Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: 2020, η χρονιά της παράνοιας

*
Το Editorial του Enternity κλείνει το 2020, σημειώνει τα καλά και τα κακά, δίνει υποσχέσεις και ευχές για το 2021. Με αρκετά υστερόγραφα.

Διανύουμε την τελευταία ημέρα του 2020 και ένιωσα την ανάγκη να γράψω μερικά πράγματα, μιας και έχουμε καιρό να τα πούμε σε πρώτο πρόσωπο. Μπαίνουμε αισίως στο δέκατο χρόνο λειτουργίας του Enternity και μετά από μια πολύ μεγάλη φουρτούνα που προκλήθηκε από πολλούς παράγοντες, το site είναι σε μια κατάσταση που πραγματικά χαιρόμαστε να ασχολούμαστε και πάλι μαζί του. Ξέρετε, τα καράβια που είναι φτιαγμένα να κάνουν μεγάλα ταξίδια περνάνε και από αυτές τις περιόδους. Και επειδή το καράβι αυτό σάλπαρε με στόχο να σας συντροφεύσει για αρκετά χρόνια, είμαστε χαρούμενοι που πλέον μπορούμε να πλεύσουμε με ηρεμία, με ψυχραιμία και με πολύ πιο καθαρό μυαλό.


Τα γεγονότα της τελευταίας ταραχής, οι περισσότεροι που μας παρακολουθείτε καιρό τα γνωρίζετε. Έγιναν και άλλα που δεν γνωρίζετε και ίσως με έχετε ακούσει σε κάποιο podcast ή παλιότερα σε κάποιο Enternity Live να τα αναφέρω. Κάποια καλόπαιδα (sic) προσπάθησαν με πολύ υπόγειο τρόπο αρκετές φορές να δημιουργήσουν πρόβλημα στη σελίδα με τρόπους που πραγματικά είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς. Χαρά στο κουράγιο τους και να τους χαίρονται αυτοί που τους μεγάλωσαν έτσι. Αυτό και κλείνει η παρένθεση.

Μπορεί το 2020 να είναι σχεδόν καταστροφική χρονιά από όλες τις απόψεις, με κόσμος να φεύγει από τη ζωή τόσο άδικα από τον COVID-19, εταιρείες να έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ολόκληρη κλάδοι να έχουν τεθεί ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και τον κόσμο να ανησυχεί για το αύριο. Ναι, δεν μας είδατε να κλαιγόμαστε στα social media του Enternity, γιατί πολύ απλά θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπους που μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στον κόσμο, είναι η ενημέρωση και ένα μέσο για να ενημερωθεί για πιο ευχάριστα θέματα και να ξεχαστεί από τα όσα προβλήματα υπήρξαν (και υπάρχουν) εκεί έξω.



Για το Enternity, ωστόσο, το 2020 ήταν ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη χρονιά από πλευράς επισκεψιμότητας. Το site έπιασε νούμερα που ούτε είχαμε δει ακόμη και στις εποχές που ο ανταγωνισμός ήταν σαφώς μικρότερος σε όγκο και μεγέθη και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ένα τρομερά ενεργό community μέσα στο site με πολλαπλά άρθρα, τσακωμούς και διαξιφισμούς. Ναι, αυτά έχουν μεταφερθεί στα social media, αλλά κι εκεί μην φαντάζεστε ότι τα αφήνουμε ιδιαίτερα. Ήμουν πάντα προβληματισμένος με αυτήν την εξέλιξη, αλλά αποδείχτηκε τελικά πως υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει απλά να διαβάσει ένα κείμενο χωρίς να το ακολουθούν τσακωμοί για το ποιος είναι πιο έξυπνος, ενημερωμένος, διαβασμένος και το ποια εταιρεία αγαπάει περισσότερο το κοινό της. Ευτυχώς, υπάρχει και αυτό το κοινό και είναι αρκετά μεγάλο. Και ευτυχώς γιατί πραγματικά μας αφήνετε χρόνο να ασχολούμαστε περισσότερο με αυτά που έχουν ουσία.

Θα κλείσω αυτό το editorial με τις κλασικές ευχές, που πλέον όμως φαντάζουν κάτι παραπάνω από τυπικούρες. Να είστε όλοι καλά, υγιείς, να ακολουθείτε τις εντολές των ειδικών και να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό που μας έχει απομακρύνει από τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες. Τα games και οι κονσόλες θα είναι πάντα εδώ. Θα τσακωθούμε, θα τα βρούμε, θα παίξουμε μαζί. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ. Καλές γιορτές να περάσετε και το 2021 να σας φέρει μόνο καλά νέα.

