Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεινή Σαύρα: Στον κόσμο των παιδικών παιχνιδιών

*
Ο Δημήτρης Βασιλάκης γράφει στο νέο κείμενο της στήλης "Δεινή Σαύρα" πως τον τελευταίο ενάμισι μήνα περνάω μία ψιλοκρίση gaming.

Τον τελευταίο ενάμισι μήνα περνάω μία ψιλοκρίση gaming. Δεν έχω πολύ όρεξη για περίπλοκα πράγματα, οπότε παίζω ή «απλά»(Overcooked!, Zuma) ή παιδικά (Brave, Cars 2, Bolt) παιχνίδια, προσφορά της μεγάλης εφεύρεσης που λέγεται Xbox Game Pass. Είναι ένας κλασικός κύκλος που περνάω -θα επανέλθω- αλλά βέβαια έχω και ενεργή παίκτρια πλέον σπίτι, που άλλο που δεν θέλει που ο μπαμπάς να ασχολείται με τα παιδικά.


Σας τα έχω ξαναπεί λογικά, ΟΛΟΙ οι αρχισυντάκτες μού ανέθεταν παιδικούς τίτλους, σε όποιο μέσο και αν δούλευα, ΠΡΙΝ κάνω παιδιά. Την είχαν ψυλλιαστεί τη δουλειά ότι το είχα το αντικείμενο και έχωναν. Ε με όλην αυτήν την ιστορία το έμαθα καλά το είδος. Από κρυμμένα διαμαντάκια που δεν είχαν κάτι επώνυμο αλλά πολλή ποιότητα, έως το κλασικό φαινόμενο των movie tie-ins που συνήθως είναι άθλια, αλλά κρύβουν και αναπάντεχα καλά πράγματα.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα παιδικά παιχνίδια. Το Overcooked! μπορεί λοιπόν να μην το λες παιδικό, όμως σας πληροφορώ ότι τράβηξε τις κόρες μου πιο πολύ από άλλα που δήλωναν παιδικά. Οι μάγειρες είχαν την πλάκα τους, μαζί με την όλη καρτουνίστικη αισθητική, ενώ στη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης οι κόρες μου χόρευαν (και μου έσπαγαν τα νεύρα που έτρεχα να προλάβω, αλλά τι να λέμε τώρα). Σας πληροφορώ ότι παρά το ότι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, η κόρη μου έμαθε να παίζει και το τερματίσαμε το παιχνιδάκι. Τώρα πάμε για το 2. Long live Xbox Game Pass.

Σε άλλα νέα, σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η σειρά Cars, από την ταινία της Pixar, είναι μια εξαιρετική περίπτωση arcade racing για παιδιά και όχι μόνο. Το 2, που έχουμε λιώσει με την κόρη μου, διότι είναι κόρη Βασιλάκη και τις αρέσουν τα racing, μπορεί να μην έχει κάτι σε σοβαρό story, αλλά διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα με όπλα που είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά και χωρίς καθόλου βία. Ειλικρινώς, έχω παίξει 3 τίτλους της σειράς, σε κανέναν δεν είπα, όχι, το κλείνω, τι σαχλαμάρα είναι τούτη.

Κάτι που είπα παίζοντας Bolt. Το οποίο, όπως και κάποια άλλα movie tie-ins, εντελώς ακατανόητα είναι εντελώς άσχετο με την ταινία και δεν είναι μόνο αυτό το θέμα του. Είναι αδικαιολόγητα βίαιο, ένα κακό παιχνίδι δράσης που αδικεί τη συμπαθητική ταινιούλα από την οποία προέρχεται. Εντάξει μιλάμε για τίτλο του 2008, για το Xbox 360, αλλά δεν βλάπτει να ασχολούμαστε και με πράγματα του παρελθόντος μπας και μπούμε στο μυαλό -ή την απουσία αυτού- του developer. Για τις μικρές ούτε κουβέντα, μία που το έβαλα και μία το έβγαλα γιατί ούτε τους άρεσε ούτε ήθελα να βλέπουν τόση βία.

