Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Switchblade

Η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι και πάλι κοντά σας για να σας ταξιδέψει με τις μελωδίες της. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο το Switchblade. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

To Switchblade είναι ένα side-scrolling action-platform video game με στοιχεία run and gun. Πίσω από την ανάπτυξή του βρίσκεται η Core Design, ενώ την κυκλοφορία του ανέλαβε η Gremlin Graphics. Αρχικά, έγινε διαθέσιμο το 1989, για Atari ST και ακολούθησαν ports σε Amiga, Amstrad CPC, Amstrad GX4000, Commodore 64 και ZX Spectrum, με προσθήκες και τροποποιήσεις σε σχέση με την original κυκλοφορία.


Πρωταγωνιστής είναι ο Hiro που ανήκει στους Blade Knights και αποστολή του είναι να βάλει τέλος στα πλάνα του Havok, που δραπέτευε από τη φυλακή όπου ήταν κλεισμενος, όταν το ιερό Fireblade διαλύθηκε σε πολλά κομμάτια.

Το Switchblade δημιουργήθηκε από τον Simon Phipps, συνιδρυτή της Core Design, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του και ήταν το πρώτο παιχνίδι που προγραμμάτισε για Atari ST. Λόγω της φύσης της διαδικασίας ανάπτυξης, το ολοκλήρωσε μέσα σε 18 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων προετοίμασε και άλλου σημαντικούς τίτλους, όπως το Rick Dangerous.

Η σύνθεση της μουσικής ανήκει στον Ben Daglish, οπότε έχετε έναν καλό λόγο για να ακούσετε το soundtrack.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tormentor
    • Απλά μαγικό. Θυμάμαι που έβλεπα τον αδερφό μου να παίζει αυτή την παιχνιδάρα με την καταπληκτική μουσική επένδυση. Πραγματικά μόνο ωραίες αναμνήσεις μου φέρνει

*