Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η CD Projekt RED οδηγεί την πολωνική βιομηχανία του gaming σε έσοδα της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου

*
Νέα αναφορά σχετικά με τη βιομηχανία του gaming στην Πολωνία αποκαλύπτει πως οι developers της χώρας μέτρησαν αθροιστικά περισσότερα από 470 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα το 2019. Ο απολογισμός αυτός είναι αποτέλεσμα έρευνας των διοργανωτών του τοπικού Game Industry Conference σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της χώρας.



Σύμφωνα λοιπόν με την αναφορά αυτή, η αγορά της Πολωνίας μεγαλώνει συνεχώς από το 2016, με την αύξηση από το 2018 στο 2019 να υπολογίζεται στο 32%. Στο ίδιο λοιπόν χρονικό διάστημα οι developers της Πολωνίας είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται από τα 364 εκατομμύρια ευρώ 479 εκατομμύρια. Ένα μεγάλο μερίδιο από αυτό το ποσό ανήκει στη CD Projekt Red χάρη στη συνεχή επιτυχία του The Witcher 3, το οποίου οι πωλήσεις έφτασαν τις 6 εκατομμύρια κόπιες μέσα στο 2019, κάνοντάς το το δεύτερο πιο επιτυχημένο έτος για το παιχνίδι από τότε που κυκλοφόρησε (το 2015).

Οι Πολωνοί developers στηρίζονται στην εξαγωγή των παιχνιδιών τους, καθώς το 96% των εσόδων τους προέρχονται από αγορές εκτός της πολωνικής. Στην Πολωνία υπάρχουν 440 στούντιο στα οποία εργάζονται 9.710 υπάλληλοι. Η CD Projekt Red κατέχει το 10% με περισσότερους από 900 εργαζόμενους. Κάθε χρόνο, όλοι οι Πολωνοί developers αθροιστικά κυκλοφορούν περίπου 480 παιχνίδια το χρόνο.

Στην αναφορά συμπεριλαμβάνονται και άλλοι developers, χάρη στους οποίους σημειώθηκε το εντυπωσιακό ποσό των 479 εκατομμυρίων ευρώ, όπως την Techland (ομάδα ανάπτυξης του Dying Light), την 11 Bit Studios (η ομάδα πίσω από το This War of Mine και δημιουργός του Frostpunk), αλλά και τους mobile developers Huuuge Games και Ten Square Games. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*