ΥΓ1) Με στεναχωρεί αφάνταστα που κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να βλέπουν φαντάσματα και επιτρέπουν ακόμη και στο κοινό τους (όσο κι αν είναι αυτό) να βρίζει αυτούς που θεωρεί… απέναντι. Απορώ πραγματικά με την όρεξή τους για τέτοιες μικροπρέπειες.

ΥΓ2) Σημείωσα αρκετές φορές μέσα στο τελευταίο τρίμηνο τα περί διαθεσιμότητας των PS5 και Xbox Series X στην ελληνική αγορά. Κατανοώ απόλυτα πως υπάρχουν παιδιά που μπορεί να εργάζονται και ως πωλητές και ήθελαν να…το παίξουν insiders, αλλά όπως και να ‘χει, πάντα προσπαθούμε να μεταφέρουμε μετά από ρεπορτάζ κάποια πληροφορία. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις σε διάφορες ομάδες, δέχτηκα προσβλητικά σχόλια από ανθρώπους που δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως λειτουργεί η αγορά. Δεν θα κάτσω να τσακωθώ δημόσια με κανέναν. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε κανέναν να με βάλει σε αυτό το λούκι. Ό,τι αναφέρουμε το αναφέρουμε έχοντας μια ενημέρωση από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Το αν τα δέχεστε ή όχι είναι ένα θέμα. Το να σέβεστε όμως έναν συνομιλητή και τη δουλειά του είναι άλλο. Και για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο.

ΥΓ3) Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Μάνος Βέζος δεν είναι αρχισυντάκτης του site και η ευθύνη της ύλης και της επικοινωνίας με τις εταιρείες πέρασε πάλι σε μένα. Δεν είχα την ευκαιρία να γράψω ένα ευχαριστώ και θεωρώ πως είναι σωστό να το κάνω έστω και τώρα από το editorial αυτό. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε μια φόρμουλα να συνεχίσει η συνεργασία με άλλο τρόπο, ελπίζω αν όλα πάνε καλύτερα το 2021 να τον διαβάσετε ξανά στο site, έστω και ως εξωτερικό συνεργάτη.

ΥΓ4) Δεν γίνεται να μην ευχαριστήσω τα παιδιά που συμμετέχουν στην προσπάθεια, είτε ξεκίνησαν μαζί μας τον Ιανουάριο του 2011, είτε προστέθηκαν πιο μετά. Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στον Νικήτα που είναι stand by πάντα και τραβάει και το μεγαλύτερο «μανίκι» με την ειδησεογραφία και τις εκδηλώσεις.

*Η φωτογραφία είναι ίσως η πιο όμορφη από αυτές που τράβηξα φέτος με το κινητό μου (οι οικογενειακές δεν μετράνε, είμαι κάθετα αντίθετος στην δημοσίευσή τους για οποιονδήποτε λόγο). 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Αραχνούφαντη θάλασσα, πολύ ωραία φωτογραφία Παύλο. Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας με υγεία, και ας ελπίσουμε ότι το 2021 δεν θα είναι το sequel του 2020.

    • Cristiano87
    • Εύχομαι το 2021 να είναι ακόμη καλύτερο για το Enternity σε όλους τους τομείς! Πιστεύω ότι το επίπεδο συντακτών είναι υψηλού επιπέδου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν! Συνεχίστε τη σωστή και μεθοδική δουλειά! Πάνω απ' όλα να έχουμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση! Καλή Χρονιά με υγεία! :)

    • mysterious
    • Χρονια πολλα παιδια και καλη χρονια με υγεια πανω απ'ολα!Ευχαριστουμε που μας κρατατε παρεα τοσα χρονια κι εχετε μετατρεψει το enternity σε καθημερινη συνηθεια,σε κατι το αγαπημενο που απολαμβανεις να διαβαζεις.Καλη δυναμη και συνεχιστε την εξαιρετικη δουλεια :)

    • Efkar
    • καλή χρονιά με υγεία , δύναμη και ευτυχία σε ότι αγαπάτε . Καλά άλλα 10 και πλέον χρόνια να έχει το enternity με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται

*