Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Η νεότερη κατάσταση με τη διαθεσιμότητα PS5 και Xbox Series X/S στην Ελλάδα

*
Η στήλη “The Greek Way” επιστρέφει και αυτή τη φορά καταπιανόμαστε με τα νεότερα από τις παραδόσεις PS5 και Xbox Series X/S στην Ελλάδα.

Καλώς σας βρήκα και πάλι μέσα από τη στήλη “The Greek Way” και σίγουρα θα έχουμε ενδιαφέροντα πράγματα να πούμε τις επόμενες αρκετές εβδομάδες. Επέλεξα να ξεκινήσω με ένα από τα θέματα που με/μας έχετε ρωτήσει περισσότερο, καθώς αντιμετωπίζουμε κι εμείς ως αγορά τρομερά προβλήματα διαθεσιμότητας PS5 και Xbox Series X/S. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα νεότερα δεδομένα.


PS5
Η κατάσταση με το PS5 είχε περιγραφεί τόσο από το Enternity, όσο κι από μένα προσωπικά αναλυτικά τόσο εδώ, όσο και μέσα από τα social media. Το επίσημο δίκτυο διανομής παραλαμβάνει κάθε μήνα διαφορετικές ποσότητες και δυστυχώς λόγω αυτού δεν μπορεί να υπάρξει καμία επίσημη απάντηση νωρίτερα. Δυστυχώς για τις αλυσίδες, το χάος δημιουργείται επειδή είτε εκπρόσωποι εξυπηρέτησης στα τηλεφωνικά κέντρα, είτε υπάλληλοι/διευθυντές σε καταστήματα θέλουν να ξεφορτωθούν «γκρινιάρηδες», τους λένε αόριστες ημερομηνίες ή ημερομηνίες βάσει εκτιμήσεων και μετά στο διαδίκτυο και στα social media των εξειδικευμένων Μέσων ή των μεγάλων κοινοτήτων (όπως το PlayStation Nation) γίνεται ο κακός χαμός. Κι εμείς φαινόμαστε οι κακοί. Να σημειώσω επίσης πως το απίστευτο που διάβασα πως το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ πάει πιο πίσω τις παραδόσεις PS5 στην Ελλάδα δεν έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ επαφή με την πραγματικότητα. Ναι, αν το πρόβλημα έμενε για μήνες, σίγουρα θα είχε επιπτώσεις. Αλλά όπως τελείωσε το ζήτημα, δεν θα έχει.



Τι γίνεται με τις παραλαβές τώρα; Το καλό είναι πως τον Μάρτιο (τελευταίο μήνα του προηγούμενου οικονομικού έτους της Sony) παραδόθηκαν αρκετές κονσόλες και οι οποίες κατέληξαν στους καταναλωτές. Ήταν μάλιστα η δεύτερη μεγαλύτερη παρτίδα που έχει έρθει στην Ελλάδα. Και ευτυχώς που έγινε αυτή η παράδοση γιατί υπήρχαν φήμες για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των τελευταίων preorders. Η ελπίδα όλων είναι πως λόγω των μεγάλων κυκλοφοριών που πλησιάζουν τόσο από τη Sony (πχ. Ratchet & Clank: Rift Apart) όσο και από συνεργάτες (πχ. Resident Evil Village), η ιαπωνική εταιρεία έχει πιέσει όσο περισσότερο γίνεται. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ούτε το πόσα κομμάτια θα έρθουν στην Ελλάδα τον Απρίλιο, ούτε πότε, αλλά οι εκτιμήσεις μιλούν για τελευταία εβδομάδα του μήνα. Αν τώρα το Πάσχα δημιουργήσει καθυστερήσεις, πάμε για αρχές Μαϊου. Απλά, γενικότερα, (στην πλειοψηφία του) το λιανεμπόριο σημειώνει ότι έχουν καλυφθεί και οι προ-παραγγελίες που έγιναν στο δεύτερο τρίμηνο του Οκτωβρίου.

Xbox Series X/S
Σε ό,τι αφορά τις κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S, κι εδώ τα πράγματα χρειάζονται αρκετή εξήγηση. Όπως είχαμε σημειώσει, μέσα στον Απρίλιο δεν θα έρθουν κονσόλες Xbox Series X, οπότε η επόμενη παραλαβή είναι τον Μάιο. Όπου βλέπετε κάποια λίγα κομμάτια, είναι από ανεξάρτητα καταστήματα που τα βρίσκουν από το εξωτερικό, σε «τσιμπημένες» τιμές και ως εκ τούτου τα πουλάνε και πιο ακριβά. Η κατάσταση με το Xbox Series S είναι κάπως καλύτερη και ίσως καταφέρετε να βρείτε αρκετά πιο εύκολα κονσόλα για να μπείτε στην new-gen εποχή.

