Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Goldrunner

Η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι και πάλι κοντά σας για να σας ταξιδέψει με τις μελωδίες της. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο το Goldrunner. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

Το Goldrunner είναι ένα vertically scrolling shooter που δημιούργησαν ο Steve Bak και ο Pete Lyon για τον Atari ST και κυκλοφόρησε από τη Microdeal το 1987. Τη μουσική έχει συνθέσει το δημοφιλής Rob Hubbard. Ακολούθησε η αντίστοιχη έκδοση για Amiga αλλά και το Goldrunner II, το 1988.


Οι παίκτες ελέγχουν το μαχητικό αστρόπλοιο Defender, που μπορεί να μετακινείται προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Το χρώμα του είναι χρυσό και είναι εφοδιασμένο με δύο κανόνια laser. Πετώντας πάνω από τεράστιες περιοχές, θα πρέπει να καταστρέψει όλες τις υποδομές που θα βρει μπροστά του. Για την ταχύτερη μετακίνησή του, το Defender διαθέτει speed booster.

Το Goldrunner II που ακολούθησε πολύ σύντομα ήταν σχεδόν ίδιου στυλ με τον original τίτλο. Τα πλάνα προέβλεπαν και μια τρίτη κυκλοφορία, το Goldrunner 3D, που θα διέφερε κατά πολύ από το 2D scrolling shooter format και θα ανανέωνε σε μεγάλο βαθμό το gameplay. Τα πρώτα πλάνα δημοσιεύτηκαν το 1989, όμως υπήρξαν πολλές καθυστερήσης στην ανάπτυξη του τίτλου και το λανσάρισμά του πραγματοποιήθηκε το 1992 από την Ocean, ως Epic.



Πηγές: Wikipedia, YouTube 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*