Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Console Hunter: SEGA Dreamcast Divers 2000 CX-1 TV Limited Edition

*
O Console Hunter κάνει ένα ταξίδι στο SEGA Dreamcast Divers 2000 CX-1 TV Limited Edition.

Η SEGA ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρος σε νέες η «περίεργες» τεχνολογίες, όπως τα Mega CD, το 32X, το Multi-Mega, cartridge lock-on tech, το Mega Jet ή το Nomad. Αυτή τη φιλοσοφία, του να παρουσιάζει δηλαδή κάτι διαφορετικό στους καταναλωτές, δεν μπόρεσε να μην την ακολουθήσει και στο κύκνειο άσμα της, το Sega Dreamcast.




Έτσι λοιπόν κυκλοφόρησε λίγο μετά την κυκλοφορία της κονσόλας και αποκλειστικά για την Ιαπωνική αγορά, το Divers 2000 CX-1. Το Divers είναι ουσιαστικά μια Video and Communications gaming device όπως το χαρακτήριζε η SEGA στο launch του. Ένα design με το κεφάλι του Sonic κατά νου σχεδιασμένο, που ενσωματώνει μια 14 ιντσών crt τηλεόραση συν φυσικά ένα dreamcast στο εσωτερικό του. Στο πακέτο υπάρχει ένα θεματικό controller pad στο ύφος του μηχανήματος, πληκτρολόγιο, vmu, το dream-eye, η camera δηλαδή για χρήση web μεταξύ χρηστών, ένα remote control για τη λειτουργία της τηλεόρασης + το dreamkey cd που είναι μοναδικό για κάθε μηχάνημα και χρειαζόταν για την online σύνδεση στο internet και το SEGA Net. To Divers τρέχει μια πειραγμένη έκδοση των Windows CE και έχει την ίδια Power VR2 engine του Dreamcast.



Το μηχάνημα είναι project από κοινού της SEGA, της CSK και της Fuji. Ο αριθμός παραγωγής του είναι υπολογισμένος ανάμεσα σε 500 με 1000 κομμάτια και αυτό το καθιστούν ως μια από τις 5 πιο σπάνιες κονσόλες που παρήχθησαν ποτέ, μαζί με το Sega Multi-Mega να ακολουθεί στην ίδια πεντάδα.  Η τιμή του ήταν πενταπλάσια από ένα απλό Dreamcast που κόστιζε 20.000 Γιέν, με αποτέλεσμα τα 100.000 Γιέν που έπρεπε να πληρώσουν οι Ιάπωνες για την απόκτηση του, δεν το έκανε εμπορική επιτυχία με αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω παραγωγή αλλά και ζήτηση.

Προσωπικά είχα την τύχη να το δω αλλά και να παίξω μαζί του από κοντά, καθώς βρίσκεται στη συλλογή του μεγαλύτερου Έλληνα συλλέκτη retro κονσολών και video games, Στέλιο Δ, ο οποίος το έχει σε mint κατάσταση με την αρχική του, τεράστια συσκευασία. Ο Στέλιος επίσης έχει στην κατοχή του και την σπάνια CRT της Sharp με το ενσωματωμένο Super Famicom (jap snes) αλλά και το Aiwa Boom με το ενσωματωμένο mega cd και mega drive, όλα αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, που προσωπικά θαρρώ το Divers είναι φανερά επηρεασμένο από τα αναφερθέντα.



Η ποιότητα της εικόνας στη συγκεκριμένη ενσωματωμένη CRT είναι καταπληκτική καθώς υπάρχει εσωτερική συνδεσιμότητα S-video που ήταν ότι καλύτερο για την εποχή. Ο ήχος σαφώς είναι στερεοφωνικός και το μηχάνημα είναι πιο αθόρυβο από ένα κανονικό Dreamcast. Πλέον εμφανίζονται πολύ σπάνια στην παγκόσμια αγορά SEGA Divers units, με αποτέλεσμα η τιμή απόκτησης του να είναι σε τρομερά υψηλά επίπεδα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη ελληνική παρουσίαση του SEGA Divers από το Retro κανάλι, Console Hunter.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*