρουσίαση (εκ των υστέρων είδα όλη την παρουσίαση και η εντύπωσή μου είναι ότι, ναι, η Sony κέρδισε στα σημεία). Όμως το τι διάβαζες από τους υποστηρικτές της Sony δεν περιγράφεται. Τι ανίατες ασθένειες που εύχονταν σε όσους είχαμε πει καλή κουβέντα για την MS, τι ειρωνικά σχόλια για το εάν πουλήσαμε ή όχι ακόμη την κονσόλα μας, τι μηνύματα για το εάν έχω σκουπίσει τα σωματικά υγρά της Sony από τα μούτρα μου (από αγνώστους με κρυφά προφίλ έτσι;), τι τι.

Αυτά γίνονταν κυρίως μέσα σε communities αλλά προσωπικά δέχθηκα και μηνύματα και απειλές μέσω μηνυμάτων στο Facebook (πήραν τον δρόμο τους και αυτοί πήραν δρόμο από το Facebook, επόμενη κίνηση καταγγελία στις εδώ Αρχές, αλλά δεν βλέπω να ξανακουνιέται κανείς).  Εν τω μεταξύ ο κακομοίρης μια ζωή αντικειμενικός προσπαθώ να είμαι. Με μια μικρή συμπάθεια που εκφράζω ανοικτά υπέρ της MS, αλλά πάντα κάνοντας πλάκα με τους αντίστοιχους συναδέλφους που έχουν την ίδια μικρή προτίμηση στη Sony. Παρόλα αυτά bullying που λέει και η κυβέρνησή μας. Και μάλιστα χωρίς λόγο.

Από τις σελίδες συγκεκριμένων communities την κοπάνησα, αρκετά, ας ενημερώνομαι μόνο για το μέσο λογικό αναγνώστη, όταν κάποιος φτάνει να εύχεται να πεθάνει κάποιος άλλος επειδή του έβρισε τη…Sony, ε με συγχωρείτε, παραιτούμαι. Δηλαδή εάν του έβριζε τη μανούλα του θα έβγαζε τουφέκι;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά όλο αυτό το πατιρντί στα 42 μου το βαρέθηκα. Κοιτάξτε λοιπόν καλά μου παιδάκια να βρείτε καμιά κοπελίτσα, καμιά άλλη ασχολία να ξεχαρμανιάζετε και αφήστε τους φανατισμούς για τα videogames. Ειλικρινά δηλαδή έλεος. Over and out.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Altair
    • Δημήτρη συμφωνώ κι επαυξάνω στα όσα είπες.Κι εγώ έχω παρασυρθεί ουκ ολίγες φορές σε τέτοιες ανούσιες κόντρες,κακώς βέβαια.Κατά τ'άλλα,επίτρεψέ μου να σταθώ στο παρακάτω.
      "Είναι παρουσιάσεις εταιρειών, δεν είναι ούτε συγκεντρώσεις κομμάτων, ούτε ποδοσφαιρικοί αγώνες, ούτε τέλος πάντων κάτι που καθ’ οιονδήποτε τρόπο δικαιολογεί φανατισμό. "
      Γιατί τα παραπάνω να δικαιολογούν φανατισμό;Και στην τελική,προτιμώ να διαφωνώ για κάποια παιχνίδια που εν τέλει θα μου προσφέρουν μια άλφα εμπειρία παρά για 22 εκατομμυριούχους που κλωτσάνε ένα τόπι ή για 300 λαμόγια που με κλέβουν καθημερινά.
      Γνώμη μου,αν έπρεπε να διαλέξω κάτι από τα παραπάνω.Διαφορετικά είναι αρνητικά και τα 3.Σεβασμός στον συνομιλητή και κουβέντα με επιχειρήματα.Αυτά χρειάζονται για μια εποικοδομητική κουβέντα.

