Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Άφαντο το NES, σαρώνει το PS4 Pro

*
Μετά από απουσία που σημείωσε η στήλη την προπερασμένη εβδομάδα, επιστρέφει με «φρέσκα» στοιχεία από την ελληνική αγορά και ποια καλύτερη ευκαιρία από την κυκλοφορία του PS4 Pro και του Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition; Τη Δευτέρα καταγράψαμε κάποια πρώτα στοιχεία σχετικά με την έλλειψη στοκ στο νέο μίνι σύστημα της Nintendo, το οποίο είναι sold out σχεδόν σε όλες τις αγορές του πλανήτη και με την ανοχή της ιαπωνικής εταιρείας -προφανώς- γίνεται όργιο αισχροκέρδειας σε διάφορες πλατφόρμες όπως το eBay.

Η κατάσταση με το σύστημα ισχύει και στη χώρα μας, όπου είναι πάντως γεγονός ότι κανείς δεν περίμενε τέτοια επιτυχία και ζήτηση. Ως εκ τούτου, οι αρχικές παραγγελίες που μπήκαν από τα καταστήματα δεν ήταν μεγάλες και με τη μειωμένη ποσότητα που ήρθε στη χώρα μας (υπολογίζεται βάσει πληροφοριών από το λιανεμπόριο ότι στα καταστήματα έφτασε το 10% των κομματιών που αναμένονταν τελικά) κατάφερε να καλύψει οριακά αυτούς τους πρώτους (προνοητικούς) καταναλωτές. Τώρα, από εδώ και πέρα χρειάζεται απλά υπομονή για όσους το ψάχνουν/περιμένουν, καθώς η Nintendo έχει υποσχεθεί παραδόσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα και εκ νέου διαθεσιμότητα το 2017.

Όσον αφορά στα των home consoles στη χώρα μας, η έλευση του Xbox One S και τα πολλά bundles έδωσαν μια γερή ανάσα στην πλευρά της Microsoft για το μήνα Οκτώβριο. Η διαφορά στα μερίδια δεν άλλαξε πολύ, αλλά μπορούμε να πούμε ότι η πλευρά του Xbox κατάφερε να «τσιμπήσει» μερικές μονάδες. Ωστόσο, με την έλευση του PS4 Pro, επιστρέψαμε στα παλιά δεδομένα. Τα κομμάτια που έχουν «φύγει» από τα ράφια των καταστημάτων είναι αρκετά σημαντικά (για τα δεδομένα της αγοράς) και φαίνεται πως το PS4 Pro προκαλεί πονοκέφαλο στους μελλοντικούς κατόχους PlayStation. Ήδη η κυκλοφορία του έχει κόψει μερικώς τις πωλήσεις του PS4 και του PS4 Slim, καθώς φαίνεται πως αρκετοί σκέφτονται πού θα επενδύσουν.

Παρόλα αυτά, η αγορά εκτιμά ότι το PS4 Slim έχει πάει πολύ καλά και συνεχίζει να προτιμάται από όσους δεν θέλουν να πάνε στο PS4 Pro ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τη σχετική διαφορά τιμής. Τέλος, με την ευκαιρία των παραπάνω πληροφοριών για το λιανεμπόριο (και επειδή μας ρωτάτε αρκετά συχνά), να σημειώσουμε πως το PlayStation VR αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμο πουθενά, ωστόσο θα αρχίσει να έρχεται προς τη χώρα μας με συνεχείς εισαγωγές έτσι ώστε να καλυφθούν όσο πιο άμεσα γίνονται όλες οι προ-παραγγελίες και στη συνέχεια να βγει στο ράφι.

Μάλιστα, τα στοιχεία που μας αναφέρθηκαν για τις προπαραγγελίες που είναι σε εκκρεμότητα φτάνουν τον τριψήφιο αριθμό, κάτι που δείχνει πως αρκετοί κάτοχοι PS4/PS4 Pro έχουν αποφασίσει να δοκιμάσουν τη νέα πλατφόρμα της Sony και έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Solidarity
    • Παυλο υπαρχει αληθεια τετοια αποκλιση; δηλαδη 10% ηρθαν μολις απο οσα NES παραγγελθηκαν; ειχα παραγγειλει απο τον Ιουλιο στα public και φυσικα δεν παρελαβα ποτε.
      Αυτο που αξιζει να γινει ερευνα ειναι τα αισχρα ποσα που φευγουν στο ebay .

    • Sephiroth
    • @Solidarity, τυπικά η αντιπροσωπεία κατάφερε να καλύψει τις αρχικές προ-παραγγελίες των καταστημάτων. Συνολικά (με τις προπαραγγελίες που έγιναν στη συνέχεια), είναι λογικό η ζήτηση να πολλαπλασιάστηκε. Ο αριθμός που έμαθα ότι ήρθε είναι περί το 10% των συνολικών προ-παραγγελιών. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Nintendo κλασικά ενημέρωσε τελευταία στιγμή για τη διαθεσιμότητα. Και το κακό είναι ότι δεν εξυπηρετήθηκαν πάαααααααρα πολλοί. Το θέμα του eBay είναι μεγάλο, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι. Απλά η Nintendo και κάθε Nintendo είναι υπόλογη για την αισχροκέρδια που επιτρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Και μιλάμε για προϊόν που δεν είναι limited

    • majorfox
    • Η καλυτερη κονσόλα που εχει σχεδιαστεί ! Ειμαι ετοιμος για το ps4 pro !

    • stefoukos
    • Θα παρω το ps4 pro σε λιγεε ημερες να κανω ενα δωρο για τον εαυτό μου για τα Χριστούγεννα 4κ δεν έχω αλλά το θελω πολύ.Οσο για το νιντεντο απορώ το πως αγοράζουν αυτην την κονσολα απορω πραγματικά ισως για δώρο δεν ξέρω μου κάνει μεγάλη εντύπωση

    • dawnstar
    • @stefoukos μαλλον εισαι μικρος σε ηλικια το μινι nes ειναι πολυ λογικο να πουλησει ολοι θα το παρουμε και οταν η νιντεντο αποφασισει να βγαλει και snes εκδοση εκει θα γινει το πραγματικο χαος.

    • Hahahouhas
    • Η καλυτερη κονσολα που εχει βγει ποτε και παλι οταν θα βγει το xbox scorpio το ps4 pro πρωτο θα ειναι και με πολυ μεγαλη διαφορα.

    • stefoukos
    • δεν ειμαι μικρος αλλα θεωρω τα 60 και ευρω που θα δαπανησω για το νιντεντο της 30ετιας να παρω σουβλακια απτο να παιξω παιχνιδια που εχω παιξει οταν ειμουν νιανιαρο

    • majorfox
    • Καζ : Καλα παλι τσακωνοσαστε για τη νιντεντο καλα σπιτια δεν έχετε? Αυτη παει για την κοναμι νούμερο δύο. Ριιιιιιιιιτζ ρεεεεεισεεεεερρρρρρρρρ pro !!!!

    • KosMyl
    • Το ζήτημα για το PS4 PRO δεν είναι μόνο τα 400 ευρώ που απαιτεί η αγορά και μόνο της κονσόλας. Απ ότι κατάλαβα για να δείξει τις δυνατότητές του χρειάζεται μια καλή τηλεόραση, με καλό 4K upscaler και panel bit depth 10 bits και όχι 6 ή 8 για να νιώσεις στο πέτσί σου τι θα πει HDR. Πολλά τα λεφτά παιδιά για το πακέτο....πολλά!!!!!

*