Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - California Games

*
Άλλη μία Παρασκευή η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο το California Games. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

Το California Games είναι ένα από τα παιχνίδια που κυκλοφόρησε η Epyx τη δεκαετία του '80 και δημιούργησαν ένα δικό τους ξεχωριστό είδος, αυτό μίας ιδιότυπης συλλογής αγωνισμάτων. Σε ίδιο στυλ με τα Summer Games και Winter Games, όμως σε λίγο διαφορετικό μήκος κύμματος, μιας και μας μεταφέρει στην ηλιόλουστη California. Εκεί, οι παίκτες καλούνται να περάσουν από έξι διαφορετικές δοκιμασίες, Half-Pipe, Roller Skating, Surfing, BMX, Footbag και Flying Disk. Το κάθε αγώνισμα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και νικητής ήταν εκείνος που στο τέλος είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. Οι μάχες ήταν σκληρές και οι παίκτες περίμεναν, ένας, ένας τη σειρά τους για να κάνουν κυριολεκτικά επίδειξη ικανοτήτων. Το California Games ήταν κυριολεκτικά η παιδική χαρά του φιγουρατζή, εκείνου όμως που δεν ριψοκινδυνεύει να εκτελέσει επικίνδυνα κόλπα στην πραγματική ζωή, αλλά πίσω από την ασφάλεια της οθόνης. Ιδιαίτερα δημοφιλές το BMX, όμως αυτό που είχε σαγηνέψει περισσότερο τον γράφοντα ήταν το Footbag, που χρησιμοποιώντας ένα μικρό, αυτοσχέδιο σφαιρίδιο, έπρεπε να εκτελέσεις συνδυασμούς κινήσεων με τα πόδια και το κεφάλι. Δίχως ιδιαίτερες οδηγίες τότε. Τα περισσότερα τα βρίσκαμε παίζοντας.


To California Games κυκλοφόρησε το 1987 για Apple II και Commodore 64 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Amiga, Apple IIGS, Atari 2600, Atari ST, MS-DOS, Genesis, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Nintendo Entertainment System, MSX, Master System και τέλος Atari Lynx το 1989, πακέτο με την κονσόλα. Το κοινό της εποχής υποδέχτηκε το παιχνίδι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, λόγω του ότι ήταν πηγή ανεξάντλητης διασκέδασης για δύο παίκτες και άνω. Τέλος, σημειώνεται πως στο project μετείχαν προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Chuck Sommerville, developer του Chip's Challenge, ο Ken Nicholson, εφευρέτης της τεχνολογίας το DirectX και ο Kevin Norman, ιδρυτής της εταιρείας Norman & Globus που δημιούργησαν τη σειρά προϊόντων ElectroWiz.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*