Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: «Θέρισε» το Uncharted 4

*
Το Uncharted 4: A Thief’s End ήταν η μεγαλύτερη κυκλοφορία της Sony για το PlayStation 4 και κάτι τέτοιο μεταφράστηκε και σε πωλήσεις, αλλά επιβεβαιώθηκε και με τις απίστευτα ψηλές βαθμολογίες που πήρε στα Μέσα όλου του πλανήτη (εκτός μιας περίπτωσης). Όπως ήταν φυσικό, τα καταστήματα ανέμεναν και στις μικρότερες αγορές -όπως η ελληνική- την κυκλοφορία του σημαντικού αυτού blockbuster και δεν είχαν άδικο. Τα στοιχεία που μαζέψαμε από το λιανεμπόριο επιβεβαιώνουν πως ο τίτλος της Naughty Dog έδωσε σημαντική ανάσα σε επίπεδο τζίρου.

Από τα όσα μάθαμε λοιπόν, το Uncharted 4: Το τέλος ενός κλέφτη κατάφερε να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων τίτλου σε αυτήν τη γενιά και να ξεπεράσει οποιοδήποτε άλλο single format videogame έφτασε στα ελληνικά καταστήματα. Χαρακτηριστικά, οι πωλήσεις του τίτλου κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμη και αυτές του Grand Theft Auto V. Όσον αφορά στις πωλήσεις της πρώτης ημέρας, έχουμε και εδώ ρεκόρ, με το λιανεμπόριο να αναφέρει ότι ο δεύτερος τίτλος σε αυτή την κατηγορία είναι…αιώνες πίσω.



Οι πωλήσεις ήταν εξαιρετικές σε όλα τα καταστήματα της χώρας και δεν σημειώθηκαν υψηλά νούμερα μόνο στα αστικά κέντρα, ενώ όσον αφορά τώρα στα bundles, η πιο χαρακτηριστική ατάκα που ακούσαμε ήταν «για την εποχή που διανύουμε, τα Uncharted 4 bundles τα πήγαν εξαιρετικά». Εδώ θα πρέπει πάντως να κάνουμε ένα σχόλιο και να σημειώσουμε πως και η ελληνική ομάδα του PlayStation δεν έκανε ιδιαίτερη προώθηση στο bundle, αλλά επικεντρώθηκε στο ίδιο το game. Εξίσου καλά τα πήγαν και οι ειδικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας, ενώ η αίσθηση της αγοράς είναι πως ο κόσμος που είχε ήδη αγοράσει την κονσόλα, περίμενε «στα κάγκελα» για το Uncharted 4. Οι προ-παραγγελίες είχαν πάει ιδιαίτερα καλά από την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκαν στα sites των καταστημάτων λιανικής και είναι γεγονός ότι σχεδόν όσοι προχώρησαν σε pre-order είχαν σπεύσει από τις πρώτες ώρες της 10ης Μαϊου για να αγοράσουν το αντίτυπό τους και να αρχίσουν να παίζουν άμεσα.

Αυτονόητο δε, πως, με όλα τα παραπάνω, το Uncharted 4: A Thief’s End είναι και ο πρώτος σε πωλήσεις τίτλος για το 2016 στην ελληνική αγορά, κάτι που θα επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες, μέσα από το σχετικό πίνακα της GfK Hellas που θα δείτε δημοσιευμένο στο site μας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Συνήθως τα γούστα μου στο gaming δεν συμβαδίζουν με την πορεία των δημοφιλών τίτλων που παρελαύνουν στο ελληνικό Top Ten ανά μήνα αλλά το Uncharted 4 το αξίζει και με το παραπάνω. Το παίζω σε δανεικό PS 4 και το παιχνίδι ξεχωρίζει σαν την μύγα μες στο γάλα για την προσοχή που του έχει δοθεί.
      Ανεξαρτήτως προτιμήσεων του καθενός, ο τίτλος δείχνει ότι έχει φτιαχτεί με μεράκι με τα body animations, weather effects, facial expressions, αμελητέα cliiping textures, το conversation μεταξύ των χαρακτήρων να είναι υψηλού επιπέδου και γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι η Naughty Dog βήμα βήμα το κεντούσε με πολλή δεξιοτεχνία, σαν εργόχειρο. Ο τίτλος δεν μου βγάζει την αίσθηση ως ένα προϊόν που το πήραν από ένα καλούπι με ένα standard σχεδιασμό και προγραμματισμό με το οποίο θα ακολουθήσουν δεκάδες αντιγραφές απλά για βγει στην αγορά.
      Εύχομαι να πουλήσει τα κέρατά του και να συνεχίζει να το κάνει γιατί σε αυτή τη γενιά (όσο ποτέ) εταιρείες κολοσσοί μας έχουν πνίξει στα MOBA, στα MMO, στο LOOT fest, Free Roaming με λιγότερη ουσία και περισσότερο Roaming λες και δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό για τα υπόλοιπα.

    • harriswho
    • Γενικότερα νομίζω ότι δεν υπάρχουν αρκετοί τίτλοι εκεί έξω που να στέκονται τόσο καλά σε story mode όσο αυτό. Μακάρι να θέσει τον πύχη για τις υπόλοιπες εταιρείες στο να κάνουν μελλοντικά κάτι πιο αξιόλογο και να κατανοήσουν ότι ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο σε επίπεδο κονσόλας αλλά και σε επίπεδο developer.
      Μπορώ να πω ότι είναι το μοναδικό παιχνίδι (μαζί με το θρυλικό No one lives forever) που δε με χαλάει καθόλου να βλέπω κάποιον άλλο να παίζει αντί για μένα.

    • giwrgos123
    • Εγώ πάντως που το αγόρασα το παιχνίδι είναι απλώς τέλειο και που το τερμάτισα.Ποιος άλλος δεν θα 'θελε το παιχνίδι να είχε και πολύ ωραία δράση και να έχει και θησαυρό.Απλώς είναι !@#$%^.Γι αυτό πήρα και το ps4

    • GamingFun
    • Το Uncharted 4: A Thief's End όπως αποδείχτηκε από την πλειοψηφία των reviews παγκοσμίως είναι ένα αριστούργημα. Είναι λογικό που σάρωσε στις πωλήσεις.
      Ακόμη θεωρώ πως ένας βασικός λόγος που το παιχνίδι πήγε περίφημα συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά είναι πως μας τίμησε με τους ελληνικούς υπότιτλους. Όποιος τιμάει τους Έλληνες καταναλωτές, αυτοί δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους περίτρανα.

*