Σε μεσαίο έδαφος κινείται το, πιο σύγχρονο, Brave, που και την ταινία ακολουθεί χαλαρά και δράση έχει χωρίς να γίνεται βίαιο. Άσε που έχει εξαιρετική κοκκινομάλλα πριγκίπισσα, που αποτελεί πρότυπο για τις κόρες, και πολύ γλυκά αρκουδάκια και αρκουδάρες. Το τερματίσαμε και αυτό αρκετά γρήγορα, με τις μικρές να γουστάρουν μεν, ως θεατές μόνο δε.

Που το πάω; Το βασικότερο που θέλω να πω είναι ότι το Xbox Game Pass είναι απόλυτο must για όποιον θέλει να μην αγοράσει ποτέ παιχνίδι και έχει παιδιά. Η ποικιλία είναι εξαιρετική, διαθέτει και Disneyland Adventures και Disney/Pixar Rush που τα έχουμε αναλύσει στο παρελθόν από αυτήν τη στήλη και, γενικά, αν έχετε παιδιά και έχετε Xbox, βάλτε το χθες, σωθήκατε. Το άλλο που θέλω να επισημάνω, είναι ότι οι διαφορές στην ποιότητα είναι τεράστιες και εξαρτώνται φυσικά από το γούστο των παιδιών σας. Περιττό να αναφερθεί, gamers είμαστε, δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά μόνα σε μικρές ηλικίες, παίζουμε μαζί τους, έχει πλάκα.

Ώσπου να μου περάσει λοιπόν η κρίση «δεν θέλω να παίξω κάτι σοβαρό» θα συνεχίζω να αντλώ υλικό από την πλούσια βιβλιοθήκη του Xbox Game Pass. Ως και στο PS4 παίζω παιδικά πάντως. Θα σας ενημερώσω σύντομα και για αυτό.

ΥΓ: Όπως ξέρετε είμαι πια μόνιμος κάτοικος Χίου. Αυτές τις μέρες το νησί περνάει δύσκολες στιγμές με ΜΑΤ, ταραχές, φωτιές, ξύλο, άσχημα πράγματα. Το μόνο που σας ζητάω είναι να μην πιστέψετε ότι οι Χιώτες είμαστε βάρβαροι μπαχαλάκηδες. Για να φτάσουμε ως εδώ κάτι συνέβη. Καλά να περνάτε και ευχηθείτε μας καλή τύχη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Ωραίος.....την ιδια άποψη διατυμπανίζω και γω...και ας μην έχω παιδιά...και το lucky tales με διασκέδασε αρκετά και πιστεύω για παιδιά θα ήταν τέλεια επιλογή.... Σαν την νιντεντο κανείς δεν κάνει παιχνίδια που να είναι τόσο διασκεδαστικά για μικρούς και μεγάλους.... αλλά εκεί θέλει μια περιουσία το ενα...στο game pass έχεις άπειρους τίτλους να ικανοποιήσουν γούστα για μικρούς φίλους σε εντελώς οικονομικό budget

      • Blackstorm
      • Μα είναι αδιανόητη η ποσότητα. Στο μεταξύ τα παιδιά ξαναπαίζουν και κάτι αν τους αρέσει. Το Disneyland Adventures το παίζουμε δυο χρόνια.

    • Volga
    • Πολύ κόσμος έχει χάσει τη μαγεία του "παιχνιδιού" με την κυριολεκτική έννοια. Εκείνον τον τίτλο που απλά παίζεις και ζωγραφίζεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Αναλωνόμαστε σε τίτλους ψάχνοντας τα frames και το 4K αγνοώντας πως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Παιχνίδια όπως το overcooked, το Trine, το Captain Toad Treasure Tracker, το Ori, το Unravel και πόσα άλλα μαγικά πραγματικά παιχνίδια υπάρχουν εκεί έξω και πολλά από αυτά μπορείς με τον φίλο σου το παιδί σου να κάτσετε στον ίδιο καναπέ και να παίξετε ΜΑΖΙ.

*