Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφόρητοι: Κάθε φέτος και χειρότερα

Η ανάπαυλα κάνει καλό σε όλους. Το πρόβλημα βέβαια, σχετικά με τη συγκεκριμένη στήλη, είναι πως μένουν τόσα λαχταριστά επιχειρήματα για τον αφανισμό της ανθρωπότητας που πρέπει κάπως να εκφραστούν Και απλά δεν χωρούν σε μια εβδομάδα.

Όλες οι “ειδήσεις” που ακολουθούν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: στερούνται οποιασδήποτε χρήσιμης πληροφορίας. Μακάρι να γυρνούσαμε ξανά στην εποχή του παπύρου, που το υλικό ήταν αρκετά πολύτιμο ώστε να μην καταναλώνεται κάθε μέρα σε αηδίες. Το internet είναι άπειρο όμως και προσπαθεί απεγνωσμένα να εσωκλείσει εκείνη την άλλη ιδιότητα της ανθρωπότητας που τείνει στο άπειρο.


Kojima calls the Decima engine a “rocket” that he reformed with Guerrilla Games
Εδώ η ιδέα είναι κάτι που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα: ότι η Kojima Productions χρησιμοποιεί τη μηχανή της Guerrilla, τροποποιώντας την κατά το δοκούν. Αλλά όχι, επειδή ο Kojima την παρομοίασε με ρουκέτα και είπε ότι την τροποποίησε, πρέπει να πούμε το ίδιο πράγμα, από την αρχή. Η αστειότητα είναι διπλή διότι τροποποιήσεις σε μηχανές γίνονται κάθε μέρα. Π.χ. η Obsidian άλλαξε τα φώτα στη Unity για τη φέρει στα μέτρα της. Και η Frontier Developments έχει χάσει την μπάλα με τις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει στην Cry Engine για να υπάρχει ελπίδα με το Star Citizen. Αλλά είπαμε. Ο Kojima είπε κάτι για ρουκέτα. Ρουκέτες φτιάχνουν όλοι πάντως. Με αρκετή βότκα όλα γίνονται.

Hideo Kojima Shows Off Special Horizon: Zero Dawn LEGO Set
Ο Kojima δείχνει φιγούρες LEGO που σχετίζονται με παιχνίδι που δεν είναι δικό του. Μας αξίζει να ξεκινήσει ο Kojima πολύμηνο αφιέρωμα, με podcasts, vlogs κ.λπ. στα διάφορα σχέδια και ποιότητες χαρτιού υγείας. Εκεί να δείτε home pages σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Man blows $1m of stolen money on Game of War
Κάποιος ανεύθυνος έκαψε χρήματα, αλλά επειδή τα έκαψε σε παιχνίδι, αναβαθμίζεται η τραγικότητα σε είδηση. Κάτι σαν να κάνει “ζημιά” στα μπουζούκια ο Βας ο Παρασκευάς και να γράφει για αυτό το Rolling Stone.

Naughty Dog might never have made Uncharted or The Last of Us if the studio stayed independent
Δημοσιογράφος αντιμετωπίζεις ως σοβαρή αποκάλυψη το απλό γεγονός ότι η Naughty Dog μάλλον δεν θα είχε από μόνη της το χρήμα που χρειάζονται franchises όπως τα Uncharted και The Last Of Us. Το ρεζουμέ δηλαδή είναι ότι συγκλονιζόμαστε με την ιδέα ότι τώρα έχουμε περισσότερο χρήμα πρόχειρο από ότι θα είχαμε αν δεν ανήκαμε σε μια μεγάλη πολυεθνική. Για κάποιους ανθρώπους πρέπει να είναι καθημερινή έκπληξη η εκ νέου ανατολή του ηλίου.

CD Projekt Red Receives $7 Million from Polish Government to Research New Gameplay Features
Είναι γνωστό εδώ και πολλά, πολλά όμως, χρόνια ότι η CD Projekt RED στηρίζεται και σε κρατικές επιχορηγήσεις. Αλλά ας γράψουμε ότι πήραν μια ακόμη. Τι εννοείται ότι δεν ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιηθούν και δεν μπορούμε να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα για κάτι που συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο μάλιστα; Σας παρακαλούμε κύριοι, δεν θα μας μάθετε εσείς τι είναι σημαντικό και τι όχι. Και τουαλέτες να αγοράσει με τα χρήματα η CD Projekt RED, θα το γράψουμε. Γιατί εμείς εδώ κάνουμε ρεπορτάζ.

