Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Nintendo Switch Online

*
O Λεωνίδας Μαστέλλος καταγράφει τις σκέψεις του γύρω από το Nintendo Switch Online, τη νέα online συνδρομητική υπηρεσία της Nintendo.

Εντάξει γυρίσαμε και ας μην το θέλαμε. Τουλάχιστον ο Σεπτέμβρης είναι γεμάτος με ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες, οπότε η μετάβαση στο χειμερινό πρόγραμμα θα γίνει πιο εύκολα. Ο μήνας είναι σημαντικός και για έναν ακόμη λόγο. H Nintendo, αν όλα πάνε καλά, θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία Switch Online, που όλοι ελπίζουμε ότι θα καλύψει το κενό στο online multiplayer του Switch. Ναι, εντάξει, μπορούμε και τώρα να παίζουμε online (και μάλιστα δωρεάν), όμως το Switch Online θα προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη υποδομή, cloud saves (επιτέλους) και, σύμφωνα με τη μόδα του ανταγωνισμού, δωρεάν τίτλους. Μόνο που οι τίτλοι σε αυτήν την περίπτωση είναι παιχνίδια από το ένδοξο παρελθόν της εταιρείας και όχι νέες παραγωγές, όπως συμβαίνει στα μηχανήματα των Sony και Microsoft.


Εννοείται πως η τιμή της συνδρομής (τουλάχιστον με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής) θα είναι χαμηλότερη από τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού και ως ένα βαθμό δικαιολογεί τη στροφή προς το παρελθόν, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι οι τίτλοι του NES (ακόμα και με online multiplayer) θα είναι αρκετοί για να τραβήξουν τα χρήματα των χρηστών. Μπορεί τέτοιου είδους υπηρεσίες να υπάρχουν για το online multiplayer, όμως —κακά τα ψέματα— τα «δωράκια» κάθε μήνα δεν χαλάνε κανέναν. Και ναι, οι τίτλοι είναι ιστορικοί, σημαντικοί, σπουδαίοι, όμως αμφιβάλω αν θα λειτουργήσουν ως κράχτης για την υπηρεσία. Σαν κερασάκι ίσως, κράχτες, όμως, μπα.

Βλέπετε η Nintendo έχει κατά καιρούς διαθέσει με διάφορους τρόπους παλιούς της τίτλους, με αποκορύφωμα τις μινιατούρες των κλασικών παιχνιδομηχανών της, οπότε η δίψα της αγοράς έχει μάλλον ικανοποιηθεί. Εντάξει η υπηρεσία θα είναι φθηνότερη, όχι όμως και τόσο, αν σκεφτούμε ότι το οικογενειακό πακέτο κοστολογείται στα 35 ευρώ αυτήν τη στιγμή (για 8 χρήστες), τιμή πολύ κοντά στην τιμή του Xbox Live (αν το ψάξεις λίγο παραπάνω). Θα μου πείτε ότι η μεμονωμένη συνδρομή έχει 20 ευρώ/έτος και, βάσει αυτής, οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι εξαιρετικά πολλές, όμως το Switch προωθείται περισσότερο ως «οικογενειακό» μηχάνημα και άρα η αντίστοιχη συνδρομή θα είναι μονόδρομος για πολλούς.

Μένει να δούμε βέβαια και τις δυνατότητες και τη σταθερότητά της στα σημεία που μετράνε. Θα προσφέρει μια ικανοποιητική online εμπειρία; Η Nintendo δεν μας έχει συνηθίσει να ασχολείται ιδιαίτερα με τα του online, οπότε περιμένω σίγουρα αστοχίες ή λάθη απειρίας. Εδώ οι πιο έμπειροι και την έχουν πατήσει κατά καιρούς.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκπτώσεις που θα γίνονται για τα μέλη, μιας και οι τίτλοι του μηχανήματος σπάνια προσφέρονται με έκπτωση και όταν το κάνουν, αυτή είναι συνήθως μικρή. Αν βρει την κατάλληλη ισορροπία, η Nintendo θα ενισχύσει τις πωλήσεις του eShop της, αλλά και εδώ οι προσδοκίες μου είναι μικρές, παρά το ότι οι τελευταίες εκπτώσεις δεν ήταν κακές.

Ο μήνας βρίσκεται στην αρχή του ακόμη, οπότε πρέπει να κάνουμε υπομονή. Η υπηρεσία δείχνει κάπως «στεγνή» σε πρώτη φάση, αλλά ελπίζω τουλάχιστον το cloud saving να είναι αξιόπιστο, για να ησυχάσουμε επιτέλους από το άγχος απώλειας των save μας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*