Κόψε-Ράψε: Ανεξάρτητο κίνημα

Λεωνίδας Μαστέλλος Λεωνίδας Μαστέλλος Enternity.gr Games Dept 
09/03/2017 | 0:30
Διάβαζα χθες ένα ενδιαφέρον άρθρο στο gamesindustry.biz το οποίο ανέφερε τις εντυπώσεις των indie developers από την αντιμετώπιση της Nintendo αλλά και από το Nintendo Switch γενικότερα. Αν και οι ομάδες με τις οποίες ασχολήθηκε το άρθρο ήταν καλεσμένες σε ειδικό event της Ninty, τα σχόλια που ειπώθηκαν δημιουργούν μια ελπίδα για την πορεία του μηχανήματος, αλλά και της ίδιας της ιαπωνικής εταιρείας.

Αυτό που οι περισσότεροι παρατήρησαν είναι ότι πλέον η εταιρεία είναι πολύ πιο δεκτική απέναντί τους, ότι έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες γύρω από την πιστοποίηση και την έκδοση των τίτλων στο κατάστημα, ότι το κόστος των dev kits είναι σε λογικά πλαίσια κ.ά. Κάποιοι ανέφεραν μάλιστα ότι η σωστή υποστήριξη του Switch σε μηχανές όπως η Unity διευκολύνει το έργο των προγραμματιστών, όπως και η υβριδική φύση της κονσόλας η οποία τους επιτρέπει να αναπτύσσουν έναν τίτλο, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε home και portable μορφή χωρίς σημαντικές εκπτώσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το κατάστημα του Switch προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες προβολής ενός τίτλου, παρά το ότι δεν έχει τον ίδιο αριθμό χρηστών σε σχέση με άλλα καταστήματα όπως το Steam και το App Store. Η αλήθεια είναι ότι ο μικρότερος αριθμός τίτλων δημιουργεί λιγότερο “θόρυβο” και ο λιγότερος θόρυβος σίγουρα ευνοεί τους μικρούς προγραμματιστές οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν το δημιούργημά τους να προωθείται σωστά.

Αν και τα τελευταία χρόνια παρακολουθούσα την αγορά των indies με μια σχετική αδιαφορία (κυρίως γιατί έψαχνα με το κιάλι ΑΑΑ τίτλους την πρώτη περίοδο ζωής του PS4), οφείλω να παραδεχτώ ότι έχει μια επιρροή που σίγουρα θα ωφελήσει το Switch, ειδικά τώρα που δεν διαθέτει τίτλους. Τα σχόλια για αλλαγή συμπεριφοράς της Nintendo -ελπίζοντας ότι δεν αποτελούν γλείψιμο- με κάνουν να ελπίζω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκολλήσει από συνήθειες του παρελθόντος, αν και αυτό το θεωρώ ακόμα πολύ δύσκολο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις πρώτες ελλείψεις και περιορισμούς του λογισμικού του νέου μηχανήματος.

Φυσικά όλα θα κριθούν από την ποιότητα και τη λογική τιμολόγηση των τίτλων. Οι τιμές των digital stores δεν είναι ακόμα στα επίπεδα που πρέπει, αλλά τουλάχιστον γίνονται προσπάθειες μέσα από προσφορές και εκπτώσεις. Επίσης θα κριθούν και από τη γρήγορη εξέλιξη των υπηρεσιών του μηχανήματος, του περιβάλλοντος χρήστη και των προσφερόμενων λειτουργιών.

Εννοείται ότι το Switch έχει πολύ δρόμο μπροστά του να διανύσει. Εννοείται ότι η Nintendo πρέπει να αποδείξει ότι όντως έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Τουλάχιστον όμως φαίνεται να κάνει τα σωστά βήματα στο χώρο των indies (ήδη έχουν ανακοινωθεί πολλοί τίτλοι για το μηχάνημα). Το αν αυτά τα βήματα θα είναι αρκετά τους πρώτους μήνες της ζωής του μένει να το δούμε. Τουλάχιστον το κλίμα είναι σίγουρα πολύ πιο θετικό από το αντίστοιχο του Wii U (αν και αυτό μπορώ να το κρίνω μόνο με βάση τη δική μου, προσωπική άποψη).
Nintendo Switch
Ακολούθησε το Nintendo Switch και λάβε ενημερώσεις μόλις δημοσιεύεται οτιδήποτε σχετικό με αυτό!
Αφόρητοι: Μάσα Effect
Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή και να έχετε κάνει login

Copyright © 2011-2017. All rights reserved.

powered by 9

Γίνε μέλος στο Enternity.gr

Είστε ήδη μέλος στο Enternity.gr? Login

close

Επιλέξτε σωστά. Το username δεν μπορεί να αλλάξει.

Γυναίκα Άντρας
click refresh to show captcha code reload code

Δέχομαι να λαμβάνω το Newsletter του Enternity.gr

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης του Enternity.gr

Σύνδεση στο Enternity.gr close login

Αυτόματη είσοδος

*Πατήστε εδώ εάν ξεχάσατε τον κωδικό σας

Υπενθύμιση κωδικού Enternity.gr close remind password
click refresh to show captcha code reload code
*