Someone managed to land those big No Man’s Sky freighters on a planet
Κάποιος σε κάποιο παιχνίδι κατάφερε κάτι. Το ίδιο χρήσιμο με την ανακοίνωση ότι κάποιος παίζει Gears Of War με το γόνατο.

Never, Ever Change Japanese Game Developers
Δείτε τίτλο. Και σκεφτείτε μετά ότι η είδηση αφορά στο key frame ενός video που ήταν προκλητικό. Οπότε, απαντούμε, please, please, please, change game journos.

Nintendo to Release New The Legend of Zelda: Breath of the Wild Screenshots Until The Game Launches; First Screenshot Shared
Εταιρεία θα δημοσιεύσει νέες φωτογραφίες για την προώθηση του παιχνιδιού μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας λέει ο συνάδελφος σαν να είναι κάτι σημαντικό. Και γιατί να μην το κάνει πιο προσωπικό για να φανεί και ο ίδιος; Κάτι σαν “θα γράφω ειδήσεις κάθε μέρα μέχρι να σταματήσω να δουλεύω”; Αν είναι ηρωική η μία δήλωση, τότε είναι και η άλλη. Αλλά…ερασιτέχνες ήρωες.

Blizzard apologises for Mei's divisive winter wardrobe
Ευχαριστούμε την πλάση για το ότι ασχολούμαστε με την έκρηξη του κοινού σχετικά με τη θεωρητική “εποσύνη” ενός εορταστικού κοστουμιού σε παιχνίδι και με τη λυπηρή κατάληξη ότι ένας developer αναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη για την όλη ιστορία μήπως και περιοριστεί λίγο η γκρίνια.

343 Industries Announces Halo Wars: Definitive Edition Achievements and More
Και η ενασχόληση με την ανακοίνωση των achievements είναι αστεία από μόνη της. Αλλά ξέρετε τι σημαίνει το “and more”; Σημαίνει “μάθαμε ότι έγινε κάποια εσωτερική παρουσίαση σχετικέ με το παιχνίδι”. Σε ένα δίκαιο κόσμο η Microsoft θα εμφανιζόταν για διευκρίνιση: “Ναι, έτυχε να είμαστε τρία άτομα στον ίδιο ψύκτη και τα είπαμε λίγο για το παιχνίδι”.

Techland’s open world fantasy RPG may include “opponents of unusual size” – are we talking Monster Hunter or Shadow of the Colossus?
Πάμε από την ανάποδη. Κάποιος ήθελε πάρα πολύ να γράψει “Monster Hunter” και “Shadow Of The Colossus” σε τίτλο είδησης. Αλλά τι είδηση… Κάποιος open world RPG “μπορεί να περιλαμβάνει αντιπάλους ασυνήθιστου μεγέθους”. Η έκπληξη θα ήταν να πετύχουμε ρεπορτάζ ασυνήθιστης σοβαρότητας στο άθλημά μας.

If you’re bored of Rust, “just stop playing it” says Garry Newman
Τρία χρόνια σε Early Access. $20 η χρέωση. Και οι παίκτες εξακολουθούν να ενθουσιάζονται σε κάθε update και να γκρινιάζουν ξανά μετά από μερικούς μήνες, να παραπονιούνται γενικά και πάει λέγοντας. Οπότε ο developer αναγκάζεται να πει το αυτονόητο, να τα ακούσει φυσικά, και να εξηγήσει το δεύτερο αυτονόητο, δηλαδή πως, κάποια στιγμή, αν παίζει κάποιος 2 και 3 χρόνια ένα παιχνίδι που εξασφάλισε με αυτά τα χρήματα, ή πρήζει κόσμο κάθε φορά που ανακοινώνει ότι το παιχνίδι είναι βαρετό, ή πρέπει να αποφασίσει ότι δεν του αρέσει το παιχνίδι. Υπάρχουν παραγγελίες σε σουβλατζίδικα με υψηλότερο κόστος που έχουν πάει στραβά.

Senran Kagura Fans Vote Yumi Best Girl; Hikage and Yomi Follow in "Big Boobs Hyper-Election" Vote
Ναι. Ας μάθουμε ποιο κοριτσάκι του Senran Kagura κέρδισε ανούσια ψηφοφορία που, εξ αρχής, αφορά μόνο Ιάπωνες. Αλλά όχι. Βυζάκια. ΟΠΟΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΦΙΛΟΣ.