    • Tim of Heavens
    • Δημήτρη πιστεύω ότι έχει να κάνει με το περιβάλλον που συναναστρέφεται ο κάθε άνθρωπος, τα βιώματα που έχει και και και και... αλλά ξέρεις αν έχει σκουριάσει το εργαλείο και δεν τραβάει κάπου πρέπει να ξεσπάσει. Εν ολίγοις, οι φανατισμένοι άνθρωποι είναι για λύπηση από οποιαδήποτε χώρο κι αν προέρχονται.

    • john-data
    • Κρατάω το :
      Κοιτάξτε λοιπόν καλά μου παιδάκια να βρείτε καμιά κοπελίτσα
      Aρκεί να υποστηρίζει SONY.

    • Roronoa
    • ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΟΡΤΟ ΜΑΓΙΚΟ
      ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΩ
      ΤΗΝ SONY ΜΟΥ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ
      ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΣΤΟ ΚΑΖ HIRAI:

      SONY ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ
      ΣΑΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ
      ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΤΟ LSD
      ΓΙΑ ΣΕΝΑ SONY ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙ ΟΛΗ Η ΓΗ

      ΣΟΝΑΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ
      ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ EVENT ΘΑ ΣΑΚΟΛΟΥΘΩ
      SONY ΕΔΩ, SONY ΕΚΕΙ
      ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

    • Blackstorm
    • @evergrey Ε μα δεν φταίω είναι σαφές.
      @altair. Την ώρα που έγραφα το άρθρο ήξερα ότι τα παραδείγματα είναι λάθος, έχεις δίκιο. Τίποτα δεν πρέπει να δικαιολογεί φανατισμό. Κι όπως την βρίσκει κανείς, αρκεί να μην προσβάλλει τον άλλο.
      @Tim of Heavens Ακριβώς αυτό. Σκουριασμένο εργαλείο. Πάνω και κάτω.
      @john-data Κι εγώ την έκανα MS για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
      @Roronoa Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό
      360 εγώ θα σ'άκολουθώ και Live θα μπω

    • Alias
    • Δυστυχως ειναι στο dna των ανθρωπων να βρισκουν κατι να φανατιζονται, κατι που να τους χωριζει σε παραταξεις. Αυτη η αναγκη να ανηκουν καπου. Εσεις και εμεις. Μορφωτικο επιπεδο και παιδεια πολλες φορες δεν παιζουν ρολο. Εχω δει γιατρους να ριχνουν φωτοβολιδες σε διαιτητες, εχω δει και συλλογο φωτογραφων (ναι φωτογραφων) να φερονται σαν τους χειροτερους χουλιγκαν ετοιμους να λιντσαρουν κριτικη επιτροπη γιατι δεν εδωσε το ανθυποβραβειο στον 'δικο τους'. Δεν ειναι κατι που φευγει με λογικη και επιχειρηματα φιλε Δημητρη και ειναι κατι που θα περασουν αιωνες (αισιοδοξη προβλεψη) για να εξαλειφθει. Δυστυχως ειναι τμημα της κοινωνιας μας.
      Απο τη στιγμη που γραφεις δημοσια για κατι ειναι αναποφευκτο να κανουν την εμφανιση τους οι εν λογω ηλιθιοι. Δεν εισαι καινουριος στο χωρο, σιγουρα τα εχεις ξανασυναντησει. Γιατι να χαλας τη διαθεση σου δινοντας τους τοση σημασια? Απο το Gamepro σε διαβαζουμε και θα σταματησεις για 5-6 βλακες που δεν την παλευουν με τη ζωη τους?

    • Lonas
    • @blackstorm Έλα πες την αλήθεια. Απλώς ζηλεύεις την επιτυχία της Sony, παλιoφανμπόι της ΜS. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε επιλέξει Atari ST, τι να λέμε.

    • Blackstorm
    • @Altair. Δεν σταματάω με τίποτα αγαπητέ. Τώρα που πήρα φόρα. Απλά μακριά από καρκινογόνες κοινότητες δεκάχρονων βλαμμένων.

*