Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Λανσάρισμα Nintendo Switch

*
Όλες οι λεπτομέρειες έχουν καταγραφεί αναλυτικά στα άρθρα μας και μέσω ανάλυσης και μέσω πλούσιου multimedia περιεχομένου. Ωστόσο, αν έχουμε να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στα μέσα Ιανουαρίου, θα εστιάζαμε περισσότερο στο χάος που προκλήθηκε από τα ελληνικά καταστήματα στο θέμα της τιμής.

Το Nintendo Switch βρισκόταν ως προϊόν στα ηλεκτρονικά καταστήματα όλων των καταστημάτων με τη λογική της προπαραγγελίας από το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όταν και είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά η κονσόλα. Η πρώτη τιμή ήταν αρκετά υψηλότερη από αυτήν που αποκαλύφθηκε τελικά, αλλά τα σχόλια των χρηστών που προκάλεσε αυτή η ανάρτηση ήταν ποικίλα. Τόσο στα social της εκάστοτε αλυσίδας, όσο και στα περισσότερα forum του εξειδικευμένου Τύπου. Ο κόσμος ήταν λογικό να μπερδευτεί, και πως να μην μπερδευτεί άλλωστε, όταν οι τιμές αυτές που είδε δεν προέρχονταν από την ίδια την Nintendo ή την αντιπροσωπεία της, αλλά από εκτιμήσεις των ίδιων των υπευθύνων στις αλυσίδες.

Το παιχνίδι αυτό με τις τιμές συνεχίστηκε ακόμη και τη μέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η τιμή των 299 δολαρίων. Ο κόσμος μπερδεύτηκε και θεώρησε ότι τα 299 δολάρια θα μεταφραστούν σε 299 ευρώ, ενώ πάρα πολλά ήταν και τα σχόλια κατά της νέας αντιπροσωπείας της Nintendo. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να ψάξει κανείς να δει τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη (όπου η κονσόλα θα πωλείται στα €329) και κυρίως, χωρίς να έχει ξεκάθαρη εικόνα του περιθωρίου κέρδους με το οποίο επιβαρύνεται η λιανική, αλλά και τη σημαντικότερη -ίσως- παράμετρο, το γεγονός ότι η Nintendo δεν έχει δικά της γραφεία στη χώρα μας, αλλά προμηθεύει την αγορά μέσω αντιπροσώπου.


Τα λάθη από τη λιανική συνεχίστηκαν, αφού χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την αντιπροσωπεία για την τιμή χοντρικής σε κονσόλα, games και περιφερειακά, άρχισαν να αναρτώνται 3-4 διαφορετικές τιμές. Ο κόσμος σάστισε και δικαίως, αφού τα καταστήματα μπήκαν σε έναν αγώνα συλλογής κρατήσεων. Προσωπικά, μου φαίνεται περίεργο που, για την κονσόλα τουλάχιστον, δεν μπήκαν σε διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος, συνταγής δηλαδή που συνεχίζεται στα νέα iPhone εδώ και αρκετά χρόνια. Από τη στιγμή που δεν είναι κάποια προ-παραγγελία δεσμευτική, ποιος ο λόγος για όλη αυτή τη φασαρία και το μπέρδεμα στον κόσμο;

Η κατάσταση, εν τέλει, ξεκαθάρισε λίγες μέρες μετά την παρουσίαση, όταν και αποκαλύψαμε πρώτοι την πληροφορία πως η κονσόλα θα πωλείται στα €339. Όσοι πρόλαβαν την προπαραγγελία τους σε μικρότερη τιμή θα πάρουν το Nintendo Switch πιο φθηνά, όσοι το πρόλαβαν σε πιο υψηλή τιμή, θα το πάρουν στην κανονική. Το καλό είναι ότι δεν ακυρώνεται η προπαραγγελία τουλάχιστον.

Επειδή μου έχουν έρθει αρκετά μηνύματα τόσο στο site όσο και στα social media, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε με την ευκαιρία της στήλης κάποια πράγματα, όσον αφορά στο ελληνικό λανσάρισμα. Ήδη κάποιοι χρήστες έλαβαν γραπτό μήνυμα πως η παραγγελία τους θα καθυστερήσει λόγω αργοπορημένης παράδοσης από τον εισαγωγέα. Δεν γνωρίζω από που προήλθε αυτή η πληροφορία στα καταστήματα που έστειλαν τα SMS, ωστόσο -όπως οφείλαμε- επικοινωνήσαμε με την CD Media για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας μάς διαβεβαίωσαν πως το λανσάρισμα του Nintendo Switch θα γίνει στη χώρα μας κανονικά στις 3 Μαρτίου και ούτε μία μέρα αργότερα. Θα γίνει δε όλη η κατάλληλη προεργασία, έτσι ώστε να υπάρχει το σύστημα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που υπάρχει σημείο λιανικής πώλησης, την πρώτη μέρα διάθεσης.

Τι συμβαίνει τώρα από πλευράς προπαραγγελιών; Οι πηγές μας στο λιανεμπόριο αναφέρουν ότι οι προπαραγγελίες κινούνται σε αρκετά καλά επίπεδα και η εκτίμηση όλων είναι πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα στοκ την πρώτη μέρα (σαν τα φαινόμενα του NES Mini, για το οποίο δεν ευθύνεται βέβαια ούτε το λιανεμπόριο, ούτε η CD Media). Όλες οι προπαραγγελίες φαίνεται πως θα εκτελεστούν κανονικά, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει και στοκ στα καταστήματα για όσους αποφασίσουν τελευταία στιγμή την αγορά της κονσόλας. Όπως είναι λογικό, τέλος, την μερίδα του λέοντος στα του software έχει το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το οποίο δείχνει να συνοδεύει αρκετά μεγάλο μέρος των προπαραγγελιών του συστήματος. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Nintendo Switch
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/switch FOLLOWERS 25 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Για 10 ευρώ πάνω στην Ελλάδα με τόσους φόρους κλπ. δεν είναι καθόλου άσχημη η τιμή της κονσόλας. Είναι καλό το ότι οι προ παραγγελίες κινούνται σε καλά επίπεδα αλλά και θα υπάρχει stock για τους αγοραστές της τελευταίας στιγμής. Για να δούμε. Θέλω να πιστεύω πως θα τα πάει καλά το switch.

    • Jim P
    • Η όλη χαζομάρα ξεκίνησε από την φαεινή ιδέα να βάζουν τυχαίες τιμές όλα τα καταστήματα... Είτε βάλε Preorder δίχως τιμή, είτε βάλε φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπως πολύ σωστά ανέφερε ο ΠΠΠ.

      Από κει και πέρα αδίκως περιφέρονται θεωρίες συνωμοσίας για γνωστή αλυσίδα που στέλνει SMS;

      Εν πάση περιπτώση, κοντεύουμε.

    • bahamut zero
    • Ένας μήνας και κάτι. Επιστροφή σε home(?) console της nintnedo για μένα μετά από 10+ χρόνια. Καλό και απροβλημάτιστο launch να έχουμε!

*