Director Guillermo del Toro Still Really Freakin' Hates Konami
Ένα tweet. Που περιέχει φράση που δεν χρησιμοποιεί πρώτη φορά ο Del Toro. Η θέση του είναι γνωστή. Αλλά γράφει την ίδια ατάκα και πάλι. Άρα; Άρα ενημερώνουμε τον κόσμο ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ. Και, φυσικά, χρειαζόμαστε τρεις παραγράφους για να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

Leaked Injustice 2 March release date is not correct
Γενικά, αν η πληροφορία που διαρρέει είναι λανθασμένη, τότε δεν μιλάμε για διαρροή. Η “διαρροή” υπονοεί πως μαθαίνουμε κάτι σωστό. Αλλά πάντα βιαζόμαστε και είναι τεράστιο πρόβλημα να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση, άρα την πατάμε. Λέτε αν μάθουμε πιο νωρίς πότε βγαίνει ένα παιχνίδι να κάνει πιο σύντομη την αναμονή; Μήπως μπορεί να γίνει προπαραγγελία αν δεν έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες; Απλά δουλευόμαστε. Και φαίνεται ότι δουλευόμαστε από την τελευταία παράγραφο που λέει ότι “δεν είναι εύκολο να μαντέψουμε πότε θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι”.

Βαθύ. Στο χώμα.

Confirmed! PS4 Players Are Gaming's Biggest W*nkers
Τραγωδία σε πολλαπλά επίπεδα. Για αρχή αφιερώνεται χώρος και ενέργεια για να ανακηρυχθεί οποιοσδήποτε “πρώτος” σε κάτι τέτοιο. Επιπλέον η όλη ιδέα είναι άκυρη διότι φυσικά και στα στατιστικά του Porn Hub θα φαίνονται περισσότεροι οι χρήστες PS4, αφού, γενικά, το PS4 είναι πρώτο στην αγορά. Αν υπάρχει μια πραγματική είδηση εδώ γύρω, αυτή είναι πως υπάρχουν άνθρωποι, ακόμη, που χρησιμοποιούν κονσόλα για να μπουν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Mass Effect: Andromeda’s frame rate and resolution haven’t been finalised, but here’s what they were last time the GM checked in
Δεν ξέρουμε λοιπόν τελική ανάλυση και frame rate στο τέλος, αλλά, τελευταία φορά που κοιτάξαμε ήταν εκεί κι εκεί. Άρα, πάρτε μια πληροφορία που είναι θέμα χρόνου να μην ισχύει και προσποιηθείτε ότι είναι χρήσιμη.

Nintendo Switch to retail for less than $250 according to Nikkei, which is usually bang on the money
Το έχουμε ξαναγράψει στο Enternity, ότι διαρροές από DigiTimes και Nikkei δεν είναι τόσο αξιόπιστες ώστε να τις παίρνουμε στα σοβαρά. Φυσικά και έπεσε έξω η πρόβλεψη, ο τίτλος είναι ακόμη πιο αστείος λόγω της σιγουριάς του συντάκτη για την ποιότητα της πληροφορίας, ενώ μέσα στο άρθρο αναφέρει ρητά ότι η Nikkei μιλά για “αίσθηση” και δεν έχει συγκεκριμένη πηγή για την όλη ιστορία. Αυτό, στα μάτια του game journo, υπονοεί σιγουριά.

The Last Guardian Review: True Art Masterpieces Aren’t Always for Everyone
Δεν πρόκειται για είδηση, αλλά το κρατάμε γιατί δείχνει την εγγενή αποτυχία της κριτικής στα videogames. Καλά κρατεί το κόμπλεξ για την απόδειξη ότι τα games μπορούν να θεωρηθούν Τέχνη. Ξεκολλάτε, δεν υπάρχει πια debate, δεν είναι cool να ασχολούμαστε άλλο με το αυτονόητο και, συν τοις άλλοις, τι να πουν και οι φωτογράφοι δηλαδή. Όχι μόνο αυτό όμως, αλλά, επειδή θέλουμε να αποδώσουμε το χαρακτηρισμό σε συγκεκριμένο παιχνίδι που ξέρουμε ότι έχει και τα προβλήματά του λέμε ότι “τα αριστουργήματα δεν είναι πάντα για όλους”. Αυτό, αγαπητοί, είναι συνώνυμο του “νίπτω τα χείρας μου και αν διαφωνείτε εγώ δεν φταίω”. Ο τίτλος και μόνο υπογραμμίζει τι σημαίνει να μην είναι κάποιος κριτικός της προκοπής, με το θάρρος της ανάλυσής του. Και αυτός είναι ο κανόνας στον κλάδο, όχι η εξαίρεση.

Καλά να πάθετε όμως. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*