Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Σαρώνουν οι ΑΑΑ τίτλοι

Η περίοδος που διανύουμε είναι γεμάτη σημαντικές κυκλοφορίες και όπως είναι λογικό, μέσα στην όλη κατάσταση που περνάμε όλοι, είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπιζόταν το σημαντικό κύμα νέων κυκλοφοριών. Κάναμε τη σχετική έρευνα στα καταστήματα λιανικής και βγάλαμε κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Η γενικότερη αίσθηση της αγοράς για το πρώτο τρίμηνο είναι ότι κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, κυρίως γιατί οι νέες κυκλοφορίες δεν ήταν τέτοιες που να οδηγήσουν τον κόσμο στα καταστήματα. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι πως τα νέα games αυτής της περιόδου δείχνουν να βοηθούν αρκετά την αγορά. Σε πρώτη φάση, τα μηνύματα της αγοράς για το Quantum Break που κυκλοφόρησε χθες είναι πως από πλευράς προ-παραγγελιών και πωλήσεων πρώτης ημέρας, έχουμε σίγουρα να κάνουμε με το πιο εμπορικό game του Xbox One στη χώρα μας μέχρι στιγμής. Σχετικά καλά δείχνει να τα πηγαίνει και το refurbished Xbox One, το οποίο και έχει ανεβάσει κατά τι τις πωλήσεις της κονσόλας της Microsoft, αν και -όπως αποδεικνύεται- η αμερικανική εταιρεία δεν φαίνεται να το προωθεί και ιδιαίτερα (απόλυτα λογικό).

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τώρα, έχουμε το Uncharted 4: A Thief’s End. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η αγάπη του κόσμου για τον Nathan Drake και τις περιπέτειές του από τη μία και η εξαιρετική -όπως φαίνεται- παραγωγή στο τελευταίο μέρος της ιστορίας του δημοφιλούς ήρωα, έχει αναγκάσει τον κόσμο να σπεύσει από τώρα να κάνει τη σχετική προ-αγορά. Η αγορά σημειώνει πως το παιχνίδι θα σπάσει κάθε ρεκόρ τίτλου για το PS4, ενώ δεν είναι απίθανο να ξεπεράσει μέσα στο πρώτο διάστημα και πωλήσεις πολύ εμπορικών παιχνιδιών, ακόμη και από την εποχή του PS3 (όπως το Grand Theft Auto). Φαίνεται πάντως πως ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο στην τάση του κόσμου για την αγορά του Uncharted 4 έχει παίξει το γεγονός ότι το παιχνίδι έρχεται και με ελληνικούς υπότιτλους, ελληνικό εξώφυλλο, αλλά και έντονη προώθηση από το ελληνικό τμήμα του PlayStation. Οι συλλεκτικές εκδόσεις, πάντως, είναι σχεδόν εξαντλημένες.

Κλείνοντας, σχετικά καλά είναι και τα μηνύματα της αγοράς για το Dark Souls III, που δείχνει να έπιασε με τη μία το φανατικό κοινό της σειράς. Στο τρίτο στρατόπεδο, αυτό της Nintendo, δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νεότερο. Η Nintendo of Europe ψάχνεται με τα της αντιπροσωπείας που θα καταλήξει και οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει από μέρα σε μέρα. Μόλις έχουμε κάτι νεότερο στο θέμα πάντως, θα σας ενημερώσουμε. Μέχρι τότε…


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Ευχάριστα νέα για το Quantum Break. Εγώ περιμένω πως και πως DSIII και Uncharted. Γενικά μέχρι τέλη του καλοκαιριού όλοι θα έχουμε κάτι να παίξουμε στις κονσόλες μας.

    • AnimaPura
    • Θλιβερό το γεγονός ότι ο Έλλην αγοράζει το Quantum Break και όχι άλλα πολύ καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για την κονσόλα.

    • platonxii
    • Πάνο, θλιβερό είναι το γεγονός ότι πουλάει ακόμα και μάλιστα, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, η έκδοση του Pro Evolution Soccer 2016 για το PlayStation 3. Το Quantum Break είναι αναμενόμενο παιχνίδι και ίσα ίσα που το θεωρώ πολύ καλό σημάδι για το εγχώριο κοινό ότι δίνει σημασία και σε αυτές τις κυκλοφορίες.

      Ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά.

    • AnimaPura
    • @platonxii
      Έχεις δίκιο δεδομένης της εικόνας του top 10 όλον αυτόν τον καιρό, αλλά και πάλι θεωρώ αψυχολόγητη την κίνηση αυτή και όχι για παράδειγμα την αγορά πολλών αντιτύπων ενός Halo ή ενός Forza.

    • babis_1984
    • ΩΩΩΩ Η Nintendo of Europe ψάχνεται με τα της αντιπροσωπείας που θα καταλήξει και οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει από μέρα σε μέρα. Μόλις έχουμε κάτι νεότερο στο θέμα πάντως, θα σας ενημερώσουμε. Μέχρι τότε…

      Για να δουμε.

*