Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Console Hunter: Splatter House 2, SEGA Mega Drive

*
Μερικά χρόνια πριν εμφανιστούν στην αγορά τα γνωστά horror video games όπως Resident Evil, Silent Hill, Clockwork Tower και Alone in the Dark, είχε κυκλοφορήσει μια ιδιαίτερη σειρά που ουσιαστικά ήταν από τα πρώτα παιχνίδια που μας έκαναν να τρομάξουμε (τουλάχιστον όταν τα παίζαμε πιτσιρικάδες). Γνωρίστε το Splatter House 2!

Το πρώτο Splatter House κυκλοφόρησε το 1988 για τα arcades και για τις κονσόλες TurboGrafx-16 και FM Towns Marty. Συγκεκριμένα το TurboGrafx-16 port στο main screen προειδοποιούσε πώς το παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο για παιδιά ή δειλούς! Βασισμένο σε αμερικάνικες ταινίες τρόμου που την δεκαετία των 80s ήταν στα φόρτε τους, ο ήρωας είναι φανερά εμπνευσμένος από τον γλυκούλη Jason του Παρασκευή και 13 αλλά και στο μυθιστορήματα του H.P. Lovecraft.


Αν και προσωπικά δεν έτυχε να παίξω τον πρώτο τίτλο, γιατί που να βρεις άλλωστε TurboGrafx η Towns Marty 7 χρονών, παρόλα αυτά έπαιξα και αρκετά κιόλας τον δεύτερο τίτλο. Ήταν το 1993 σε σπίτι συμμαθητή με το Mega Drive, όπου το Splatter House 2 ήταν το πρώτο video game που με έκανε να τρομάξω. Στην Ευρώπη κυκλοφόρησε τέλος του 1992 και ήταν exclusive μόνο για το 16-bit μηχάνημα της αγαπημένης μας SEGA. Μιλάμε για ένα side-scrolling beat 'em up platformer από την NAMCO που αποτελείται από 8 extravaganza επίπεδα με overdose, τι άλλο, pure σπλατεριάς.

Αναλαμβάνετε τον ρόλο του Rick, o οποίος φορώντας μια συγκεκριμένη αρχαία μάσκα αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις. 3 μήνες μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου ο Rick έχει την ευκαιρία να σώσει μια και καλή την αγαπημένη του Jennifer και να δραπετεύσουν από το Splatter House. Το level design και τα sprites είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένα με σκοπό να αποδώσουν τη φρίκη και το θεματικό spooky feeling που αποζητάμε από έναν τέτοιο τίτλο και πιστέψτε με το καταφέρανε αξιοπρεπώς για το 1992. Οι εχθροί έχουν ποικιλία και φυσικά τα oversized Bosses είναι ικανά να σας ''τρομάξουν'' αλλά και να σας αηδιάσουν όταν διαμελίζονται η ανατινάζονται! Στο όλο setup βοηθάει και το ανάλογο horror soundtrack που προσθέτει πόντους στο σύνολο και το Yamaha YM2612 sound chip του Mega Drive αποδίδει τα μέγιστα.

Δυστυχώς τα controls είναι ο τομέας που υστερεί ο τίτλος, αλλά με προπόνηση όλα είναι εφικτά. Μη ξεχνάτε πως δεν μιλάμε για ένα εύκολο παιχνίδι-περίπατο, αλλά για ένα horror τίτλο που έχει σαν σκοπό εκτός από το να σας διασκεδάσει και να σας δυσκολέψει. Οι νέες επιλογές δυσκολίας αλλά και η χρήση κωδικών για τα levels, θα σας φανούν χρήσιμοι σύμμαχοι. Υπήρξε και συνέχεια της σειράς με τίτλο Splatter House 3 αλλά κυκλοφόρησε μόνο για την ιαπωνική και αμερικάνικη αγορά. Και οι 3 τίτλοι είναι διαθέσιμοι να παίξετε μαζί τους για όσους έχουν το ομώνυμο remake του 2010 που κυκλοφόρησε για Xbox 360 και PS3.

To Splatter House 2 είναι ένας must τίτλος για τους φίλους των Horror Games αλλά και του SEGA Mega Drive, που δεν απογοητεύει. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε παρουσίαση αλλά και longplay του τίτλου από το ελληνικό retro YouTube κανάλι, Console Hunter.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*