Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Auf Wiedersehen Monty

Άλλη μία εβδομάδα η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει μελωδικά πίσω στον χρόνο. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο το Auf Wiedersehen Monty. Τη μουσική επιλέγει ο Νικήτας Καβουκλής.

Το Auf Wiedersehen Monty (Goodbye Monty στα αγγλικά) κυκλοφόρησε το 1987, για ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, MSX και Commodore 16. Είναι ο τέταρτος τίτλος της σειράς Monty Mole. Το κομμάτι του προγραμματισμού είχαν αναλάβει ο Peter Harrap και ο Shaun Hollingworth, ενώ η σύνθεση της μουσικής ανήκει σε δύο από τις μεγαλύτερες μορφές της εποχής εκείνης, τον Rob Hubbard και τον Ben Daglish.


Πρωταγωνιστής είναι ο τυφλοπόντικας Monty που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να αγοράσει το ελληνικό νησί Montos. Εκεί θα μπορέσει να απολαύσει τη συνταξιοδότησή του. Το Auf Wiedersehen Monty ανήκει στην κατηγορία των platform games και προσφέρει μερικές ιδιαίτερες στιγμές, όπως όταν ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στην Ισπανία, μαζεύει από το δρόμο μία κόκκινη κάπα και σχεδόν άμεσα δέχεται επίθεση από το κεφάλι ενός ταύρου, ένα αυτοκίνητο που εμφανίζεται σε μία οθόνη και αντιπροσωπεύει το Düsseldorf της τότε Δυτικής Γερμανίας, το καπέλο ενός chef που βρίσκει στη Σουηδία και αποτελεί ευθεία αναφορά στον Swedish Chef των Muppets, δύο δωμάτια στην ίδια χώρα στα οποία έχουν δοθεί τα ονόματα Bjorn και Borg, αλλά και ένας δίσκος που βρίσκει στο Λουξεμβούργο και κάνει τον Monty να λικνίζεται σε ρυθμούς breakdance .

Μία από τις πρωτοπορίες του παιχνιδιού είναι το σύστημα fast travel. Χρησιμοποιώντας αεροπορικά εισιτήρια, ο Monty μπορούσε να πετάει από τη μία χώρα στην άλλη και επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να φτάσει στον προορισμό του. Όσο για το χρηματικό ποσό που έπρεπε να συγκεντρώσει, στον κουμπαρά έμπαιναν και αντικείμενα που συγκέντρωνε, οπότε δεν επρεπε να αγνοεί τίποτα. Τέλος, συγκεντρώνοντας φιάλες κρασιού ή μπύρες στη Δυτική Γερμανία, έφερναν το ήρωα σε κατάσταση μέθης και για μικρό χρονικό διάστημα αντιστρεφόταν το σύστημα χειρισμού του.


Πηγή: Wikipedia 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*