Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Nintendo Labo η συνέχεια

*
Ναι είχα ασχοληθεί πριν από λίγο καιρό με τα χαρτόνια της Nintendo. Τώρα όμως μπορώ να εκφέρω πιο ολοκληρωμένη άποψη, μιας και τις τελευταίες ημέρες κάθομαι παρέα με τον junior και κατασκευάζουμε καλάμια ψαρέματος, σπίτια κ.ά.

Η δυσπιστία μου ήταν μεγάλη, δεν το κρύβω. Ακόμη και τη στιγμή της αγοράς, δεν είχα πειστεί για την νέα πρόταση της Nintendo. Ακόμη δεν έχω πειστεί, αλλά μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης, καταλαβαίνω το όραμα της ιαπωνικής εταιρείας και σίγουρα έχω ενθουσιαστεί με την προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί και τον συνδυασμό πραγματικών και ψηφιακών αντικειμένων. Η διαδικασία της κατασκευής αποδεικνύει πόση σκέψη έχει πέσει στο Labo. Χαρτονένια κομμάτια με περίεργα σχήματα τσακίζονται, τυλίγονται, ενώνονται, κουμπώνουν μεταξύ τους με περίεργο τρόπο και μαγικά σχηματίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνοδεύονται από «χαζoπαίχνιδα» που μόνο η Nintendo καταφέρνει συνήθως να τα κάνει ενδιαφέροντα, έστω για λίγο. Υπάρχει φυσικά το θέμα της αποθήκευσης (πού στο καλό θα τις βάλουμε όλες αυτές τις κατασκευές;), αλλά ο στόχος επιτυγχάνεται πλήρως. Η κοινή ενασχόληση με κάτι διαφορετικό είναι το λιγότερο δεδομένη.


Το αστείο είναι ότι το όραμα του Labo δεν αναδεικνύεται από τις αρχικές κατασκευές. Ούτε καν από την απίστευτα έξυπνη αξιοποίηση κάθε τεχνολογίας που κρύβουν τα μικροσκοπικά χειριστήρια. Κρύβεται στο λεγόμενο Toy-Con Garage, ένα mode που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μια μικροσκοπική πλατφόρμα προγραμματισμού. Μια λειτουργία που επιτρέπει τη δημιουργία ζευγών ενεργειών και αποτελεσμάτων, με στόχο ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει μια ενέργεια σε ένα σημείο της οθόνης και ακριβώς απέναντι να ορίσει το αποτέλεσμα αυτής. Οι ενέργειες είναι προκαθορισμένες, αλλά ήδη υπάρχουν στο Internet εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και ναι, έχει περιορισμούς, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά πότε εμπόδισε αυτό τη δημιουργική κοινότητα του Internet; Και αν το καλοσκεφτούμε, το όραμα του Labo κρύβεται πίσω ακριβώς από αυτήν τη λέξη: κοινότητα.

Τα χαρτόνια της Nintendo, η πλατφόρμα του Toy-Con Garage και, φυσικά, η ευρηματικότητα των χρηστών μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό παιχνίδι σε πραγματικό φαινόμενο. Ένα διάσπαρτο σύνολο χρηστών σε κοινότητα που ανταλλάσσει ιδέες, κατασκευές, λύσεις σε προβλήματα. Και, παράλληλα, επιτρέπει σε όσους δεν το ‘χουν, να μην ασχοληθούν με τίποτα από όλα αυτά και να περιοριστούν στις έτοιμες κατασκευές και τα mini-games. Μια ελευθερία που θυμίζει λίγο από Lego, με άλλους να κατασκευάζουν τα έτοιμα και άλλους να επιδεικνύουν τρομακτικά εντυπωσιακές χειροποίητες κατασκευές.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Μένει να δούμε αν οι πωλήσεις των σετ ωθήσουν την εταιρεία να τα «σπρώξει» καλύτερα στην αγορά, να προσφέρει νέα σετ, να στηρίξει το Labo όπως πρέπει. Για την ώρα έχουμε ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες που ίσως καταφέρει να τις αξιοποιήσει στο έπακρο. Και αυτό στην παρούσα είναι αρκετό. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Nintendo LABO VR Kit
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://labo.nintendo.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*