
Η Ε3 βρίσκεται κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα μακριά μας και ήδη άρχισαν οι… διαρροές;

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΔΙΑΝΟΜΗ
PEGI
Το Assassin’s Creed III, καθώς και ένα νέο Ghost Recon με τίτλο Ghost Recon: Final Mission φαίνεται πως έρχονται στο PlayStation Vita, αν τουλάχιστον επαληθευτούν όσα αναγράφονται στις επίσημες σελίδες των καταστημάτων Zavvi και GAME.
Ωραίο το νέο σαν είδηση, αλλά εγείρει ανησυχίες και ερωτήματα, αν το Vita δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του με δικό του Software υπάρχει πρόβλημα, μέχρι τώρα γίνετε του Port το κάγκελο, και το άσχημο; τα Ports πουλάνε και όχι τα original IP's.
καλό μεν, αλλά...
Συμφωνώ με Jim, τα χω πει και σε σχετικό τόπικ.
Αυτο και εαν ειναι νεο!!!!!! απο την αλλη ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω, διαβαζω και εδω αλλα και σε αλλα sites περι Port και λοιπα "ομορφα".....δηλαδη με τι θα επρεπε να στηριξει το vita και τι να βγαλειη $ΟΝΥ για να μην της την λεμε? δεν βγαζει παιχνιδια ή τεσπα εχει βγαλει οτι εχει βγαλει δεν ειμαστε ευχαριστημενοι, ανακοινωνει διαφορα παιχνιδια ...ααα ειναι Port απο το 3 παλι δεν μας αρεσει....δηλαδη ειναι προτιμοτερη η ΝΙΝΤΥ και το 3dsμε τις ενα σωρο ΜΑΡΙΟπαραλλαγες που εχει βγαλει? και για να καταλαβω, δεν θα σας αρεσει, ότι μπορειτε να παιξετε στο 3 να το απoλαμβανετε και στο vita? γιατι προσωπικα μου αρεσει και με ευχαριστει ιδιαιτερα οτι θα μπορω μεσα στο μετρο, ή οταν θα πηγαινω ενα ταξιδι με αυτοκινητο ή αεροπλανο Nα μπορω πχ να παιζω AC!!!!
Θα συμφωνήσω κι εγώ.... Δε λέω το Vita καλό θα ήταν να δημιουργήσει μια δικιά του ταυτότητα με τίτλους που θα το κάνουν να ξεχωρίσει απο τον ανταγωνισμό, αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό να αποκτά ports,και μάλιστα τέτοιας ποιότητας. Εμένα προσωπικά δε με χαλάει καθόλου να παίζω τίτλους τέτοιου βεληνεκούς στο φορητό μου. Υπάρχει κανείς που θα απέκλειε Gran Turismo, Halo (υποθετικά μιλάμε), Gears of War (πάλι υποθετικά), God of War, μόνο και μόνο γιατί είναι ports?
@spinemm Δεν είπε κανείς ότι τα port δεν μετράνε, αλλά πρώτον, η Σόνυ η ίδια έχει υποσχεθεί ένα σωρό IP (και πιστεύω πως θα τηρήσει τα όσα είπε εις βάθος χρόνου) και δεύτερον, ο ίδιος ο gamer θέλει να παίξει κάτι καινούριο στο φορητό του. Αλλιώς θα μπορούσε να βγάζει τα port και στο psp και να γλυτώσει τόσα έξοδα παραγωγής καινούριας κονσόλας....Τι νόημα είχε? Μια 10ρια(και λιγότερα αν σας φαίνονται πολλά) "Gravity Rush" να ανακοινώσει στην Ε3 και το κέρδισε το round.
Ότι είπε η spinemm, υπάρχει γενικά μία γκρίνια για το Vita και τις ανακοινώσεις του, την οποία την θεωρώ υπερβολική.
Πρώτα απ'όλα μιλάμε για ένα παιχνίδι που λέει Ubisoft πάνω και το κράξιμο το ακούει η Sony. Η Sony κατά τη γνώμη μου έχει κάνει κάποιες καλές κινήσεις ώστε το Vita να έχει πιο πλούσιο περιεχόμενο από το PSP. Τώρα αν αυτές οι κινήσεις θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αυτό είναι άλλο θέμα και μόνο σε βάθος χρόνου θα το δούμε. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, έφτιαξε το Vita έτσι ώστε η μεταφορά ενός παιχνιδιού από το PS3 να είναι εύκολη για τον developer. Αυτό τώρα για κάποιους σημαίνει ports (ξου κακά από εδώ), για άλλους σημαίνει μεγαλύτερη βιβλιοθήκη από ΑΑΑ τίτλους. Τα ports από μόνα τους δεν είναι καθόλου κακά, το αντίθετο μάλιστα, και δεν πρέπει να τα συγχέουμε άμεσα με τα exclusives/νέα ΙΡ, τα οποία προφανώς και χρειάζονται.
Τιμολογεί τα dev kits στα 1.900 € (όταν του PSP έκαναν 15.000€), προκειμένου να μπορούν να τα προμηθευτούν και μικρότερες εταιρείες. Βγάζει το Playstation Suite SDK (κάτι αντίστοιχο με το ΧΝΑ της MS) ώστε indie/χομπίστες να μπορούν να προγραμματίσουν παιχνίδια για το Vita (και για κινητά κτλ).
Από παιχνίδια έχει βγάλει ήδη Uncharted, σε λίγες μέρες βγαίνει Resistance, έχει ανακοινωθεί LBP, έχει βγάλει για νέο ΙΡ το Gravity Rush. Πολλοί φωνάζουν ότι δεν θέλουν Uncharted, Resistance, GoW, LBP στο Vita, γιατί είναι παιχνίδια οικιακών κονσολών. Με λίγα λόγια δεν τους αρέσουν τα ΙΡs της Sony, παρόλα αυτά αγοράζουν Vita.... Είναι αδύνατο να δημιουργήσει 10 νέα ΙΡs για το Vita και μάλιστα στο launch. Δεν γίνεται να μην εκμεταλευτεί τα ήδη γνωστά της IPs.
Vita δεν θα έπαιρνα για να παίξω παιχνίδια που παίζω στο ps3 μου.
Από κει και πέρα πρόκειται για το καλύτερο φορητό της αγοράς αλλά χρειάζεται σωστή εκμετάλλευση και αν αυτό θεωρείται γρκίνια, πάσο.
ner0 αν είχα Vita ούτε εγώ θα επέλεγα να παίξω εκεί το AC3, προφανώς. Αλλά δεν θα με πείραζε να έβγαινε και στο Vita, για όσους θέλουν να το παίξουν, είτε γιατί έχουν μονο Vita (όσοι είναι αυτοί), είτε γιατί γουστάρουν να παίζουν AC3 στο αεροπλάνο συνεχίζοντας το save από το PS3.
H πλάκα είναι ότι πολλοί από αυτούς που γκρινιάζουν για το AC3 Vita, παραθέτουν ως αντεπιχείρημα ότι προτιμούν ένα "διαφορετικό" AC στο Vita. Δηλαδή δεν τους πειράζει να αναγκαστούν να παίξουν μία εμπειρία που αρμόζει σε 32+ ίντσες στο Vita, αρκεί αυτή να μην είναι ίδια με του 3. Προτιμούν λοιπόν ένα κατά πάσα πιθανότητα χειρότερο spin-off, από ένα port AAA τίτλου.
φιλε ner0 εγω τα Rayman - lego harry potter 5-7 τα επαιξα στο vita και μπορω να σου πω οτι μου αρεσαν πιο πολυ απο το ps3.. οπως θα παρω και το batman lego 2