Για οτιδήποτε νεότερο πάντως, θα κάνουμε και ξεχωριστές αναρτήσεις στο Enternity, οπότε μείνετε συντονισμένοι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • warlock
    • Το μόνο άσχημο σε αυτό, πέρα από τα γνωστά καταστήματα που δεν θα κάτσω καν να ασχοληθώ, είναι το οι ίδιες οι εταιρείες - αντιπροσωπείες, δεν δίνουν λογαριασμό στα καταστήματα, να τους πουν πχ θα σου φέρω 10 ps5 στις 15-20 του μηνός, δεν θέλω να πιστέψω ότι η ίδια αντιπροσωπεία αν την ρωτήσουμε δεν ξέρει το πόσα ps5 θα έχει στην κατοχή της, έστω 5 ημέρες πριν! Δεν λέω από την αρχή του μήνα να ξέρουν αλλά στις 5-6 ημέρες πριν παραλάβουν δεν μπορεί να μην έχουν ιδέα! Γιατί μετά η διανομή στα καταστήματα, τα οποία δεν είναι 1-2, θα γίνεται στην τύχη.

      • Sephiroth
      • Το τοπικό γραφείο της Sony ενημερώνεται ελάχιστα πριν φτάσουν τα κομμάτια στη χώρα μας. Αμέσως ενημερώνει τα καταστήματα. Αυτό μπορεί να είναι και 2-3 μέρες πριν φτάσουν στις αποθήκες τους. Γενικά ο προγραμματισμός είναι κάκιστος και δυστυχώς πιστεύω ότι γίνεται αυτό για να "μαγειρεύονται" τα κομμάτια ανάλογα με τη σημασία κάθε αγοράς και τη ζήτηση που υπάρχει. Γιατί προφανώς και θα προτιμήσει η κάθε Sony να δώσει 100 κομμάτια της Ελλάδας στην Αγγλία από τη στιγμή που ο μέσος καταναλωτής της Αγγλίας θα κάνει 10πλάσιο τζίρο μέσα στο χρόνο από τον αντίστοιχο της Ελλάδας.

    • PORTAL
    • Blessing in disguise. Μπορεί να φαίνεται άσχημη η φάση αλλά στην πραγματικότητα είναι ευκαιρία ο Έλληνας gamer να αγοράσει την σωστή κονσόλα, το Series S. Προσιτή τιμή, game pass, τρέχει τα παιχνίδια μια χαρά. Και ξεχαστε γελοιοτητες τύπου 80 ευρώ το παιχνίδι, μπρατσωμενες κοπέλες στο φάρμακο, δεινόσαυρους ρομπότ κτλ.

      • vorlon68
      • Οσο και να κτυπιέστε, στην Ελλαδα το PS5 ειναι η Ρεάλ και το Xbox είναι ο Οδυσσέας Κορδελιού........

        • mrilluminati
        • Είναι αλήθεια ότι πάντοτε τα PS ήταν πιο δημοφιλή. Αλλά φαίνεται πως τα Xbox έχουν φτάσει κοντά αυτή την γενιά. Εγώ περίμενα ότι τα PS5 θα ξεπουλούσαν σε μια βδομάδα και τα Series X θα ήταν ναι μεν δυσεύρετα αλλά θα υπήρχαν στην αγορά.

    • mrilluminati
    • Χάλια η κατάσταση. Ψάχνοντας το Series X βρήκα ένα μαγαζί που το είχε προπαραγγελία με εκτιμώμενη παράδοση 12/5. Διάβασα και εδώ ότι η επόμενη παραλαβή θα είναι μάλλον Μάιο. Λέτε να τα φέρουν τότε; Δυστυχώς οι μόνες κονσόλες στην αγορά είναι οι τελευταίας γενιάς και το Series S το οποίο εντάξει είναι αλλά τίποτα ιδιαίτερο αν έχεις 4Κ τηλεόραση και παίζεις ΑΑΑ τίτλους. Επειδή δεν μπορούμε να φτιάξουμε PC αυτή την εποχή η μόνη λύση για να παίξουμε είναι οι κονσόλες. Πραγματικά ελπίζω να έχουμε και PS5 και Series X μετά το Πάσχα.

*